Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
1687
View
78
Reply

KALAU AKU KAYA...

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Post time 8-8-2019 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 8-8-2019 08:35 AM
Semoga dapat kahwin neelofa selepas 3 bulan berkawin dgn mira filzah..

Hahaha... bagus confident level tinggi...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku kaya raya aku nak rasa lah duk oversea. Dah puas balik and ambik anak angkat pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau iol kaya
1) nak gajikan helper sorang utk Ayah Mak kat kampung
2) nak allocate monthly allowance kepada bbrp keluarga miskin (elaun bulanan) dan maybe jjgak bantuan bulanan utk madrasah2 agama
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan cite mat jenin tu dongeng..

Ghupernya btuiiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku kaya duit berkoyan tak habis makan :

1) Aku nak beli beribu biji rumah kemudian bagi dekat homeless,

2) Biaya yuran2 budak2 sekolah dari tadika sampai further study kat Uni lokal atau obersi,

3) Biaya umrah/haji untuk sesiapa sahaja

4) Buka rumah anak2 yatim, rumah org2 tua, rumah pelindungan remaja dan haiwan

5) Letak cafe percuma dan lokar percuma kat masjid2

6) Bersihkan sungai2 kat Malaysia sampai bersih sebersih level sungai Jepun

7) Bagi bas percuma untuk bdk sekolah pergi balik sekolah juga bas utk student balik kampung

8) Tar semua jalan yang belum tar

9) Buka foundation untuk bantu negara2 islam

10) Bagi ummi aku Rm100k sebulan

11) Buka kilang cokelat

12) Beli share forum Cari dan company2 besar

Letih woi jadi orang kaya macam2 benda nak buat, busy tau tak fuhhhhhhhhhh, nak lepak kat forum pun payah, sebab tangan lenguh sign check

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Best jugak kalau ada banyak duit, pergi sambung belajar kat mana2 kita nak. Kalau i ada chance, i nak pergi negara 4 musim

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau lah aku kaya aku nak  pergi ronda2 around the world , lepas tu balik KL aku nak  bayar kan bil2  letrik, air dan tolong bangun kan semua pusat tahfiz yg ada kat malaysia ni.. pastu aku nak  pegi haji bawak semua kaum keluarga aku  naik haji.. aku nak beli lagi rumah  kat KL dan Cyberjaya sebab  aku ada sebijik rumah & satu apartment jer masa nih.. duit byk mana sekalipun ni kalau di belanjakan habis jugak  akhirnya so aku nak tambah beli saham dan USD byk2  ..mana lah tau RM  makin merundum dan tak ada nilai dah esok lusa boleh lah aku guna USD aku tuh.. tinggi betol impian aku!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 8-8-2019 02:52 PM
Kalau aku kaya duit berkoyan tak habis makan :

1) Aku nak beli beribu biji rumah kemudian bagi d ...

amboiii.. mmg busy giler klu kaya niii...

aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 8-8-2019 11:05 PM
amboiii.. mmg busy giler klu kaya niii...

aminnn

Aamiin juga untuk semua impian anda
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku kaya. Nak expand bisnes dulu supaya duit boleh beranak. Then baru gi haji & beli rumah idaman tu paling penting. Arap la dapat jadi kenyataan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 12:22 AM | Show all posts
1. nak settlekan semua hutang2 diri sendiri dan family
2. nak tolong semua orang-orang dan haiwan-haiwan yang memerlukan
3. nak beli rumah
4. gi haji

so cliche kan, hmmm

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Babygugu replied at 8-8-2019 04:22 PM
1. nak settlekan semua hutang2 diri sendiri dan family
2. nak tolong semua orang-orang dan haiwan-h ...

x cliche sgt la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 8-8-2019 03:58 PM
Aamiin juga untuk semua impian anda

mekasih menteri... awak menteri apa? hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 9-8-2019 08:28 AM
mekasih menteri... awak menteri apa? hehehe

Menteri Wanita bahagian emosi dan fikiran yang berkecamuk hahhaahhaaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 9-8-2019 06:02 AM
Menteri Wanita bahagian emosi dan fikiran yang berkecamuk hahhaahhaaha

alaaa xmohla
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 9-8-2019 06:58 PM
alaaa xmohla

Ala gurau sikit mau, hahahha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 9-8-2019 11:28 AM
Ala gurau sikit mau, hahahha

ngekk.. okehh babe
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2019 10:33 AM | Show all posts
Nurul8001 replied at 8-8-2019 08:23 PM
Bisnes kosmetik buat bebetul ya. Takmo timbang kilo tau.
Mesti ada rnd

Bukan timbang kilo la chuols...hi..hi..actually segala formula ni iols dapat dari chemist yang dah biasa buat product skincare. Semua formula ikut piawaian yang telah ditetapkan FDA (sbb berguru dgn orang sana)..which is boleh di apply utk semua negara la..Kebanyakn formula pun memang dah disahkan selamat..science base skincare.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 02:45 PM | Show all posts
kalau aku kaya :-

1. selesaikan segala hutang2 tertunggak (lebih kurang lagi RM70K++ tuhhhh).
2. beli tanah banyak2 dan akan dibahagikan kepada 4 bahagian..
3. sebahagian tanah yang dibeli akan diwakafkan untuk buat tanah perkuburan..cam tempat aku ni tanah bukit sume kena tarah nak buat rumah tapi pemaju/gomen xpernah terpikir tanah kubir da terlampau pack sampai kubur lama ditambak kubur baru.
4. nak buat yayasan khas untuk tanah2 perkuburan yang aku da wakafkan ni sume untuk urusan pengangkutan van jenazah, permit kubur sampai ke kepok kubur n penjagaan kubur2 ni..bayaran seminimum mungkin khas untuk rakyat marhaen dan aku nak kubur sume sama jenis tiada beza biar tersusun cantik.
5. sebahagian lagi aku nak buat projek bandar terancang untuk orang2 yg berpendapatan rendah xpernah beli rumah langsung sebelum ni..ejen ke broker rumah akan ditembak pakai senapang gajah kalu nak kacau biz aku ni..hehehe
6. sebahagian lagi aku akan buat rumah2 persinggahan aku n aku akan bahagikan kepada anak2 aku semua.
7. sebahagian terakhir aku akan wat dusun durian, cempedak, pulasan n tembikai hami melon..
8. pergi Haji terus bawak 1 family.
9. last nak melancong sambil beli barang2 best untuk dijual kat Malaysia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091858s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list