Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
405
View
21
Reply

Baki kredit dipotong tanpa sebab..

[Copy link]

Author: Esmiria    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-8-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Aku guna no digi..semalam aku check baki kredit aku tinggal 0.65 sen. Padahal sebelum ni aku check 3.31 ringgit. Bagaimana ini berlaku? Aku tak buat call or msj. Benda bgni pernh brlku kt aku thun lps.. itu sebab tak sengaja klik langgan game..


Jadi camne aku nk thu aku terlanggan sesuatu langganan contoh game ..

Bayaran utk internet ritipun sebanyak 30.00... itupun dh ditolak...

Yg aku kesal 3.31 tu ....

Tolong aku.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:33 PM | Show all posts
memang tak berapa ada cara yang lain kecuali
kena call customer service dia juga.sebab dia ada
rekod semua tentang credit yang di tolak ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:50 PM | Show all posts
call customer service.. tak pun dia potong utk internet per use tu.. tp rasanya dah takde telco offer yg ni lg..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Digi mmg gila sis.i register prepaid kat 7e.2 miggu kemudian dpt bil dr digi..call center digi suruh potong nombo tu dia ckp x blh..so i buang je simkad tu..
Ni bukti dia...
Screenshot_20190808-154532_1.png
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba try sms off atau stop kat no ko pernah langgan. Mcm ko kata kalau terlanggan memang kena tolak kredit. Selagi tak stop atu unscribe memang selagi tu tolak kredit. Ni ikut pengalaman aku dolu2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 8-8-2019 03:50 PM
call customer service.. tak pun dia potong utk internet per use tu.. tp rasanya dah takde telco offe ...

Sudah check jumlah wang untuk  kegunaan internet harian memang 0.00 sebab 30 ringgit tu utk sbuln punya tenet
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 8-8-2019 03:51 PM
Cuba try sms off atau stop kat no ko pernah langgan. Mcm ko kata kalau terlanggan memang kena tolak  ...

Itulah mslhnya..aku sndiri tak thu langgan apa..  yg kes terlanggan tanpa sengaja tahun lps pun sebab aku dapat mesej duit kredit aku x cukup untuk mengaktifkan langganan game tu.. dari situ abglong aku tlg unsubscribe dengan cara  on stop mcm kau ckplah..

Sbb kan kalau ada mesej langganan tu  smpi..mesti ada terselit cara untuk unsubscribe tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 8-8-2019 03:50 PM
Digi mmg gila sis.i register prepaid kat 7e.2 miggu kemudian dpt bil dr digi..call center digi suruh ...

Macam mbuk todi..hahaha..tpi sy dh lma setia dgn digi nie
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 8-8-2019 03:33 PM
memang tak berapa ada cara yang lain kecuali
kena call customer service dia juga.sebab dia ada
rek ...

Klo mesej kata tak cukup duit untuk langganan misteri tu smpi.. sy rsa sy nk unsubscribe terus..tpi kena tunggulah..

Nak call customer service ..mesti lma...
Kena gi digi center kt kuantan ni gak
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:10 PM | Show all posts
Esmiria replied at 8-8-2019 04:05 PM
Klo mesej kata tak cukup duit untuk langganan misteri tu smpi.. sy rsa sy nk unsubscribe terus..tp ...

kalau call lebih mudah,kejap saja dia check dan
kill kan apa2 awak ter langgan. tapi

Kena gi digi center kt kuantan ni gak
kalau pergi center dia dekat dan lebih mudah
pergilah segera.sebab kalau kadang seminggu
sekali dia potong credit tu,ikut rules kadang
sebulan sekali


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 8-8-2019 04:10 PM
kalau call lebih mudah,kejap saja dia check dan
kill kan apa2 awak ter langgan. tapi


Sy rsa yg langganan misteri  ni dia potong skli seminggulah.. digi centre dkt bndr kuantanlah..lgipun sy duk kuantan tpi bukn blh bndrlah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 8-8-2019 04:05 PM
Klo mesej kata tak cukup duit untuk langganan misteri tu smpi.. sy rsa sy nk unsubscribe terus..tp ...

Mmg lama sis..kat kuantan x tau la.kat kl pn ada 3 tmpt je yg blh setel..digi centre yg biasa2 ni blh utk byr bil je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 8-8-2019 04:10 PM
kalau call lebih mudah,kejap saja dia check dan
kill kan apa2 awak ter langgan. tapi


Call customer services berapa duit..dia caj ye?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 8-8-2019 04:16 PM
Mmg lama sis..kat kuantan x tau la.kat kl pn ada 3 tmpt je yg blh setel..digi centre yg biasa2 ni  ...

Digi centre yg bese tu yg jual fon dan kredit sklikn?

Yg tu sy g tnya tdi..

Yg digi centre betul kat bndr kuantan nieee
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:30 PM | Show all posts
Esmiria replied at 8-8-2019 04:16 PM
Call customer services berapa duit..dia caj ye?

saya baru call hotline Digi   0162211800
dari nombor bukan Digi..

dia kata,kalau call hotline Digi ni free KALAU
nombor telefon Digi awak tu unlimited Call
dia la kata..tapi bolehlah try call, ready kan lah
10rm
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Esmiria replied at 8-8-2019 04:03 PM
Itulah mslhnya..aku sndiri tak thu langgan apa..  yg kes terlanggan tanpa sengaja tahun lps pun se ...

Senang cerita lupakan saja no tu. Lepas ni jangan pernah try sms apa2 no. Aku dulu pun cam ko jg suka sms no 2 di majalah. Last2 kena tolak kredit. Hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 8-8-2019 04:34 PM
Senang cerita lupakan saja no tu. Lepas ni jangan pernah try sms apa2 no. Aku dulu pun cam ko jg s ...

Ermm..saya x rajin sms untuk subscribe..mungkin tersalah tekan waktu download .
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 8-8-2019 04:34 PM
Senang cerita lupakan saja no tu. Lepas ni jangan pernah try sms apa2 no. Aku dulu pun cam ko jg s ...

Tetapi minggu lepas ada sms ajak main judi dlm b.i..sy padam lps empat kli dpt msj sma..x sangka  lps byr yuran tenet jdi cmnie
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
trunks replied at 8-8-2019 04:30 PM
saya baru call hotline Digi   0162211800
dari nombor bukan Digi..


Ermm..terima ksuh kerna bntu..sy punya type digi biasa je rasanya..tak ingt sb  abglong blikn..tpi thx.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Itzy replied at 8-8-2019 04:34 PM
Senang cerita lupakan saja no tu. Lepas ni jangan pernah try sms apa2 no. Aku dulu pun cam ko jg s ...

Jap..kau sms pe kt mjlh?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092921s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list