Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6626
View
1206
Reply

RUMAH BORAK WARGA KELANTAN /GANU VOL 50 ##SANTAI SANTAI JE ##

[Copy link]

Author: amiraira       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 12:26 PM | Show all posts
amiraira replied at 14-8-2019 10:09 AM
in sya Allah kalau x de aral
ada jemputan kawen awal buan 9 nnti
tu br 1 je jemputan




matt hari isnin lepas dah ada banyak jemputan kahwin..
hari sabtu ni pun banyak juga jemputan.... 3 jemputan...
matt belum lagi nak jemput tetamu...



Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
amiraira replied at 14-8-2019 10:18 AM
anak dara ada rumah ni zura
dia banyak assigment lak
smlm dia ke library dgn kawan dia

dah masuk kolej mmg time cuti kena hadap assignment. mmg kena buat sb kt assignment tu ada markah. bukan mcm time sekolah hanya dpt markah kt kertas periksa. owh dia dpt lesen eh. anak zura lps bln 9 nti baru boleh amik lesen motor
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
amiraira replied at 14-8-2019 10:20 AM
lembunya pn x gemuk zurarata2 mira tgk kurus je
tapi harga pergh...

tu la mira. harga lembu semakin mahal padahal makan rumput jer pun. sb tu byk org curi lembu  sb lembu mahal
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
NaylaArisha replied at 14-8-2019 10:46 AM
sihat kaka

nay sekarang bz sikit

nay masih keje kt tmpt yg sama jgk ke. nay meniaga kek apa. sempat pulak nay buat kek. pastu deliver sendiri atau customer dtg amek kt rumah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 09:30 AM | Show all posts
mattzzx replied at 14-8-2019 12:22 PM
matt pun syukur juga dapat kawan macam mira...
tak jumpa pun kita masih boleh bersembang mesra ka ...

alhamdulilah
harap2 mira akn kekal disini
sebagai kawan matt samai bila2 ya


matt dh sarapan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 09:32 AM | Show all posts
mattzzx replied at 14-8-2019 12:26 PM
matt hari isnin lepas dah ada banyak jemputan kahwin..
hari sabtu ni pun banyak juga jemput ...

wahhhh banyaknya jemputan
mcm2 juadah ada tu
heaven jap

selalu kalau kenduri kawen kat sana
masakkannya hampir sama kan matt
apa menu yg paling best?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 09:34 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 14-8-2019 01:51 PM
dah masuk kolej mmg time cuti kena hadap assignment. mmg kena buat sb kt assignment tu ada markah. ...

mmg banyak gilos assigment dia zura
mira tgk pn kesian sgt
tapi elok la tuk masa depan dia kan

elok la tu
kalau ada lesen x de la takut bila bawak moto nnti
mana tahu kekdg ada roadblok kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 09:35 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 14-8-2019 01:54 PM
tu la mira. harga lembu semakin mahal padahal makan rumput jer pun. sb tu byk org curi lembu  sb l ...

tang curi tu mmg lawak
lembu pn nk curi kan
apa la manusia ni
agak2 la nk mencuri pn
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:16 AM | Show all posts
amiraira replied at 15-8-2019 09:30 AM
alhamdulilah
harap2 mira akn kekal disini
sebagai kawan matt samai bila2 ya



matt pun harap begitu juga...
kekal berkawan sampai bila2...

dah sarapan mee goreng...
mira sarapan apa?


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:19 AM | Show all posts
amiraira replied at 14-8-2019 11:10 AM
yup gi berdua je dgn diacepat je masa berlalu kan nay
dh dekat 18 thn tu ,bulan 10 nnti
dia bela ...

tak silap masa nay jumpa akk tu
dia baru umur 13 tahun kan
cepatnya masa berlalu
sedar2 dah habis spm dah dia
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:20 AM | Show all posts
amiraira replied at 14-8-2019 11:11 AM
nay buat hujung minggu je ke
atau bila2 boleh oder tu

kalau anak2 request nay buat jugak hujung minggu
tapi selalunya ada order baru nay buat
tak membazir n tak rugi
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:21 AM | Show all posts
mattzzx replied at 14-8-2019 12:20 PM
bagus lah Nay sihat2 saje...
lepas ni boleh lah Nay aktif balik kat borak Cari...
biar kita sama ...

aktif time tak peak jer
nay keje
accounting firm...
nay buat account internal company
kadang2 buat jugak untuk external company
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:25 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 14-8-2019 02:05 PM
nay masih keje kt tmpt yg sama jgk ke. nay meniaga kek apa. sempat pulak nay buat kek. pastu deliv ...

haah nay masih keje tempat lama
so far ni lah opis nay yang paling lama nay keje

nay buat kek biasa kaka
macam kek marble, coklat n kek butter

belum tahap kek birthday, kek kahwin lagi hehehhe

nay hantar sendiri kaka
kebanyakkan yg order pon area rumah
and opis nay ajer kakak
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:26 AM | Show all posts
amiraira replied at 15-8-2019 09:32 AM
wahhhh banyaknya jemputan
mcm2 juadah ada tu
heaven jap



itu lah...dah cuti raya berserta cuti sekolah ni memang banyak jemputan..

biasa orang sini buat ayam masak merah dan gulai daging...menu utama..


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:31 AM | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-8-2019 11:21 AM
aktif time tak peak jer
nay keje
accounting firm...



tapi nay selalu busy kan...
pasal tu jarang online...
kiranya nay ni seorang akauntan lah...
mesti companya nay keje tu besar...


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
amiraira replied at 15-8-2019 09:34 AM
mmg banyak gilos assigment dia zura
mira tgk pn kesian sgt
tapi elok la tuk masa depan dia kan

mmg mcm tu mira. zura dulu belajar kt kolej pun sama.
kt sek anak zura dah 2x polis buat road block nk check budak2 pakai helmet dan lesen. awal tahun bln januari aritu sekali ni rabu lps sekali. mmg zura ada pegi program kt masjid as salam dulu pihak polis ada bgtau akan buat spot check kt sek2 masa tu ada program pihak masjid jemput sekali  ketua polis  subang jaya
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
amiraira replied at 15-8-2019 09:35 AM
tang curi tu mmg lawak
lembu pn nk curi kan
apa la manusia ni

zaman skrg mmg mcm2 mira. org sanggup mencuri asalkan boleh dpt duit. yg ownernya pulak main lps jer lembu2 tu semua. bukan nk jaga sangat. bila org nk beli jual mahal2.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
NaylaArisha replied at 15-8-2019 11:25 AM
haah nay masih keje tempat lama
so far ni lah opis nay yang paling lama nay keje


baguslah nay masih keje kt situ. moga murah rezeki nay nanti. moga nay boleh dpt kenaikan gaji  yg byk dan dpt naik pangkat.

selalu ke nay dpt order kek. berapa nay jual sebiji kek. bagus jgk nay jual2 kek dpt jgk tambah sikit pendapatan. anak2 nay tentu dah besar sikit skrg ni. dulu  tu  nay plan nk tukarkan sek anak nay, jadi ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2019 11:40 AM | Show all posts
                        
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2019 11:41 AM | Show all posts
                 
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088754s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list