Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
505
View
32
Reply

Shopping online

[Copy link]

Author: LemakPetai    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Korang yg kaki shopping online ni selalu shopping kat mana? Sbb apa korang suka shopping kat situ?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee murah berbanding lazada
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka shop kat ig
Maybe sebab banyak gambar, senang skroll. Macam butik Nadzri Morshidi, Leeyana Rahman, Minaz tu kenal kat ig. Kalau masuk lazada maybe tak kenal brand

So brand awareness tinggi eh kat ig. Tempat org discover brand
Satu lagi tarikh2 promosi pun lebih aware kat ig. Some butik macam LR tak jual baju-baju latest kat website, kena book kat PS berdaftar. Nak cari preloved pun senang
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk app shopback terus pilih shopee... Murah pun murah, selalu dapat free delivery. Cash back pun dapat walau x banyak tapi duit jugak.. Dh sampai jumlah kita nak boleh la pindahkn ke acc kita
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee dan carousell.
Carousell tempat mencari barang pelik2.
Shopee mudah murah n mengabihkan duit iols.
Lazada dan 11street tempat perbandingan harga. Pilihan kedua Lazada, 11street (da tukar nama ke) mahaiii la sebab slalu jual in bulk barang yg iols nak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee ler.. bahaya betull shopee ni.. ada je aku scroll cari barang utk ku beli..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 9-8-2019 07:02 PM
Shopee ler.. bahaya betull shopee ni.. ada je aku scroll cari barang utk ku beli..

Kann ..yg harga puluh2 je pastu free shipping
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
missinpiece replied at 9-8-2019 06:59 PM
Shopee dan carousell.
Carousell tempat mencari barang pelik2.
Shopee mudah murah n mengabihkan dui ...

Lazada selalu iolls pilih kalau ship from china. Ntah kenapa rasa mcm selamat sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 9-8-2019 05:59 PM
Aku suka shop kat ig
Maybe sebab banyak gambar, senang skroll. Macam butik Nadzri Morshidi, Leey ...

Ig kalau dia private mmg mls la nak follow. Nyampah kalau sikit2 suruh pm. Datok rizalman pun membuta peghot kan ig yg mintak review pastu private konon nak bg followers naik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-8-2019 05:42 PM
Shopee murah berbanding lazada

Pastu free shipping
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Lazada. So far takde masalah barang  yg dihantar. Tips kena tgk review. Kalau awal  ramai complain jangan order. Iols slalu order rack , or barang  rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee , Carousell
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
LemakPetai replied at 9-8-2019 07:38 PM
Pastu free shipping

Free shipping skrg dia bg 2 saja tapi utk rm19 free shipping shopee bg 4..hahaha..

Dan semlm sampai deerma vacuum.. Seller tak mention yg tak boleh guna utk vacuum carpet.. Bila guna.. Vacuum tu overheat dan x boleh guna. Complaint kat seller x jadi apa.. Msg customer service shopee berdesup seller feedback..

Jadi better shopee berbanding lazada
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 9-8-2019 06:10 PM
Masuk app shopback terus pilih shopee... Murah pun murah, selalu dapat free delivery. Cash back pun  ...

Uols kumpul points Shopback untuk Zalora tak? Sebab telefon iols klik apps Shopback tapi tak automatik gi apps Zalora. Shopee ok je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Zalora sebab boleh COD.
Buat online survey selalu redeem Zalora voucher. Masa untuk tambah koleksi baju
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee.

Tapi tulah. Nak "tengok" satu barang, tau2 je cart dah macam2. Puas hati shopee ni. Paling penting terus sampai depan hidung. Tak payah iolls sakit jiwa pusing shopping mall nak carik parking untuk benda yg belum tentu ada kat mall tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes memang akan tgk review. Dan tgk reply seller gak. Kalau membongak je bunyi lupakan jela walau urgent.
Kadang kalau de seller kl selangor iola suka cod ngn dieorg. Ada je yg respond.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee n Lazada..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee, Zalora, Lazada
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Shopee utk brg2 murah
Carousell kalau nak beli preloved
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087160s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list