Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
521
View
19
Reply

Penyatuan PAS & UMNO tak lama lagi.Siapa setuju?

[Copy link]

Author: cclina2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2019 08:46 PM | Show all posts |Read mode
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Just nak pandangan.Jangan kutuk2 ok. Chill...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau jangan pasal jawi jer DAP dah buat meeting 4 jam, pasal hal ni mau 4 minggu bermeeting non stop back to back
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg dari dulu nak UMNO dan PAS bersatu... Lama sgt berpecah belah.

Mau meroyan nanti pencacai pengangkat najis parti politik hat satu lagi serang thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dalam politik..'tiada yg mustahil',waima DAP dgn PAS....#pernahberlaku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Pilihlah pemimpin yang takut dengan Allah, yang minta dibantu untuk menegakkan kebenaran dan minta ditegur kalau dia bersalah. Ia tidak menyebut jasanya dan tidak banyak membuat janji-janji manis.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-8-2019 01:06 PM
Aku mmg dari dulu nak UMNO dan PAS bersatu... Lama sgt berpecah belah.

Mau meroyan nanti pencaca ...

Kannn..islam sepatutnya bersatu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
cclina2 replied at 9-8-2019 09:43 PM
Kannn..islam sepatutnya bersatu.

Yap.. Nak kuat.. Kena ada perpaduan.. Bukannya bergaduh seorg..mslhnya org Melayu segelintir terlalu berlebihan.. Sedangkan pemimpin politik depan penyokong berapi tapi belakang bukan main baik.  Sesama sendiri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
MenteriWanita replied at 9-8-2019 01:04 PM
Kau jangan pasal jawi jer DAP dah buat meeting 4 jam, pasal hal ni mau 4 minggu bermeeting non stop  ...

Haha..kau jangan. BERSATU dan PH pon gerun dengar ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2019 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 9-8-2019 01:46 PM
Yap.. Nak kuat.. Kena ada perpaduan.. Bukannya bergaduh seorg..mslhnya org Melayu segelintir terla ...

Tu la tu..lepas tu rakyat yg bergaduh reformasi bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
cclina2 replied at 9-8-2019 10:00 PM
Tu la tu..lepas tu rakyat yg bergaduh reformasi bagai.

Rakyat la jadi mangsa.. Jadi sebagai rakyat yg bijak.. Jgn jadi pentaksub mana parti. Tapi perpaduan pas dan umno mmg sy sokong
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua dengan agenda sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2019 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cclina2 replied at 9-8-2019 09:53 PM
Haha..kau jangan. BERSATU dan PH pon gerun dengar ni.

Maunya masing2 bermeeting sampai lebam mata macam mana nak patahkan usaha pasumno, hahahahaahha
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Lantak la, janji islam terbela. Siapa yang menipu pasti dihukum Allah kelak. Baguslah ada penyatuan ummah islam. Melayu tak payah berpecah belah atau gila politik sangat. Sedih tengok umat islam tersepit dan terseksa akibat masalah ekonomi dan politik. Semoga Allah menyelamatkan kita semua daripada fitnah dajjal kerana kiamat semakin hampir. Aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 tak silap pernah dah umno & pas collaborate. Tapi lepas menang pas dipinggirkan. Antara sbb arwah nik aziz tak nk join umno dah. Betulkan info i ni kalau salah. Anyway, selagi ade zahid hamidi dan hj hadi awang, i masih atas pagar utk sokong atau tak. Tapi tak nafikan parti yg majoriti melayu bergabung adalah yg terbaik.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila zahid nak turun? Selagi zahid tak turun aku tak rasa nak undi umno pas.. Dan aku pun takkan undi ph..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Pasumno and PH both I will not vote for next election
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
For sure aku takkan undi PH.. Tapi UMNO/BN aku kena tgk gak.. Zahid kena lepaskan kalau benar dia syg UMNO.. Aku lebih suka Tok Mat Hassan

Yg penting bagi aku pemimpin yg bekerja utk rakyat serta membela Islam.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan islam dijulang....tak kira la bangsa apa pun melayu ke, cina ke, india ke, kokosen ke...asalkan islam. Yg benar2 ikut ajaran islam takkan berlaku salah guna kuasa, penyelewengan, fitnah memfitnah, tikam blkng. Harap2 penyatuan tu bwk kebaikan pd ummah, pd muslimin muslimat bkn pd bangsa semata2
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
sepatutnya pas ngan umno boleh je bersatu. majoriti orang melayu adalah islam dan majoriti orang islam di malaysia adalah melayu.

dan kalau orang nonbumi kawen ngan bumi masuk islam pon diterima orang melayu. jadi takde hal nak bergabung.

hal terjadi kalau bergabung semata2 ade agenda tersendiri. bukan sebab agama dan bangsa. semoga pemimpin2 sedar hal ni dan memimpin Malaysia dengan baik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086681s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list