Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1279
View
40
Reply

SBS LITTLE FOREST [DAYCARE THEME] STAR LEE SEUNG GI

[Copy link]

Author: diya_az    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 14-8-2019 01:33 PM

Introduction

Little Forest will take place in a building thats surrounded by greenery. Along with a farm with cute animals and clean air thats difficult to come by in the city, it will be a playground where childrens imagination and senses are heightened. Children will be able to run around, eat healthy food, and play as much as they want to.

As it will be a space just for children, safety was the most important factor in the show. The production staff spoke with child psychology experts to get their advice, and there was a doctor on location in case of accidents. With everyone set up for children to enjoy themselves fully, the show is set to bring laughter and joy to viewers.

Little Forest will differentiate itself with the keywords Children and Growth. Creating the environment that children need to grow will show people just how nature is important for children. Producing director (PD) Kim Jung Wook said, I thought about what kids need in their development, and the answer always came back to nature. We created the show because we wanted to create a good influence for kids. Viewers will be able to watch the kids grow.

SBS opted to replace its Monday-Tuesday evening drama offering with the variety show, which stars Lee Seo Jin, Lee Seung Gi, Park Na Rae, and Jung So Min as they run an environmentally friendly daycare. The first episode of the program, which aired August 12, recorded 5.1 and 6.8 percent viewership.

Screenshot_20190813-152133_Soompi.jpg
Screenshot_20190813-152158_Soompi.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 01:23 PM | Show all posts
MAAF, saya move to bod ASIAN & LATIN MANIA ya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
eddlisa_uyuk replied at 14-8-2019 01:23 PM
MAAF, saya move to bod ASIAN & LATIN MANIA ya

Ok2..sebab ni veriety show bukan drama, so ingatkan rumah sana..tq mod..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Best tak variety show ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 15-8-2019 11:08 PM
Best tak variety show ni?

Baru starting..for me, macam biasa je 2 episode now. Tp LSG memang penarik org tgk drama/variety show dia. But focus this show on the kids. Hopefully future episode getting better.. sapa suka citer budak2 mcm TROS tu boleh try this one
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 15-8-2019 11:13 PM
Baru starting..for me, macam biasa je 2 episode now. Tp LSG memang penarik org tgk drama/variety s ...

Thank you bagi review uols... I tak follow TROS... tapi ada la tengok clip kat YouTube...

agree! Seunggi ni memang buat kita nak tengok variety show/drama dia... uols follow ke master in the house?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 17-8-2019 10:22 PM
Thank you bagi review uols... I tak follow TROS... tapi ada la tengok clip kat YouTube...

agre ...

Follow..tp halfway jer..macam master makin tak best..so stop situ jer..sedeyyy..follow dr 1st ep sebab masa tu LSG baru balik army..xsabar nk tggu drama dia dengan suzy..vagabond..even xminat suzy playgirl tu..haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 17-8-2019 10:24 PM
Follow..tp halfway jer..macam master makin tak best..so stop situ jer..sedeyyy..follow dr 1st ep s ...

Uols dah stop ke... I dah few weeks catchup dari 1st episode... I suka pulak uols master in the house ni...  gigih tengok dari awal... Hahaha...

I pun tunggu citer Vagabond ni... samalah kita tak minat suzy tapi tak kisahlah... rasanya citer ni tak fokus loveline kot... genre action, spy...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2019 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 17-8-2019 10:40 PM
Uols dah stop ke... I dah few weeks catchup dari 1st episode... I suka pulak uols master in the ho ...

Aah mmg follow every week dr 1st ep. Xigt last siapa master, pastu rasa macam mls dah tgk..busy kot mase tu..so bila ada masa, mcm mls nk kejar balik eps2 tertinggal, so terus stop. Haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 17-8-2019 10:40 PM
Uols dah stop ke... I dah few weeks catchup dari 1st episode... I suka pulak uols master in the ho ...

Oh komen bwh lupa reply, tula..please be something new..drama lama depa dua dah bercintan kt house of gu book ke apa tajuk tu. Citer tu iols xminat.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 17-8-2019 11:16 PM
Aah mmg follow every week dr 1st ep. Xigt last siapa master, pastu rasa macam mls dah tgk..busy ko ...

Kalau busy memang tak sempat nak tengok... Hahaha... I follow RM je... ni baru sempat nak selit kshow lain... itu yang follow master in the house... little forest ni pun nak tengok jugak... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 17-8-2019 11:17 PM
Oh komen bwh lupa reply, tula..please be something new..drama lama depa dua dah bercintan kt house ...

Saeguk kan... I pun tak tengok citer tu...

tengok BTS vagabond nampak interesting... scene action.... shooting kat Morocco...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah tengok show ni 3 episode... hehehe... best juga tengok diorang babysit budak2 cute... tak sangka seojin yang grumpy & cranky tu rajin layan budak2...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-8-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 24-8-2019 11:17 PM
I dah tengok show ni 3 episode... hehehe... best juga tengok diorang babysit budak2 cute... tak sang ...

Kan...eps 3 dah start best..comel je seo jin layan bebudak..budak2 tu pon semua comel2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 24-8-2019 11:29 PM
Kan...eps 3 dah start best..comel je seo jin layan bebudak..budak2 tu pon semua comel2..

Tetibe seojin jadi sweet pulak layan kids tu... kids tu pun okay je makan yang dia masak tu...

memang comel uols... masing2 talkative... Hahaha...

Seunggi jadi spokesperson pee pee & poo poo... Hahaha...
Kesian Narae tak dapat tidur...

Iols confused nama twins tu walaupun sorang short hair... sorang long hair...

BTW tak sabar nak tengok next episode... Yihan ada new friend...
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Grace tu pandai citer pasal cavity...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 25-8-2019 10:58 PM
Tetibe seojin jadi sweet pulak layan kids tu... kids tu pun okay je makan yang dia masak tu...

...

Kembar tu grace & brooke..comel gile kalau anak2 kacuk ni kan..

Tula..igtkan dia tukar2 budak, rupanya bertambah makin ramai, harap 4 org samchu & imu tu dapat handle semua nanti
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
diya_az replied at 26-8-2019 09:23 AM
Kembar tu grace & brooke..comel gile kalau anak2 kacuk ni kan..

Tula..igtkan dia tukar2 budak,  ...

I tau nama twins tu cuma tertukar nama... padahal grace (long hair) & brooke (short hair)... kan... memang comel sebab kacukan... pandai gosok gigi lepas makan... Hahaha

Itulah... iols pun ingat tukar budak... tengok preview tu budak baru tu macam active je... Hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-8-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 26-8-2019 10:34 PM
I tau nama twins tu cuma tertukar nama... padahal grace (long hair) & brooke (short hair)... kan.. ...

Dah tengok eps this week tak? Dah ada 2 couple..omg comel sgt kembar tuuuu..i plg suka brooke..pandai cakap..kesian grace sakit kaki, nangis rindu mak die..i pon sedih sekali..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-8-2019 10:58 PM
diya_az replied at 29-8-2019 04:56 PM
Dah tengok eps this week tak? Dah ada 2 couple..omg comel sgt kembar tuuuu..i plg suka brooke..pan ...


Dah tengok uols... memang cute sangat... tidur pun holding hands... iols suka dua2 twin tu... dua2 suka cakap...

Itulah... iols tak pernah tengok Grace menangis... rupanya kaki dia sakit... that's why dia cakap rindu Mom... mujur uncle Seunggi pujuk...

Masa seunggi bagi apple juice tu pandai diorang take turn... diorang dengar cakap samchun... yihan tolong tengok... Hahaha

Jeong heon tu rajin tolong... compete dengan yihan...

Terhibur iols tengok show ni... excited tunggu next episode...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.127571s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list