Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
31165
View
629
Reply

[Tempatan] Myvi menggegar Songkla membunuh 5 orang Thai

[Copy link]

Author: scorpionkiki       Show all posts   Read mode

Post time 14-8-2019 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kami pernah skali drive ke phuket, 2 x ke krabi
Dan byk x ke hatyai & kawasan sekitar.
Mmg xbawa laju2 sebab xmo mencari masalah
Kalau mmg kaya duit berkepuk, lain citer
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Cashlah. Mereputlah kau kat sana. Cubalah sujud dan minta ampun dengan raja siam.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku mmg menyampah dgn manusia yg drive myvi. Cash la ko.., kalau kt jalan tu mmg mcm hanjirrr. Yg slow, slow sgt. Yg laju, mcm nk drift.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
cikyaa_aziz replied at 13-8-2019 10:25 PM
Perhhh payah nk setel ne. Undang2 thai len mcm skit.

Kannn..org semua gerun dgn undang2 negara lain...mesia..kasi suap je lagii..even case bunuh..lepas...semua takut dgn aussie uk indon..contoh2..mesia semua tahu tk heran boleh lepas if got money..  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 13-8-2019 10:31 PM
sama la sis kita pn dh gi hatyai tu 2x naik bas dgn tour group rilek2 aje. nti moh kita pi bangkok ...

Tgk kt mn. Gambor tu. Nk tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 14-8-2019 03:13 AM
Mau kene total sejuta ni minimum. 5 orang kot mati.
Mana nak cekau sejuta. Jual tanah berekar2 ber ...

itu pun kalo ada tanah. Kalo x ada? Lpk jail la nmpknya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:06 AM | Show all posts
Dah hilang kawalan tu mesti bawak laju, sampai 5 orang kau tapau........
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak bercuti happy2.. Tapi ambik mudah hal risiko. Ambik tau tak serba sedikit hal undang2 negara lain... Mentang ramai raider Malaysia suka ride pi krabi.. Mesti dia ingat ini hal gampang
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Myvi terkenal dgn lajunya. Takziah la utk korg dek nk membayar pampasan 5 keluarga tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:23 AM | Show all posts
bite kt ig kata dorang ni terlanggar sesuatu sblm hilang kawalan..tak tahu sahih ke idak...x pasal2 berlaku kematian
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk hp ke sambil drive ke sibuk membawang.....hhmm..masuk penjara
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 14-8-2019 07:45 AM
Kannn..org semua gerun dgn undang2 negara lain...mesia..kasi suap je lagii..even case bunuh..lepas ...

bukan undang2 jalanraya je msia hauk
undnag2 immigresen pun sama gak..bila immi officer OZ x bagi pegi oz,kemain ummah merempan..padahal dia jaga kedaulatan negara dia,x bagi PATI masuk
kalo immi msia,kasi lepas jah pati masuk,janji bayar jah rasuah.satu masa dulu pati kt msia ada 3 juta......3 juta ok
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
me12345 replied at 14-8-2019 08:25 AM
Tgk hp ke sambil drive ke sibuk membawang.....hhmm..masuk penjara

aku syak cikki2 ni buat live ig fb sbb nak show off
mata pandang ke mana, last2 eksiden
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:45 AM | Show all posts
kereta plet KL ada sticker Kelantan besaq
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:46 AM | Show all posts
sampai 5 sekali mati kak
mati la ko nak bayar tuntutan depa

gara2 kejadian ini silap2 esok banyak sekatan utk keta malaysia nak masuk border
aku tak paham kenapa yg bawak myvi ni fefeeling macam bawak ferrari  
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:46 AM | Show all posts
diorang relax sebab insurans cover atau memang diorang kaya-kaya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
JunkMail replied at 13-8-2019 11:11 PM
Aku takleh bayang dia punya sesal pergi cuti2 Siam ni...mesti dia dok pikir kalau aku naik bas..kala ...

dbb tu kalo gi negara org nak melancong, let the local people yg jd driver
jgn kita sesekali jd driver walau ada international license skalipun..sbb kalo jadi apa2, biar driver yg bertanggungjawab sbb dia ummah lokal
kita sbg tourist bleh watlek watpis jah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:54 AM | Show all posts
gelap masa depan ko sis

jenuh cari duit nak kena bayar kat orang siam
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Voyagers replied at 13-8-2019 10:07 PM
kena sedia duit banyak banyak la.
tak salah, seorang kena langgar, keluarga boleh minta pampasan sa ...

Ini kalau sampai 5 orang mati..memang kena hukum mati lah gamaknya..

Dah lah memandu tanpa perlindungan insurance..macam mana nak bayar pampasan padw keluarga 5 orang mati tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:58 AM | Show all posts
tp jalan kt belah2 siam tu, mmg mcm jalan kg je. keter tak banyak, kenderaan yg ade pun bawak sepoi-sepoi bahasa. cuma yg tak bestnye sbb jln kg kan mmg deme ni sejenis nk masuk jalan pakai main masuk je.

tp aku pun tak salahkan org thai, mmg bagusla mcm tu. cuma lately mmg org thai anti skit ngan drebar malaysia. 2 thn lps ke, geng konvoi masuk berita, kene kecam. sbb konvoi motor tu selamba dek je langgar lampu merah, pastu ade marshall dok tahan tahan keter tak bagi lalu.  lately pun member2 aku yg masuk thailand pakai keter selalu kene tahan polis. hari tu kene saman sbb tak pakai seatbelt belakang.

tp yg bagusnye thailand ni, walaupun sistem die still pakai borg lg, translation pun ngarut2, tp skali ko kene saman mmg die tak kasik ko kuar thailand.  pastu jgn la korg cuba2 nk kuar thailand tak submit borg putih tu. next time ko nak masuk lg, diorg detect hokkay kenderaan ko tak isytihar kuar. bayar la korg on the spot.  tu la baguihnye sistem thailand. sistem malaysia ni, errrmm dlm malaysia sendiri ko tak bayar saman pun takde ape
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078505s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list