Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3268
View
136
Reply

[Politik] Suruh tetamu lama Cina balik dulu - Zakir Naik

[Copy link]

Author: Lalalili66778       Show all posts   Read mode

Post time 15-8-2019 10:52 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 15-8-2019 10:53 AM

MUngkin ramai tidak sedar..status PR Zakir tu tidak mewajipkan beliau untuk setia dengan negara..

Cina/india tu..sekurang2nya,...mereka diikat untuk setia dengan negara...kalau belot...boleh dikenakan tindakan..

Benda asas ini, if xleh nak beza..susah la..tu yg senang kena tipu...


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:57 AM | Show all posts
Status zakir ni umpama roh yg bergentangan...

Kat negara asal dia wanted...kat Malaysia dia cuma PR..kalau aku Zakir....aku sedar diri aku ni siapa umpama roh yg bergentangan ..

so fokus jak kepada tokoh titik persamaan...x payah tuang minyak acah2 nak jadi hero...ko tu cuma PR jak pon..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:02 AM | Show all posts
Edited by cmf_shalom at 15-8-2019 11:06 AM

Bagi aku..apa sahaja masalah dalam negara..biar kita sahaja yg bercakap or selesaikan

Org luar kalau bak bercakap...biar membantu...bukan tukang tambah minyak..

Esok lusa if kita berbunuh berparang..kita juga yang merana,,zakir tu...bila2 masa boleh naik belon terbang ke mana2 keluar dari Malaysia...sambil sengih padan muka, selesai tugas aku.


Secara x sedar korg melayu juga telah jemput org luar utk huru hara negara...yg memang dah kelam kabut pun

Tapi itu la...bila bertopengkan Islam...korg semua boleh rehdo...tapi kami kafirphobia (ker islamphobia?) mana leh redho tgk lagu mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:10 AM | Show all posts

Bagus la perangai memasing mcm tu,,


Cina jemput komunis
India jemput tamil nadu
Melayu jemput Zakir...

Kasi rentung tanah melayu dikerjakan korg..

Bukan tanah aku pon..

Bagi peringatan memasing degil....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 15-8-2019 10:49 AM
Apabila seorang warga asing,saudara seagama kita......pada akhirnya mencabul seorang kanak2 lelaki d ...

Siapa? ZN ni pernah cabul orang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_shalom replied at 15-8-2019 10:47 AM
PR ini biasanya diberi untuk org yg ada sumbangan eg..tenaga pakar bkerja/kemahiran..

Ramai juga  ...

Apakah sumbangan dia sampai dapat PR? Dah tinggal lebih 10 tahun pon tak kan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:17 AM | Show all posts
lotionmilo replied at 15-8-2019 11:16 AM
Apakah sumbangan dia sampai dapat PR? Dah tinggal lebih 10 tahun pon tak kan?

Ntah...apa sumbangan dia? Kelabu.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 14-8-2019 06:51 PM
Keling sekor ini, perlu ka kuarkan statement kekwat sebegini? Whoareyus?

Campur urusan warganegara pulak, dia tu siapa kah nk hina2 org? Makin meluat tgok perangai sebegitu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 14-8-2019 07:39 PM
Ummah kelantan berjujuran iya...tapi satu habuk lun xfaham masa heshe bg ceramah dlm bahasa kapir... ...

English biasa pon ummah budu terkontang kanting, inikan pula English urdu sebegitu. Mmg kunyah keropok lekor cicah budu jah lah tatkala dalam stadium itteww.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_acura replied at 14-8-2019 07:51 PM
Cina dan india panas ker... Dah ko sedap suruh dia keluar tu pasal apa... X sedar... Ko orang ni pun ...

Keturunan jawa bugis siam indogs banjar semua tu kena berambus jugak x? Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
creep_bite replied at 14-8-2019 10:22 PM
Semoga Zakir Naik terus bersuara demi kebenaran...

Betul tu, kebenaran sikap sebenar dia, supaya ummah yg junjung sujud sembah dia ternganga tgok perangai dia. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 15-8-2019 11:20 AM
English biasa pon ummah budu terkontang kanting, inikan pula English urdu sebegitu. Mmg kunyah ker ...

Hahahahhaha dah lah cakap tak berapa jelas. Boleh pulak dia kata orang putar belit kenyataan dia

Dassar k! I wonder kelantanese paham ke idak tu? Lol
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:24 AM | Show all posts
Jangan lupa apa mamat ni kata. Bila nak halau?

--------


Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:25 AM | Show all posts
yg ramai2 dlm ni triggered sbb mak ayah Kelly dgn apek ke??
ape yg salah kenyataan ZN...
setakat baca pun berita translation ..pastu nk kecam2..
hazabedahh betul perangai
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap raja2 Melayu bersuara dlm hal ni, time ni la tmj diperlukan utk mengecam sikap sebegini. Dtg negara org sukahati nk halau warganegara yg dh berpuluh tahun menetap di sini.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
rayriff replied at 15-8-2019 10:27 AM
hehe dah korang gi provoke2 dia suh keluar kenapa. bila dia cakap tau pulak sentap.

yang bawak m ...

Aku berdoa agar tuhan membuka perangai sebenar dia semoga pemuja2 dia tersedar dri lamunan. Tokoh dlm negara kau org tentang, dri luar yg xtau asal usul nak sujud sembah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 15-8-2019 10:33 AM
Pprt nya sister...cina dan india cuma menumpang dalam bahtera merdeka...yg berkorban utk kemerdeka ...

Kau xbelajar sejarah ke sister? Byk jah cina India Singh semua membantu dlm kemerdekaan negara. Kau tu sibuk cucuk tetek jh, sbb tu otak sembab.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik srwak menghalang kemasukan pemecah belah negara ni. Srwak jugak bijak dan sentiasa menjaga keamanan negara. Dodol bersyukur kerajaan srwak prihatin. Tahniah!
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:45 AM | Show all posts
Munafik la korang, bila India sorang lagi cakap Melayu pendatang korang senyap pulak....... Pigi da.......... Kan @dino  ...........
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:49 AM | Show all posts
setelah berpuluh tahun Cino mendunia di Tanah Melayu
baru sekarang semua triggerred
mmg ada batu api la ni
dari 90an senarai org terkaya Tanah Melayu
bersusun2 dr Yeoh Tiong Lay, Lim Goh Tong, Robert Kwok (sekadar contoh)
smpai sekarang yg kaya2 tu ada Chinese blood related
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082678s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list