Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1866
View
14
Reply

(Berbaloikah?) Beg guni harga RM240

 Close [Copy link]

Author: Tudunghitam    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Tudunghitam at 14-8-2019 10:48 PM

Melayari sebuah laman e-commerce siang tadi, penulis terlihat sebuah beg anyaman plastik yang biasa dijual di kedai-kedai ekonomi. Beg ini dijual dengan harga AU$80. Ditukar kepada matawang Malaysia, ia berharga RM240.
Screenshot_2019-08-14-11-58-43-814_com.android.chrome.png
IMG_20190814_203220.jpg
Screenshot_2019-08-14-20-29-37-660_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-08-14-20-29-42-271_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-08-14-20-29-32-581_com.android.chrome.png

Maklumat di bawah gambar mengatakan beg ini dibuat 100% daripada polypropylene. Penulis telah membuat carian tentang material polypropylene dan Google menunjukkan gambar-gambar ini.
Screenshot_2019-08-14-20-34-37-150_com.google.android.googlequicksearchbox.png

Ini bermakna, material beg ini sama atau hampir samakah dengan beg beg di kedai eko? Sungguh menarik bukan jika ia berjaya dijual kepada pembeli - pembeli di Australia dgn harga RM240 ($80) .

P/s: Produk - produk lain di website ini tidak lah melampau harganya, cuma yang ini saja menarik perhatian.

##to_momod: kalau ada moderator baca thread ni boleh tak minta tolong pindah ke kategori sepatutnya. Tersilap buat kategori Gosip tempatan. Guna Handphone, tak perasan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah rumah ni.. tp beg cmni ni kat kedai tmpt iols cuma rm10
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau rm80 pun takkan beli.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:05 PM | Show all posts
rm 2.00 je nokss kalau kedai eco
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bag ni biasanya harga dalam rm10. Yang besar sikit tak sampai harga rm20




Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi. Kalau bag gini pon dah mahal. Berapa ribu la beg yg biasa tu dia jual.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
8 dollar jah tu, tak pun 8posen
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols gugel kejap tadi tgk regenya dah turun jadi 40. This season's must haves katanya
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dedulu nenek hakak kalu kirim barang kat hakak guna beg guni gini lah, yg besarrr punya, dgn segala mcm buah, keropok, baju semua kasi taruk dlm
Sepupu hakak, student, slalu balik kg, slalu lah jadi mangsa.
Ada skali dia hamun hakak, dahhh aku tanak dah jadi penanggah duk usung barang2 ko naik turun bas, dah mcm burma nak balik kampung dah aku rasa bwk beg guni bodo besar gini
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap lg tinbo nampak ni.. Dia letak nama duck jual harga 500..sejam kemudian sold out
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:57 PM | Show all posts
teringat brand balenciaga suka meniru beg2 murah mcm beg ikea n jual ribu riban
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:01 PM | Show all posts
ingatkan retis jual beg..
tak dapat kecam..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 14-8-2019 09:57 PM
teringat brand balenciaga suka meniru beg2 murah mcm beg ikea n jual ribu riban

Beg toto tu lawak tul, sampai kena troll dgn rizalman hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Beg ni ke yg kena gusipnya?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry thread closed.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091093s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list