Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
547
View
18
Reply

Bila isteri kerja lagi besar dari suami?

[Copy link]

Author: mama2b       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-8-2019 09:45 PM | Show all posts |Read mode
macamana pendapat korang bila isteri pegang jawatan dan pendapatan lg tinggi dari suami?


apa pendapat suami? macamana reaksi isteri di rumah?

siapa buat kerja2 rumah? dan penerimaan suami di rumah? jd makin garang sbb nk tunjuk kuasa? or still masih sama macam masa berumahtangga?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiada masalah asalkan suami tahu tanggungjawab, xkisahlah gaji isteri besar mana

Pangkat tinggi atau tak, patutnya dekat termpat kerja sahaja..balik rumah tetap pegang fungsi sebagai suami isteri
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
hmmm depends... kdg suami take advantage some isteri besar kepala so its hard to tell
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya xde masalah selagi masing2 tau hak dan batas masing2...bagi isteri, jangan la jadi kerek sebab gaji lebih besar kan..u tetap menjadi tanggungjawab suami..kalau nak tolong suami pun, make sure jangan sampai dia terasa hati, atau sampai mengaibkan laki tu pulak.

Untuk lelaki, dah tau bini banyak duit, jangan la buat perangai biawak hidup pulak...tu duit bini kau...bukan duit kau yaaa...jangan expect bini akan share duit dia, tapi kalau bini nak tolong, syukurlah kau dapat isteri yg berhati perut...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Wife dgn husband kene turunkan ego masing masing
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2019 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan mama pulak diorg citer hsbn asik nk jd boss kat rumah.. suruh buat mcm2, biar penat... ada lg sorg, x bg isteri pegi kursus mana2 yg requirement utk naik pangkat
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
tu semua dunia. Gaji bnyk dan pangkat tinggi ko ingt blh bw masuk kubur?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Jangan bagitahu suami berapa gaji anda, kalau dia tanya, jawab je 5 ribu. Tahun depan pun 5 ribu jugak, dan begitulah seterusnya unless dia cari sendiri berapa, itu dah lain cerita yer.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Kwn aku pulak berlagak kt tempat keje bini gaji besar. Sembang tak nak jatuh. Diri sendiri kedekut nk mmpus. Kirim mkn dekat org, ckp nk byr. Dh dpt mkn buat2 lupa pulak. Dasar estet
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 05:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ade jugak yg laki kat luar kemain bergaya duit bini, tp bini tu x dibaginya mekap. Baju pun x bg beli baju mahal2.. si suami menyemat je kejenya..

Sbb laki tu nak tunjuk ade je pempuan2 lain yg minat kat dia.. dan sila bersyukur dia pilih bini tu.. tp ko menyemat tu pakai duit wife boleh pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 05:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Big chance you kena bungkus barang cari rumah lain. Tetapi satu hari nanti bini pun akan tua, perlulah beringat2 masa di atas
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:38 AM | Show all posts
melalui pengalaman sendiri tiada masalah..malah suami berusaha untuk mencari pendapatan yang lebih,,suami cuma selalu ingatkan dekat ofis you bos,,tapi di rumah i tetap ketua keluarga,,
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:42 AM | Show all posts
mama2b replied at 15-8-2019 03:11 AM
Kawan mama pulak diorg citer hsbn asik nk jd boss kat rumah.. suruh buat mcm2, biar penat... ada lg  ...

yg nak jadi boss tu mmg tak boleh terima la, kalau pinggan sendiri makan pun kita kena basuh.. wife dh sediakan makan minum tu so sama2 la buat kerja rumah. lelaki ni jenis kena cakap, bukan pandai nk buat sendiri tanpa di suruh, klau jenis faham tu tak payah suruh dh tolong, tu pakej kalau wife duduk rumah pun kerja tak berhenti lagi2 ada ank kecik. yg bekerja pun kesian penat dr tmpt kerja tak habis lagi balik uma dh fikir nk siap kn semua. kesian kan la para isteri wahai suami.

kes yg tak bg pergi kursus tu maybe rasa terancam jika wife dia pangkat lebih tinggi, bagi iols Allah dh bagi jalan rezeki kenapa mesti nk tolak. kalau ada sebab lain ke tak apa, tp kalau wife ikhlas nk kongsi rezeki bersama why not



Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:58 AM | Show all posts
macam bangrok la ni...gaji n pangkat wife berganda dari bangrok...bangrok keje opis boi je..wife as manager..xde masalah besar kepala or ego utk masing2..die still hormat bangrok mcm biasa, xpnah tinggi suara berlagak or mention pasal perbezaan taraf kerja gitu..duit nafkah pon bangrok tetap bagi walaupun die always menolak. xde masalah communication even waktu kerja. bangrok panggil die bos die panggil bangrok abang..ahahahaha~
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 09:54 AM | Show all posts
bergantung kepada attitude masing2..

dapat laki yang sedar diri dan rendah diri, dia takkan berlagak tak kena gaya dgn duit bini, masih beri nafkah walau bini mampu, bantu juga kerja2 rumah.

bini pula tetap hormat suami, buat tanggungjawab as isteri di rumah, tak perkudakan suami hanya sebab dia bergaji besar.

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:03 AM | Show all posts
takde masalah kot as long as masing2 tahu and jalankn tanggungjawab masing2..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:14 PM | Show all posts
setuju. jgn bgtau gaji sebenar berapa..simpanan ada berapa..
nehi..nehi..dont..dont..
tak kisah lah walaupon ko laki bini jenis yg bertanggungjwb skali pon..
perfect couple or apa..
hari ni rumahtanggga smooth jer..
esok lusa kita tak tau camne..
isteri, walau gaji rendah pon kena tetap beringat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
TalibanRock replied at 15-8-2019 08:58 AM
macam bangrok la ni...gaji n pangkat wife berganda dari bangrok...bangrok keje opis boi je..wife as  ...

Bagus la bangrok dgn wife.. sama2 sepakat.. rezeki utk family kan.. xkesah la sape byk sape sikit.. nnt masuk poket sama, kuar pun poket yg sama jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 15-8-2019 12:39 AM
Jangan bagitahu suami berapa gaji anda, kalau dia tanya, jawab je 5 ribu. Tahun depan pun 5 ribu jug ...

Kalau nk apply loan ke sure akan tau jugak.. nak beli kete, rumah etc huhu.. susah sikit nk sorok gaji bape
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081076s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list