Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1401
View
17
Reply

Apa tanda klimaks? Macam mana nak klimaks

[Copy link]

Author: elamorangers    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-8-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by elamorangers at 15-8-2019 12:50 AM

Salam hai, sorry saya nak cakap benda private sikit. Saya baru kahwin dan suami jenis yg sexually active. Saya pun suka layan suami, setiap kali sexual intercourse suami mmg akan puji macam macam, cakap sedap sangat, ketat dan puas dengan saya. Saya pun rasa seronok cuma masalahnya:- saya listkan

1) Saya tak basah. Saya google dan saya dapat tahu saya ada masalah vaginal dryness. Kalau tak pakai gel pelincir memang saya akan rasa sangat sakit semasa have sex dan selepas tu. Lepas berjimak, saya cuci vagina dengan air pun akan rasa sakit, rasa macam trauma sangat. Saya baca benda ni normal, ramai jadi dekat wanita tapi dlm jangka masa pendek je,saya ni dah berapa bulan masih kena guna gel. Lagi satu vaginal dryness ni boleh jadi kalau ada ambil certain ubat, mcm ubat asma dan alahan. Saya mmg under medication asthma and allergy, nak tak nak kena makan ubat tu semua T_T. Suami tak kisah tapi saya rasa sedih, habis duit beli gel. Saya rasa rak normal.

2) Suami saya cukup semua, dia pandai foreplay, tahan lama, pandai buat in many positions yg buat saya rasa sedap dan seronok sangat tapi masalahnya saya tak pernah puas. Saya terbaca pasal orgasm dekat forum ni dan saya tertanya-tanya mcm mana tanda perempuan orgasm? Saya rasa sedap tapi tak puas, macam makan maknan sedap2 tapi tak pernah kenyang. Saya kering, jadi nak pancut tu jauh sekali la, orgasm apa semua tu tak pernah rasa. Pernah sekali dua saya rasa sedap lain macam, macam nak keluar tapi tak keluar juga sampai ke sudah.

Suami sgt corncern dan selalu tanya saya okay ke tak, saya tipu cakap saya puas tapi sebenarnya tuhan je yg tahu. Saya tak nak buat suami rasa down. Tolong saya, saya keliru tak tahu nak buat mcm mana. Saya ada terfikir nak jumpa doktor tapi saya nak tahu adakah simptom saya ni normal? Ada cara nak selesaikan tak..

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Better rujuk doktor..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn rasa sedih tt. Mmg perkara biasa vagina dryness terjadi pada perempuan. Tt kena relax minda Dan badan lebih byk lagi, lebih proactive dlm ml dgn suami dan byk kan foreplay supaya lebih byk lubrication keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Orgasm perempuan susah sikit nak capai berbanding dgn lelaki. Perempuan yg experience pun bukan tentu akan capai orgasm setiap kali mereka ml. Kena ada persefahaman dgn suami juga masa ml supaya kedua 2 boleh capai orgasm.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:29 AM | Show all posts
banyakkan minum air teh beng atau pun extra joss untuk basahkan anggota vagina anda.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 08:44 AM | Show all posts
orang kata banyakkan makan bendi
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:11 AM | Show all posts
wife aku jadi gini bila dia consume product mengarut kt fb tu mmg melecetlah aku...bila stop pakai ok n klimaks coz  aku boleh rasa dia pancut cam air terjun ....asthma patient yg pakai inhaler jugak...my advise tolong jgn simply beli product uncertified kt socmed ye..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
steven.l replied at 15-8-2019 06:57 AM
Jgn rasa sedih tt. Mmg perkara biasa vagina dryness terjadi pada perempuan. Tt kena relax minda Dan  ...

Saya mmg rasa rileks dan enjoy je masa have sex tapi masih tak keluar air huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
steven.l replied at 15-8-2019 06:59 AM
Orgasm perempuan susah sikit nak capai berbanding dgn lelaki. Perempuan yg experience pun bukan tent ...

Ohh lega sikit baca ni, ingatkan perempuan sama mcm lelaki, asal buat je orgasm
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:19 PM | Show all posts
elamorangers replied at 15-8-2019 10:13 AM
Ohh lega sikit baca ni, ingatkan perempuan sama mcm lelaki, asal buat je orgasm

Tak boleh orgasm masa tgh buat apa? penetration ke oral? Sebab pompuan memang x semua yg boleh cum melalui penentration sahaja.

Tapi almost all boleh cum dengan oral, ada suami mu nih jilat tak? Kalau x, silakan lah, boleh hampir gerenti akan orgasm.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 05:45 PM | Show all posts
bape lama dah kahwin? kalau baru lagi..take  time la..
tahun pertama mungkin x penah rasa
tahun ke tiga nanti, silap silap 3 kali sehari..7 hari seminggu dapat rasa
yang penting enjoy dulu..dah rasa seronok senang nak dapat o tu

bak kata forumer lejen,
'rugi kalau tak o..dah la penat2 kena mandi wajib'

hahhhaaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Suruh la suami munch your carpet
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2019 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
yprat replied at 15-8-2019 01:19 PM
Tak boleh orgasm masa tgh buat apa? penetration ke oral? Sebab pompuan memang x semua yg boleh cum ...

Dua dua dah buat, masih tak orgasm huhu.. macam-macam cara cuba
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Normal utk u tak orgasm lagi lagi baru kahwin. And dryness tu pun normal je. Married for 4 years, tahun ke empat baru betul betul enjoy kalau tak tiap kali pun melecet lah hai. Walau berair. Now melecet kalau husband ganas sgt je. Memang mula mula trauma nak basuh miss V lepas main. Pedih ya ya amat, terkejut kepit tahan pedih. Korang laki seronok je
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
elamorangers replied at 16-8-2019 10:04 AM
Dua dua dah buat, masih tak orgasm huhu.. macam-macam cara cuba

Berapa lama sesi oral tu? Cuba buat juga sampai rasa sedap & nk kencing gitu, lepastu jgn tahan @ stop sampai terpancut.. tu bkn nk terkencing, itu lah nak orgasm.. walaupun nama terpancut, tp xsemestinya ada air terpancut keluar pun..

Saya dulu pun mcm tu juga.. waktu hubby masukkn @ jilat, rasa sedan n nk kencing, then saya stop sbb nk ke tandas, tp xleh kencing pun.. lepastu hubby suruh terus je, jdn stop hehe baru jadi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
saya60 replied at 18-8-2019 11:23 AM
Berapa lama sesi oral tu? Cuba buat juga sampai rasa sedap & nk kencing gitu, lepastu jgn tahan @  ...

Nanti saya suruh hubby buat lama sikit
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 02:42 PM | Show all posts
elamorangers replied at 20-8-2019 02:33 PM
Nanti saya suruh hubby buat lama sikit

janganlah jilat tuh setakat 2-3 minit dah stop dah, the first orgasm takes quite a long time to achieve, the more sensitive the person's clitoris the faster she cums.

mungkin kelentit u tak berapa sensitif (clitoral hood tebal sgt ke?), jadi amik masa lama sikit nak cum, ask your hubby to oral you at least 15-20 minutes. Selepas orgasm pertama, the 2nd...third...4th orgasm takes less and less time to achieve. E.g. 1st -> 10/15/20min, 2nd -> 5min, 3rd -> 3min etc...sampailah badan x larat nak cum lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 04:00 PM | Show all posts
Dryness ni tak normal, becak macam lopak air lepas hujan pun tak normal..yang normal ialah lelaki 50%..perempuan 50%. Sama-sama basah, sama-sama gumbira. Nak pakai jel pelincir, tapi lama-lama batang kali ko jadi piston moto waisuku,,

Elok berubat, ade lah tu tersumbat kat mana-mana..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090145s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list