Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6272
View
122
Reply

Zarina Anjoulie Buat Hal Lagi, Promosi Rawatan Kecantikan Berbahaya Di IG

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-8-2019 10:34 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon yang tidak pernah lekang kontroversi, Zarina Anjoulie di Instagramnya gigih mempromosi beberapa rawatan kecantikan yang tidak diketahui keselamatannya.

Dia mempromosikan akaun IG "Sulam Bedak" yang menawarkan khidmat rawatan kecantikan seperti sulam bedak, sulam bibir dan mencantikkan payu dara.


Zarina Anjoulie gigih promosi
Foto: Instagram




Beberapa warganet mengecam tindakannya itu yang disifatkan mereka berbahaya kepada wanita lain.

Selain tidak tahu asal usul rawatan dan bahan yang digunakan, khidmat yang ditawarkan juga tidak dilakukan di klinik berdaftar, sebaliknya hanya rawatan rumah ke rumah.




Apa benda ni? Foto: Twitter




Bagi yang tidak tahu, sulam bedak adalah rawatan menyuntik "ubat" ke dalam kulit untuk memutihkan. Malah, ada juga khidmat yang menawarkan "sulam blusher" yang membolehkan wanita siap bermekap "merah-merah pipi" dalam masa 10 minit sahaja.



Sulam bedak. Foto: Twitter



Manakala, sulam bibir pula adalah dengan menyuntik "filler" ke bibir untuk sentiasa kelihatan merah menawan, tidak ada lagi bibir kusam dan lagi memerlukan gincu. Masalahnya, selamat ke?


  


Malah, ada juga rawatan menawarkan untuk menegangkan kembali payu dara. Sapu-sapu je, tulis Zarina. Amboi mudahnya, nanti bengkak tak pasal-pasal!


  



Kita faham semua wanita mahu cantik, untuk diri sendiri atau untuk suami supaya tak cari lain. Tetapi, bila seorang personaliti seperti Zarina yang promosikan rawatan meragukan begini, bermasalah betul!

Pergilah ke klinik kesihatan kerajaan, ada yang menawarkan khidmat percuma. Kalau tak nak, pergilah ke klinik swasta yang bertauliah, janganlah memandai-mandai buat dengan pihak yang tidak tahu kelulusan dan kandungan bahan yang digunakan.


Ada sesiapa nak tolong melaporkan perkara ini? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:43 AM | Show all posts
sulam bedak dan blusher ni boleh bawak solat ke ek ? kalau boleh ai nak try lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu ada rawatan sulam IQ dlm otak lg bagus. Bagi cerdik sikit pengguna2 ni. Haihh..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:44 AM | Show all posts
ni yg Uqasha buat jugak kan. pipi merah jembu gitu. LOL!
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sulam ur brain ada x? kasi inject boost vitamin ke mendee bijak sikit nak buat benda benda pelik ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:50 AM | Show all posts
dia berani promote sebab dia pun guna breast filler. Dia tak der side effect YET. nanti esok lusa ada lah tu. Banyak duit kan, pegi jer private hospital buat treatment.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg dia setiap hari promote sulam bedak.. If x silap dia pnh post di ig dia akan promo sulm bedak shaja, evn dia sndiri p ccuk boobs dia n syok tayang smbil pgg2 n tnjuk boobs dia tuu..

Asa mcm pnah nmpk cha cha maembong pn join dia di sulam bedak tp buat bleaching kot.. Dia mmg promote sgguh2 sulam bedak ni.. Dpt payment mahal la kot..

Igtkn sulam bedk ni clnic aesthetic yg berdaftar upanya dri umah ke umah jela ye.. Huhuuuu

P/s: follow dia sbb kdng dia bg nasihat utk para wanita utk move on n be strong tu ada betulnya.. Tpi bla dia promote product mcm ni mmg xsupport la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam ngeri je sebab buat rawatan dr rumah ke rumah. Peralatan yg dia guna pun tak sure sterilize ke x. Buatnya kena infection naya je
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Hm..scary gile

Ladies, nape uols sanggup bhykn diri buat semua bnde alah ni? Xsayang nyawa ke? Merepek je bnde2 ni semua..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:28 AM | Show all posts
aku ada baca kat FB page Khairol Yoi tu, ada satu screenshot watsapp , this girl buat breast filler dgn Izzuebella tu.  Infection teruk siap Izzuebella cakap, dekat bekas injection cuba picit picit keluarkan filler tu. hahahhahhahahahahhaha....

dah tu warning the girl, dia tak paksa that girl buat filler injection, ni semua atas rela diri sendiri. Dia lepas tangan.


Setau aku, filler ni harga dia sampai $6K basic je. Bila dia kata murah cos buat katt rumah bagai, seram doh mana dia ada medical training, bahan filler tu pun dari mana. Tak de lesen.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sulam kening muka bibir butik cina lama dah buat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sulam fefek bagi kemut lebih takde ka.mcm2 hal donia skg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:51 AM | Show all posts
Bodohnya filler ni semua. Berani giler nak masukkan segala benda asing dalam badan
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
brani nye cucuk2..nk impresskan sape sbenanye ni? puas sementara je kot..kendian dpt side effect, meraung la memasing yg gigih cucuk tahpape ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Uiii, sesiaa yg nak cuba rawatan2 ni iolsss harap hentikan lah.. Maksud iolsss sulam bedak, cucuk filler ke. Tak payah. Nti dah tua kesan dia mesti tak elok.. Iolss pelik lah.. Korg semua takde tv hd ke tengok kulit muka retis2 kat dlm tv tu cemana? Yg uqasha tu yaRabbi.. Iolss tgok STA bedak dia gila banyak lepastu blusher sampai ke hidung. Tebal betul dia punya makeup. Iolsss mmg suka perati betul2 muka retis sbb nak tengok kulit muka dorg ni betul ke cantik, tp kebanyakan kulit muka dorg tak halus mulus ye sbb bnyak jerawat kecik2 tu. Btw, kalau nak halus kulit muka tu rajin2 guna toner dgn cotton
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:07 PM | Show all posts
menakutkan. peralatan x bersih, filler ntah buat dapat dari mana, handling pon kelaut. mengundang maut je. bila ada masalah berderet gi spital kerajaan. bila nurse or doctor perli, amuk tulis kat FB. geng2 rempit perasan lawa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:11 PM | Show all posts
X ada penyakit cri penyakit namanya

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:23 PM | Show all posts
skrg mmg laaa santikkk uolls, tunggu jap g bila ad effect, asyik tadahh muka dkt hospital. hermmmm
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 02:00 PM | Show all posts
sapa berani ambik risiko silakan buat

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
End up promote produk timbang kilo.. katanya kulit putih hasil telan berbotol2 produk timbang kilo.. padahal.. thats y la retis2 ug dulu berkerak nowadays boleh putih melepak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.130444s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list