Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
605
View
10
Reply

Beg guni RM240...sanggup beli?

[Copy link]

Author: Tudunghitam    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-8-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Tudunghitam at 15-8-2019 12:42 PM

Semasa melayari sebuah portal membeli belah online untuk Australia, mata penulis tertarik melihat beg memborong ala-ala guni ini.
IMG_20190815_103104.jpg
Screenshot_2019-08-14-20-29-37-660_com.android.chrome.png
Screenshot_2019-08-14-20-29-32-581_com.android.chrome.png
Apa yang menarik, harga beg ini adalah AU$80 iaitu lebih kurang RM240 matawang Malaysia. Kalau di kedai kedai eko, beg ini mungkin kurang dari RM10!
IMG_20190814_203220.jpg
Screenshot_2019-08-14-20-29-42-271_com.android.chrome.png
Maklumat di bawah gambar mengatakan beg ini diperbuat dengan 100% polypropylene. Apabila carian Google dibuat, polypropylene adalah material yang sama digunakan untuk guni-guni plastik begini di kedai kedai eko.  Ini bermakna, beg RM240 ini bukanlah diperbuat dari leather atau material yang istimewa. Adakah sesiapa yang akan membeli beg anyam plastic RM240 ini?
.
Diharapkan pembeli-pembeli di Australia mendapat produk yang setimpal dengan harga. Manalah tahu, mungkin kualiti plastiknya lebih tinggi kan....

IMG_20190814_203156.jpg
IMG_20190815_104043.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 10:40 AM | Show all posts
mat salleh suka lah gini.. nampak mcm puak puak tribal punya design
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:05 PM | Show all posts
hahaha ni beg padang besaqqqq
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 03:42 PM | Show all posts
Beg mcm ni bkn cpt tetas benang ke sbb sy penah pakai..X bbaloi beli mhl2
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau RM 60-70 boleh terima lah...tu Pon kalau tahan lama...btw beg Ikea camni jugak...tapi tahan lama...kalau RM70 okey la.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat kedai rm2 pun bole dapat kan..x kuasa nak kena beli mahal2...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 09:25 AM | Show all posts
Bag macam tu pun mahal.

tak sangguplah nak beli walaupun duit banyak.

maybe untuk orang yang betul-betul kaya, bolehlah beli atas nama brand.

i pun ada juga tapi tak ada brand lah. beli kat kedai-kedai kampung tu sebab nak letak baju basah.

yang brand pun ada. yang kaler biru tu. brand IKEA.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 09:43 AM | Show all posts
suka beg jenis ni tahan lama, mcm2 boleh isi.. kalau RM240 tak de nya iols nk beli.. huhu
tapi kalau artis guna ni, ada je yg sanggup beli. macam fazura pakai baju hujan  plastik sampah tapi hrga 2k..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 10:00 AM | Show all posts
buat masa sekarang belum sanggup nak beli..tp kalau nanti duit dah banyak lps tu  rs beli bag rega 240 mcm beli rega 2.40 je mungkin aku beli lah
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Akak ni kurang tahu psl jenama2 mhl ni.  Opening Ceremony tu branded name ke?  Kalo ye, dia jd mhl sbb nama la kan.

Akak pun tk bw handbags dh.  Bw tote gini je mana2, smaller ones la.  Tp akak guna yg murah2 je.  Koyak sikit, jahit.  Nk bubuh mana2 dlm rumah, cmpk je.  Kotor, masuk washing machine.  Kucing pun tk geram nk jdkn tmpt asah kuku.  Akak dah letih nk jaga pvc or leather handbags.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab corak checkered kot Mahal...orang Bugis Pon suka corak camni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084414s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list