Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
534
View
13
Reply

Peraduan Banner Baru board Gosip Tempatan

[Copy link]

Author: friedfishsoup       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-8-2019 10:50 AM | Show all posts |Read mode
Edited by friedfishsoup at 15-8-2019 11:00 AM

Salam warga bod Gosip tempatan.
Memandangkan banner board GT dah berkurun lamanya,
ada yg freehair jadi bertudung, ada yang dah tak relevan lagi.
So saya ingin menjemput warga bod GT design banner baru khas untuk bod ini.


Pemenang pertama : 700 points
pemenang kedua : 400 points
pemenang ketiga : 200 points
saguhati : 50 points

Syarat penyertaan:

1 . Banner (Halaman Kategori)
- Size yang diperlukan : 600x188 pixels


2 . Banner (Halaman board)
- Size yang diperlukan : 930x250pixels
- Setiap penyertaan layak menerima sebanyak +40 kredit bagi setiap banner .(Setiap peserta tidak melebihi 2 banner).

- Wajib ada perkataan
"Gosip Tempatan" .
- Wajib ada logo CARI.
- Tagline mengikut kreativiti sendiri.
- Hanya dua format dibenarkan iaitu JPEG atau GIF.
- Peraduan akan berakhir pada
14 September 2019 .
- Segala keputusan pemenang akan ditentukan oleh mod2  dan setiap keputusan adalah muktamad.
- Hantarkan pernyertaan kreativiti anda di thread ini.


Good luck!


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-8-2019 11:01 AM | Show all posts
@doubleA ni hahh dah buka peraduan banner baru
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Bangga ok 2 tahun banner ni digunakan walaupun menang no 2..tgk lah kalau bernafsu saya join lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 15-8-2019 11:01 AM
@doubleA ni hahh dah buka peraduan banner baru

Wahh thank you mod kerana mengambil berat cadangan saya hihi. Muah ciked!

Cepat hantar penyertaan, iols yakin porumer2 ni semua kreatif inovatif belaka walau mulut kadang2 macam puaka
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:15 PM | Show all posts
famri7 replied at 15-8-2019 11:09 AM
Bangga ok 2 tahun banner ni digunakan walaupun menang no 2..tgk lah kalau bernafsu saya join lagi.

Banner chuols ker tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 12:48 PM | Show all posts
yeehaaaaaaa siapakah yg juara nt
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 15-8-2019 04:15 AM
Banner chuols ker tu?

Iya zaman muda2 ada masa free.skrang ntahlah cyst.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 05:32 PM | Show all posts
park dulu, 13/9 iols up banner.

#cubanasib
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2019 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 16-8-2019 05:32 PM
park dulu, 13/9 iols up banner.

#cubanasib

Ok good luck
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2019 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
banner skrg zaman dinosor oii , che ta pon tak pakai tudung masa ni, fahrin ahmad pon belom menikoh
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
InsyaAllah kalau rajin saya join sbb skrg dh xde PC.. Sedihnya banner saya nak kena ganti
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
KarinaKapur replied at 17-8-2019 07:33 AM
InsyaAllah kalau rajin saya join sbb skrg dh xde PC.. Sedihnya banner saya nak kena ganti

U nya banner ke sekarang ni? Haha

Sebab ada yg freehair dah bertudung. Kena tukar
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 17-8-2019 09:25 AM
U nya banner ke sekarang ni? Haha

Sebab ada yg freehair dah bertudung. Kena tukar

I punya yg bkn animated tu, lama gila tu, zaman bujang lg hahaha.. Ye paham, kena ikut peredaran zaman.. Tgh pikior nak letak artis mana tgh popular skrg ni hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 02:36 PM | Show all posts
famri7 replied at 15-8-2019 11:09 AM
Bangga ok 2 tahun banner ni digunakan walaupun menang no 2..tgk lah kalau bernafsu saya join lagi.

ohh wow.. uols lah yg design ya? iols ni nama jer designer, skrg dah jd bekas designer dah..
smp xde masa nk try contest kat cari dulu. huhu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103567s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list