Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9859
View
256
Reply

"Tak Pandai BI, Dadah, Buang Bayi, Pedofilia," -Caprice Hina Rakyat Kelantan!

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-8-2019 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 20-8-2019 10:42 AM
aku tak sokong apa si caprice ni ckp. tapi base on pengalaman ak, time matrik n uni dulu ak mmg kawa ...

Mmg gitu..mse xde geng,kemain baik ngan kita..ble jumpa SKJP ni...lupa trus kita.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 20-8-2019 11:15 AM
Ko x bole hrp org negeri tu je majukan negeri tu, itu mksod aku

I dah komen dekat atas kenapa i pilih kelantan. Tp nmpk nya byk alasan . Tmbh pulak mcm u ckp, org luar nak beli tanah pon susah. Kalau x i rasa skg cina yg pegang kelantan tu. Syarat tu bagus dah utk protect ank kelantan tp tu la
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:12 PM | Show all posts
apa sumbangan caprice pada masyarakat selain menyalak kat ig? pernah ke turun join mana2 ngo bagi kesedaran kurangkan masalah buang bayi, masalah dadah dikalangan remaja melayu yang sangat ramai. jangan pandai mengata bro kalau sumbangan ko habuk pun tarak.. bodoh bahasa inggeris? jangan main pukul rata jer bro, do i look stupid when i speak malay? bullshit semua tu.. fasih bahasa melayu, pekat bahasa kelantan x semestinya kami bodoh piang, ko jer yang pandai.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
haisanor replied at 20-8-2019 12:12 PM
apa sumbangan caprice pada masyarakat selain menyalak kat ig? pernah ke turun join mana2 ngo bagi ke ...

Dia turun bg ceramah untok money money money.
Ipta skrng bnyak hampeh panggil dak2 takat spm bg ceramah, buat persembahan kt uni. Pencemaran kebodohan.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 20-8-2019 09:35 AM
Part last u ckp tu , u nak tau x kenapa org negeri lain ada yg suka ckp stetment mcm topinasi ni?  ...

Hehehee setujooooo pastu kelantan is so dirty. Pergi dulu pun end up mkan a&w dn pizza hut je. Geli kembang tekak nk mkan kt tempat lain. Penat je cari segala tempat makan sedap kononnya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
fushimi replied at 20-8-2019 09:39 AM
dia tak cakap pun tokey produk timbang kilo kena buat standalone buka mall
apa yang dia maksudkan ...


Best student dik. Cuma pelik org tak paham manusia zaman sekarang. Ada ke nk bergabung buka mall yg tak menjanjikan untung? Funneh..
Dah la letih baca komen bebukan. Yg heran org luar duk kelantan oke2 jurr. Yg gebang mostly yg tak penah dtg dengan yg dtg 2 hari but got the wrong place wrong time. Ntah la sbb meols gi negeri lain mcm  ada je yg kotor. Terpijak taik tepi mall diaorg pun penah ntah sape la yg mabuk membuang kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:31 PM | Show all posts
jeton-meon replied at 19-8-2019 06:33 PM
For yr information satiatik bagi negeri selangor tu penyumbangnya bukan rakyat selangor saja ya..r ...

Kena cari statistik penduduk kelantan yang berhijrah ke sana tu..mana boleh cakap pakai ailio je...memang la ramai je orang kelantan yang berhijrah ke KL..tapi tak bermakna orang dari negeri lain tak de berhijrah. Tapi kalau dah beli rumah kat sana. Pemastautin tetap..dah dikira warga selangor dah la..

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:44 PM | Show all posts
Minta maaflah orang Kelantan tapi aii setuju sangat orang kata Kelantan ni negeri yang kotor. Aii pergi Kelantan bebaru ini aii rasa sedih sangat negeri serambi dah macam negeri serambi sampah!

Aii pergi KFC Kubang Kerian (esok lah aii letak gambar sbb dah malam) lalat besar besar dlm premise!! ceiling berkulat sebab ada kebocoran kot. Bau di luar KFC bau BANGKAI nate apo tah mati.

Jangan ckp KFC hotel tempat aii duduk yang ada aircond pun lalat punya lah banyak. Meja restaurant kotor, tempat laluan aircond bercendawan etc. Bila aii complaint, staff ckp management tak nak invest dan yang bestnya dia orang ckp dia orang selalu minta penginap buat aduan sebab dlm Kelatan ada 2 jer hotel.

Aii pergi pasar siti khadijah dgn anak almost termuntah tepi tangga. Busuk banggar!

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
AmandaRollins replied at 19-8-2019 01:49 PM
Jahlop apa lagi?mu serang la dak caprice ni..

Keciwa maybe direject oleh jahlop
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Di saat bangsa2 lain tengah attack malays, perlu ke dia nak attack sesama bangsa?
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 19-8-2019 02:25 PM
I ni anti caprice tau tp apa yg dia ckp tu betul. I pelik la everytime raya berbondong2 rakyat kelan ...

Point ada i setuju.. I rasa main reason kenapa, sebab byk dah berhijrah, kelantan tu just hometown. Byk je kwn2 org pantai timur, baik kelantan atau terengganu i tgk yg educated. Sbb perempuan diaorg rjn cari duit.. Cth product timbang kilo la. Cumanya maybe usaha diaorg as usahawan tu ada. Tp kerajaan diaorg support x kuat. Cth mcm sampah dan air. Sbb xde sistem mcm alam flora dan air yg bgs la.isu yg sama je berulang..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:52 PM | Show all posts
anony-mous replied at 18-8-2019 10:25 PM
I ni anti caprice tau tp apa yg dia ckp tu betul. I pelik la everytime raya berbondong2 rakyat kelan ...





Aii naik texi aii tanya tanya lah kenapa Kelantan tak maju dia orang ckp DIA ORANG tak nak maju sebab tok guru ckp bila negeri Kelantan maju maka maksiat dan segala gala perbuatan tak bermoral akan berlaku dgn lebih teruk. Arwah Tok Guru ada ckp ... lagi 5 or 6 tahun Kelantan akan berubah tidak mcm sekarang. So kiranya orang Kelantan berpegang pada ckp arwah Tok Guru lah.


Aii tanya ... pakcik nak Kelantan maju or Kelantan yang mcm sekarang .. dia ckp :Ana lebih suka spt sekarang:



Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pas ni dari dulu pegang kelantan... Orang kelantan duduk luar berbondong balik kelantan waktu mengundi... Tapi balik semula ke luar, menikmatti kemudahan yang disediakan kerajaan pembangkang. Orang kelantan yang duduk di kelantan kena menghadap pengurusan negeri kelantan yang tak cekap.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
nor_aini.s replied at 20-8-2019 12:45 PM
Keciwa maybe direject oleh jahlop

Boleh jd jgk..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
jijilaaa replied at 20-8-2019 10:42 AM
aku tak sokong apa si caprice ni ckp. tapi base on pengalaman ak, time matrik n uni dulu ak mmg kawa ...

Kesian bos hang. Set kelantan ni distereotipe ada sebab. Banyak sangat kejadian macam tu. Semua nak orang dia tanpa fikir orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes maybe yg pegi tu x paham english pon
Tp perlu ke nak perli2?
Sejenis speaking lidah terbelit kira educated ehhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 19-8-2019 02:25 PM
I ni anti caprice tau tp apa yg dia ckp tu betul. I pelik la everytime raya berbondong2 rakyat kelan ...

Aassalammu'alaikum n selamat sejahtera.

As org luar yg bersuamikan a Kelantanese, akak pikir eloklah Kelantan tu tk membgn sgt.  At least ada kampung2, rumah lama.  Lg pun tanah2 kt sana are mostly owned by org persendirian, bkn syarikat2 besar.  KB tu ok dah la mcm tu, dgn Giant, Tesco, Aeon, KB Mall, Parkson, Billion n other malls kt situ.  Cukupla tu.  Ada je locals yg buka kedai brg harian besar mcm Giant kt pekan2 spt Kok Lanas, Ketereh, Gua Musang .  Tp kalau buka lg malls kt pekan2 tu karang, mati pulak bisnis peniaga2 kecil/kedai2 tempatan sana.  Org sana pun mostly beli pakai cash, ok sgtla tu dari berhutang pakai duit plastik.   

Yg sanggup berbondong2 balik meredah jem kat interstate highway tu is a choice.  Boleh je ikut LPT, tp some of them seronok bermusafir sambil berkelah tepi jln.  Yg tk seronoknya, tgk sampah-sarap merata2 tu la.  Tp tepi jln seluruh Msia ni mana yg tk bebas dari sampah?   

Kita org balik Kelantan ikut LPT je, tk jem pun.  Bila nk exit tu je beratur la sekejap sbb tol.  Satu lg, pandai2 la plan masa perjalanan utk elak jem.  Kita org duduk Melawati, so bonus time la kt situ kan. Selalunya raya puasa, we all balik Kelantan a day b4... tp bertolak lepas Subuh la.  Mmg jln clear all the way.  Balik KL pula on raya ketiga.  Smooth la jln, tkyh hdp jem.  Nk raya haji hari tu bertolak around 12:30pm sebelum solat Jumaat, ikut Karak Highway n then masuk LPT menuju ke Merang.  Sampai Merang around 6pm n stayed a night kt resort situ.  The nx afternoon bertolak ke KB which only took us 2 hrs.  Masuk jln dlm kampung - ikut je jln yg waze or google map bg.  Pagi raya kedua around 9am balik KL, sampai KL b4 6pm.   Itupun  lepak kt RnR for 1 hr n 30 minutes.  

Kalo org kg tanya, Bakpo demo loghat nok keliknyo?  Jwb je la, Ambo toksey make jeng.  Hahaha.  Actually kita org ada kucing2 kt rumah... indoor cats... so mmg tk boleh tinggalkn lama2 n we conveniently use that excuse.  Alhamdulillah sampai awal... sbb tgk2 kucing2 tu melantak rupanya, dry food depa dh habis licin.  Selalunya balik byk lg tinggal.  
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:08 PM | Show all posts
Edited by DARSITA at 19-8-2019 09:10 PM
innocent_me replied at 19-8-2019 05:06 PM
U pun x phm my point. Kat kelate ni bukan besar sgt and dah ada a few malls and hundreds of superm ...


So lepas aii balik dari Pasar Siti Khadijoh ... aii jalan kaki dgn anak sebab nak cari texi. jalan punya jalan sampai dkt teminal bus apa entah yang warna merah. Ada satu keluarga mat salleh sesat cari hotel tempahan mereka. hotel budget murah. Dia tanya lah pakcik guard kedai tak jauh dari station bus. Pakcik tu suruh budak perempuan (sales girl) tolong. Budak tu lari lari ke belakang counter. Aii pun masuk campur/ Aii suruh mat salleh call hotel tsbt .. aii ckp dgn owner, owner suruh aii cari anak jati Kelantan utk ckp dgn dia (si owner ) sebab kalau dia ckp dgn aii, aii tak tau nak bagi direction mcmana kununnya. Okaylah. Aii pun bagi pada pakcik guard. Lepas tu pakcik guard beritahu aii location hotel (belakang bus station tu jer) dgn cara paling kurang ajar. tak kisahlah kan .. lepas ckp dgn mat salleh dan dia orang sekeluarga pun blah. Yang pakcik ni lagi tak puas hati ckp "menyibuk jer" Aii mcm what the f&**! Aii syak wasangka pakcik ni sebenarnya nak menipu mat salleh sekeluarga.


Aii pun cari texi dpn station bus .. texi buruk buruk belake! suruh pakcik hantar hotel dia boleh tanya kat mana ya.. tau jalan tak? mentang mentang aii tak kecek budu mula lah dia nak menipu. Bawa texi bertahun tapi hotel aii duduk pun dia tak tau. Hishhh.


Moral of story ada orang Kelantan jenis BODOW sombong!





Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
caprut replied at 20-8-2019 10:53 AM
Org luar nk beli rumah dkt kelantan pon susah. Cmne org luar nk kjer dkt kelantan

Susah sbb kene jge kepentingan org klantan jugak.  Tapi susah ke,  kene kerja at least 5 tahun dlm kelantan dh boleh beli rumah kt kelantan kn? Ramai je member aku org luar kat husm tu beli rumah kat kelantan,  cume tgu tu la lame skit..  
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2019 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
CikB replied at 20-8-2019 09:57 AM
hehehe....akak tgk kelantan lagi boom dr kuantan ni....giant sebijik je ada...tu pun sedihhhh...kt ...

Boom dr segi malls je la,  pentadbiran hauk je sisss hahahaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108488s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list