Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22507
View
174
Reply

Hilang Yang Kembali (TV3 Samarinda) - Aqasha, Emelda Rosemilia, Nafiz Muaz

[Copy link]

Author: ccdj    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-8-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by ccdj at 21-8-2019 12:02 AM

JUDUL : HILANG YANG KEMBALI
EPISOD : 12 episod
TARIKH TAYANGAN : 20 Ogos 2019
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENGARAH : Amor Rizan
PRODUKSI : Padi Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Aqasha, Emelda Rosemila, Azhan Rani, Taufiq Hanafi, Zamarul Hisham, Nafiz Muaz, Elisya Sandha, Arill Fesol, Zarina Zainoordin, Kazar Abd Razak, Damia Qaissara, Adam, Syed Irfan, Nur Auni Zahra, Ameer Imran

Sinopsis:
Mengisahkan konflik keluarga kerana kehilangan anak. Sepuluh tahun yang lalu, Fara dan suaminya Razif bercuti di sebuah pulau bersama anak mereka Daniel yang ketika itu berusia 9 tahun dan Danish, 8 tahun. Malang tidak berbau, Danial hilang tanpa dapat dikesan.


Puas mereka mencari Daniel tapi Danial tidak juga ditemui. Razif membuat keputusan dan meminta Fara membawa Danish supaya pulang ke Kuala Lumpur dahulu. Pada mulanya, Fara berkeras tetapi akhirnya dia pulang setelah Razif berjanji akan mencari Danial dan tidak akan pulang ke Kuala Lumpur tanpa anak mereka.


Sebulan kemudian, Fara yang menanti penuh harapan kecewa apabila akhirnya Razif pulang jugag tetapi tanpa Danial. Kehilangan Danial memberi tamparan dalam perhubungan Fara dan Razif. Fara seolah berdendan dengan Razif kerana tidak mengotakan janjinya. Apatah lagi campur tangan saudara mara dan Puan Salmah, ibu Razif, membuatkan Fara bertambah tertekan. Jauh di sudut hati, Fara tidak pernah putus harapan dan yakin Danial akan dapat ditemui juga nanti.


Suatu hari, Fara dan Razif dikunjungi oleh seorang pemuda yang memberitahu dia adalah Danial, anak mereka yang hilang dahulu. Fara ragu-ragu pada mulanya, tetapi apabila Danial menunjukkan kesan parut di tangannya, Fara yakin pemuda itu adalah anaknya. Danial menceritakan bagaimana dia hilang serta menunjukkan gelang yang sama seperti yang pernah Danial pakai sebelum dia hilang. Fara bertambah yakin bahawa Danial itu anaknya setelah melihat parut di tangan Danial.


Namun Razif pula curiga dan hatinya kuat mengatakan bahawa pemuda itu bukan anak kandungnya. Siapakah sebenarnya pemuda itu? Adakah benar dia adalah Danial atau sebaliknya?

Ost Hilang Yang Kembali

66913776_365135047713246_1289554525533954136_n.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ccdj at 20-8-2019 08:37 PM

Promo:


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ccdj at 21-8-2019 09:22 PM

Trailer Ep 1:

Trailer Ep 2:


Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik cite ni. Adakah itu Daniel yg sebenar?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-8-2019 10:42 PM
Menarik cite ni. Adakah itu Daniel yg sebenar?

menarik citer ni, azham rani sbg penculik and pemeras child labour keje di ladang
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dineo replied at 21-8-2019 10:46 PM
menarik citer ni, azham rani sbg penculik and pemeras child labour keje di ladang

Heols tu buta ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-8-2019 10:48 PM
Heols tu buta ke?

Ha'ah,  buta..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2019 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-8-2019 10:42 PM
Menarik cite ni. Adakah itu Daniel yg sebenar?

Mgkin ya, mgkin bkn.. Kena tgk sampai habis.. Tapi so far jln citer quite interesting,  ada elemen misteri yg buat kita tertanya-tanya citer di sebalik kehilangan Daniel
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tgok malam ni. Best! I jarang tengok tv tapi cerita ni menarik. Tapi mcm seram sikit
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la... samada mmg danial atau budak yg bekerja sama ladang dgn danial menyamar jd danial.. tp sesuatu sgt la kehilangan danial tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols dpt rasakan zamarul hisham dgn aqasha ade kaitan dgn kehilangan daniel..sbb ape masa aqasha carik dan kena pukul dgn pempuan misteri tu dia xciter kat farra kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 12:28 PM | Show all posts
best cerita ni..misteri
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 12:29 PM | Show all posts
cikkilata replied at 21-8-2019 11:13 PM
Tu la... samada mmg danial atau budak yg bekerja sama ladang dgn danial menyamar jd danial.. tp sesu ...

tu la..rasa mcm tu gak..tp sng sgt plak kalau gitu jln cerita nya kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Teaser Episod 3 mlm ni:
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita dia kejam la xdpt bygkn bdk2 yg hilang kene seksa gtu
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:04 PM | Show all posts
Alahai...lamanya nak tunggu isnin. suspen je ending jap td
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la...x sabo nak tggu isnin..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 10:44 AM | Show all posts
tak logik citer ni..ada ke culik budak2 sbb nk usahakan ladang jagung.....hahhhahhah
xde idea lain ke....


** dulu ada tgk gak cerita kt TV9 penerbit sama Aliah Lee....sama gak citer pasl hilang ni...
citer die mcm ni la..suspen je...tp hampeh...xde idea lain agaknye...pasl hilang je....
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:33 PM | Show all posts
ccdj replied at 21-8-2019 10:51 PM
Mgkin ya, mgkin bkn.. Kena tgk sampai habis.. Tapi so far jln citer quite interesting,  ada elemen ...

kan..mmg best citer ni..suspen..betul ke tu danial anak dia yg hilang..dan time razif kena pukul kat umh tu nape dia xciter ngn bini dia..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:20 PM | Show all posts
shizikato replied at 23-8-2019 01:33 PM
kan..mmg best citer ni..suspen..betul ke tu danial anak dia yg hilang..dan time razif kena pukul k ...

ni masa bila
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099700s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list