Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2530
View
128
Reply

SOALAN : Macam mana nak motivate diri untuk menyimpan?

[Copy link]

Author: dorte    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 30-8-2019 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aunty_onion replied at 30-8-2019 05:24 PM
macam mana nak motivate diri nak menyimpan tu TT kena set kan GOAL.
Goal kita simpan duit tu untuk ...

tu lah..rasa nyesal berjoli sakan..xigt ari esok dlu..org len da leh beli rumah kete dah..kita apo pon takdok..badan je makin beso..waaa

Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
dorte replied at 25-8-2019 01:17 PM
yeke sis? xtau plak..nt sy google..tqqqqqq

Boleh google Goal Savings Plan Maybank2u.
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 28-8-2019 11:11 PM
Tak kena charge ye auto-deduct setiap tabung tu?

Takde charges untuk auto deduct tu. Boleh remove goal anytime. Lepas ni tak payah la I main kutu lagi. Huhu. Cuma kena tahan jari press remove button tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi sis...if u don't mind, you under 30 or above 30? If under 30, blm  terlambat ya...buatla saving antaranya asbf..sbb asbf gives u better ROI berbanding simpan sendiri...I cadang u follow these people on FB utk tambah knowledge ttg asbf-

1. Mohd firzan yusop
2. Ahmad Khairani Hashim
3. Khairul Ezuwan
4. Hanif mn

Ramai lg sebenarnya...I pun br 2 thn buat asbf, selama ni simpan sendiri je ..

Utk saving, u kn ada minat & semangat..boleh dipupuk & I yakin u boleh...cth : saving for emergency (expert cdg u kena ada 3-6 months of your monthly salary) & Duit ni tak boleh usik...bila dh cukup, & ada extra, br u invest lebihan wang yg u Ada ie beli rumah/ invest @ saham/ unit trust etc

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-9-2019 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
imissmyseoul replied at 1-9-2019 09:04 PM
Hi sis...if u don't mind, you under 30 or above 30? If under 30, blm  terlambat ya...buatla saving a ...

going to be 30 ths year..wahahaha

maigaddd how time flies..

baik sisss...kita tgk fb dorg nt..kita da start bln ni..tp skit2 dlu..hrp istiqomah lah and xusik..hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 09:01 PM | Show all posts
ada sesiapa yang join PRS (Private Retired Scheme)? saya nak tambah dana persaraan. sebelum ni, saya buat saving kat asb dah tiga tahun. dividen tak pernah usik, nak biarkan sampai pencen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-9-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
tajmahal replied at 5-9-2019 09:01 PM
ada sesiapa yang join PRS (Private Retired Scheme)? saya nak tambah dana persaraan. sebelum ni, saya ...

ni cane pulak ni..interesting weh
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2019 10:36 PM | Show all posts
dorte replied at 5-9-2019 10:04 PM
ni cane pulak ni..interesting weh

cuba uols tengok website ni https://prsenrolment.ppa.my/.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
tajmahal replied at 5-9-2019 10:36 PM
cuba uols tengok website ni https://prsenrolment.ppa.my/.

baik tq chuols
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079237s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list