Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
641
View
13
Reply

Guru Kimia Guna Kepakaran Sendiri Cipta Dadah Baru Demi Sara Kehidupan. Mengejutkan!

[Copy link]

Author: hafiz.ahmad       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-8-2019 12:24 PM | Show all posts |Read mode
Subjek Kimia adalah salah satu subjek yang agak sukar untuk difahami semasa di sekolah mahupun universiti. Bayangkan sahaja ratusan formula kimia yang perlu difahami dan dihafal untuk peperiksaan, jadi tidak peliklah jika subjek ini dikategorikan sebagai subjek yang paling sukar untuk dipelajari di dunia.



Gambar: Albuquerque (Sumber: Vanilla Sky)



Albuquerque, sebuah kawasan terpencil yang terletak di New Mexico, Amerika Syarikat menempatkan seorang guru subjek Kimia yang bernama Walter White. Walter mengajar di J. P. Wynne High School dan berasakan hidupnya serba tidak kena. Gajinya tidak cukup untuk menampung keluargan, isteri Walter mengandung dan bakal melahirkan anak kedua mereka dan anak pertamanya menghidap 'cerebral palsy' yang memerlukan perhatian dan penjagaan yang teliti.


Sekitar tahun 2008, nasib Walter White bertambah malang apabila dia disahkan menghidap kanser, membuatkan dia terfikir bahawa dia perlu membuat sesuatu untuk menyara keluarganya jika umurnya sudah tidak panjang.



Gambar: Hank Schradder




Semuanya bermula apabila Walter menemani besannya Hank Schradder, seorang polis ketika menyerbu sebuah rumah yang disyaki diduduki oleh penagih dadah 'meth'. Namun, rupa-rupanya individu yang mengambil dadah jenis 'meth' itu ialah bekas muridnya di dalam kelas Kimia, Jesse Pinkman. Jesse berjaya melarikan diri daripada serbuan polis tetapi dikesan oleh Walter White, namun Walter tidak melaporkan hal tersebut kepada pihak polis.



Gambar: Walter White dan Jesse Pinkman



Tanpa berfikir panjang, Walter mengajak Jesse untuk bersama-samanya memasak dan menjual dadah jenis 'meth', dan jika Jesse tidak bersetuju, dia akan melaporkan Jesse kepada pihak polis. Semenjak dari itu, mereka berdua memasak dan menjual 'meth' kepada penagih dadah di sekitar Albuquerque.



Sumber Gambar: TV Insider




Sumber Gambar: ClickingBad



Banyak cabaran dan halangan yang mereka tempuhi dalam memasak dan menjual dadah itu, lebih teruk apabila besannya sendiri ialah seorang polis! Korang boleh tonton drama bersiri nombor satu dunia ini, Breaking Bad di Netflix atau muat turun di mana-mana portal yang sah. Memang rugi kalau tak tonton Breaking Bad! - CARI


Trailer Season 1:


Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Genre apa ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 02:34 PM | Show all posts
easily the best series in the world. second best is Game of Thrones.

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Wowww menarik
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 05:09 PM | Show all posts
Citer pe lagi yg best..dah tak tahu nk tgk cite apa lagi..dulu tk lyn cite seasonal ni tp disebabkan banyak masa nk dihabiskan layankan je...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 05:31 PM | Show all posts
Tolong tengok.. Aku siap beli tshirt dia lagi punye obsessed.. haha. Nak lagi cite camni!
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 05:48 PM | Show all posts
Wah macam menarik je untuk ditonton
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama dia Pinkman {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
bonquiqui replied at 22-8-2019 02:34 PM
easily the best series in the world. second best is Game of Thrones.

Nnti nk nengok arr.. Biasa nengok movie je, mls nk nengok cerita bersiri..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingat berita td. Bila baca nama walter aik.. ni mcm breaking bad hahaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama dah cerita ni BOOM dulu. Memang best and clean just byk cursing.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Queenmastani replied at 22-8-2019 05:09 PM
Citer pe lagi yg best..dah tak tahu nk tgk cite apa lagi..dulu tk lyn cite seasonal ni tp disebabkan ...

Dah tgk orphan black? Blh tahan jugak
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tajuk thread bukan main.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 02:42 AM | Show all posts
-Suri- replied at 1-9-2019 04:42 PM
Dah tgk orphan black? Blh tahan jugak

Blum tgk..blh la tgk nnt..sekarang lyn crita dark S2..pening tgk crita
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.129612s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list