Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2021
View
17
Reply

[INFORMASI] 'Rezeki' Mengubat dapat Pucuk muda

[Copy link]

Author: Hizert       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-8-2019 10:13 AM | Show all posts |Read mode


SEMARANG: Seorang lelaki berusia 83 tahun menjadi popular di media sosial selepas kisahnya yang dilamar dan berkahwin dengan janda muda berusia 27 tahun tular di media sosial.
Kompas.com melaporkan, Sudirgo atau lebih dikenali sebagai Mbah Dirgo berkahwin dengan Nuraeni Ahad lalu dan sejak itu gambar perkahwinan pasangan berkenaan tular di media sosial.
Duda berasal dari Desa Pagerbarang, Pagerbarang, Tegal, itu berkata, dia kali pertama bertemu Nuraeni pada Julai lalu, ketika keluarga wanita itu datang berubat dengannya.
Menurut penduduk kampung itu, Mbah Dirgo dikenali sebagai orang pintar dan sering mengubat orang sakit.
Sejak pertemuan itu Nuraeni jatuh hati pada Mbah Dirgo lalu meminta bapanya berjumpa lelaki itu untuk melamarnya.
Apabila bapanya menyatakan hasrat berkenaan, saya menjadi hairan, kenapa mahu berkahwin dengan saya? Saya nasihatkan mereka mencari lelaki lebih muda, katanya.
Sementara itu, bapa Nuraeni, Sukardi berkata, anaknya pernah berkahwin pada usia 16 tahun tetapi bercerai menyebabkan dia mengalami tekanan perasaan.
Sejak bercerai, Nuraeni mengalami tekanan perasaan yang teruk dan dia sering bercakap serta ketawa sendiri.
Selepas menjalani rawatan dengan Mbah Dirgo dia semakin sihat.
Saya tidak kisah anak saya berkahwin dengan Mbah Dirgo kerana yang penting dia bahagia, katanya.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak tolak tuah niii
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin Mbah Dirgo ni jenis pendengar setia.. layan ja bebelan si pompuan tu, sebab tu dia jatuh cinta
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 09:03 PM | Show all posts
agak2 pistol dia bole tegak lagi tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah jodoh dia. Selamat Pengantin Baru Mbah Dirgo
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2019 03:44 PM | Show all posts
Foxey replied at 27-8-2019 09:46 PM
Dah jodoh dia. Selamat Pengantin Baru Mbah Dirgo

patutlah x kisah kawin lelaki umur 82 tahun..giler rupenya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 02:50 PM | Show all posts
29zero6 replied at 25-8-2019 01:37 PM
Mungkin Mbah Dirgo ni jenis pendengar setia.. layan ja bebelan si pompuan tu, sebab tu dia jatuh cin ...

ntah apa yg Mbah Dirgo baca2 dan sembur2 ke muka Nureni...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 02:51 PM | Show all posts
puteribaya replied at 4-9-2019 03:44 PM
patutlah x kisah kawin lelaki umur 82 tahun..giler rupenya..

pompuan tu gila ke? bukan depress tu sb gagal dlm rumahtangga?
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 08:08 AM | Show all posts
iznanaziz replied at 23-9-2019 02:51 PM
pompuan tu gila ke? bukan depress tu sb gagal dlm rumahtangga?

depress tu nice word for gila..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2019 08:11 AM | Show all posts
sidewinder replied at 26-8-2019 09:03 PM
agak2 pistol dia bole tegak lagi tak ?

dari pengalaman I sebagai marriage counselor,,ramai jer lelaki muda yg pistol nya lemah..buat dari kertas..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 05:55 PM | Show all posts
puteribaya replied at 24-9-2019 08:11 AM
dari pengalaman I sebagai marriage counselor,,ramai jer lelaki muda yg pistol nya lemah..buat dari ...

kelakar la ko ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2019 03:51 PM | Show all posts

ada satu old kapel ni punya joke (but kisah benar)..hubby dia dah lemah..so wife dia kata i gi buat air.bila naik balik u punya u call i cepat2..so hubby dia onz.panggil isteri..kocoh2 isteri datang sekaliii x sempat..lentuk balik...letihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 11:59 AM | Show all posts
puteribaya replied at 26-9-2019 03:51 PM
ada satu old kapel ni punya joke (but kisah benar)..hubby dia dah lemah..so wife dia kata i gi bua ...


ha ah, pnh dgr joke cam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 02:17 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 30-9-2019 11:59 AM
ha ah, pnh dgr joke cam ni.

pasal royal kapel ye..
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 03:25 PM | Show all posts

tak. yg kita dengar tu version rakyat biasa.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 04:00 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 2-10-2019 03:25 PM
tak. yg kita dengar tu version rakyat biasa.

haah..royal kapel pun ada.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2019 02:49 PM | Show all posts
puteribaya replied at 2-10-2019 04:00 PM
haah..royal kapel pun ada.....

ada ek?
hebat, hebat.

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 9-10-2019 06:49 AM
ada ek?
hebat, hebat.

Sapalah Royal couple ittew??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085650s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list