Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7364
View
74
Reply

Lepas Fenomena 'Halal Beg', Ben Amir Bikin Angau Dengan 'Halal Jaket' Pula!

[Copy link]

Author: Sarirsa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
violetungu replied at 23-8-2019 11:48 AM
Mmg best citer ni lain ckt dr citer melayu asyik2 kawin kontrak..tp ben tgk mira mmg mcm keras ek mc ...

uols tgk x smlm part tenung menenung mata?migha je feel tgedik lebih while ben kejung.tenung renung mighq tnpa prasaan.kosong.mohon ben buat buat gedik skit ngn migha.bru la letops boom drama ni next bleh pairing lagi lawan remyra.ah gituuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:06 PM | Show all posts
mesmerize replied at 23-8-2019 11:25 AM
malam tadi kelakar habis scene cousin qash + best friend putri.. tuan fadhil + mak putri.. dialog2 l ...

episod mlm td mmg best gilerrr...terbaraii gelak tgk diaorg ni...

yg x blh blah...ayat mak puteri.."x sedar diri tu pendek"
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sweet konsep halal beg n halal jaket ni...n citer ni mmg sweet...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 23-8-2019 10:47 AM
Ohhh ben.... Halalkan aku dalam pelukanmu..

1st time tergelak kat ofis baca statement kurex..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:21 PM | Show all posts
chicozinn replied at 23-8-2019 10:49 AM
dah mcam mempermainkan agama lak citer ni..oppss lupa lak director citer ni kan mualaf so netz sume  ...

aku ingat aku je rasa cenggitu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
cikenet76 replied at 23-8-2019 12:06 PM
episod mlm td mmg best gilerrr...terbaraii gelak tgk diaorg ni...

yg x blh blah...ayat mak pute ...

Setuju..tak boleh nak protect rakyat mesia ni pasal dating ke hapa...kalau depa x tgk citer melayu..dah lama dah terdedah dgn citer2 hollywood..korea..etc...

At least ada la bbrapa cubaan drpd drama2 melayu nak cari sedikit kelainan..hehe

Tak rasa pun ada unsur2 cinlok yg dijual..as compared tu SHMP & apatah yg Abam Fatah n Pajura blakon tu..Tak de plak nampak Si Amir ni menempekkk kat si  Mira..nih aku ckp nih berdasarkan yg nampak kat timeline. Yg x nampak tatau la
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 12:55 PM | Show all posts
eyansss replied at 23-8-2019 12:21 PM
aku ingat aku je rasa cenggitu...

aku da lama peratikan weyh, cuma nak cakap lelebih kang kena kecam ngan karats migha n dustbin nihh..nampak sgat la mempermainkan agama..apa maksud sebenar halal tu pernah x kita semua tau??dah la skang ni aku tengah buat task pasal halal hub ni lagi la aku meluat bila sume benda nak di"halal"kan oleh celeb2 ni tapi xtau erti n konsep halal sebenar..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:05 PM | Show all posts
Kurex replied at 23-8-2019 10:47 AM
Ohhh ben.... Halalkan aku dalam pelukanmu..

tolonglah jgn kacau ben.. aku tanak bermadu ngan jantan..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
walaupon tak pegang tangan tetap mengundang fitnah tapi kalau bbnus ikut, lagi baik mcm ni dari duk beramas tangan mcm laki bini ye dok
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Annoying nya minah yg specky tuuuuu Cannot go lah org berlakon over the top mcm tu. Mana ada org brckp mcm tu in real life wei?? Ehh acik, if u r reading this, boleh tone down sikit tak?? Annoying gila kot. Org ketawakan je awak tau. Selamanya lah dpt watak sampingan sisipan melukut nih. Nak dpt watak utama? No way, Jose. Not in this lifetime.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
NekNgah replied at 23-8-2019 11:00 AM
Dari mula cerita ni lagi, saya tak setuju sangat dengan #halalbag #halaljacket #halalgap.

Hukum b ...

Saya setuju NekNgah sbb bukan semua org reti beza realiti dan fantasi. Ada yg tahu benda dlm drama not meant for real life. Ada yg tgk drama dan nk realisasikan di alam nyata.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Halal gap - ada jarak antara dua insan
Halal bag - bag dijadikan lapik bila nak sambut Mira
Halal jacket - jaket pulak jadi prop nak pegang tangan Mira
Halal hijab - tudung jadi lapik nak landing kepala atas bahu Ben yg terdedah
Halal tarbus - songkok jadi lapik Ben nak tido atas bahu Mira

Kahwin jelah terus amende nak berhalal jacket bagai ya aulohhh gitu bitter tibah jahh

Halahh halahh halahhhh pening la aku sweet yg bukan-bukan ni isk

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh.. Hodoh.. Busuk
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sweet ke gitu? Puteri tu bisu bukan buta. Jalan je la macam biasa kenapa nak kena pegang2 jaket bagai?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:46 PM | Show all posts
alahhh korang pun name lg cerita..
layan kan je la..
hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 23-8-2019 12:55 PM
aku da lama peratikan weyh, cuma nak cakap lelebih kang kena kecam ngan karats migha n dustbin nih ...

ramai yang mempergunakan halal term ni sebab nak lakukan produk diorang...  penunggang agama namanya...  mualaf tak mualaf, sepatutnya perkara ni tak terjadi...  jangan associate menda lagha dengan agama semata2 nakkan keuntungan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam2 ada tapi saya lebih suka citer begini daripada citer yang ramas2 tangan, cium2 bahu ataupun pandang rapat2 ala nak bersentuh hidung.
Betul tiada yang halal dalam berdating tapi kalau para remaja nak dating juga (yang tak makan saman tu), this is sweet.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Cringe pulak tgk drama melayu acah2 sweet cmni. Tp sweet ke masalahnyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hum. Mungkin faktor usia aku. Langsung tak suwittttt, suwei ade la. Cerita ni sesuai la perempuan yg umur 26 ke bawah
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 23-8-2019 11:25 AM
malam tadi kelakar habis scene cousin qash + best friend putri.. tuan fadhil + mak putri.. dialog2 l ...

Akk pon suka watak mak putri yg ala2 brutal dngn tuan fadhil...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.130042s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list