Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
2883
View
64
Reply

Mana Ada Kekecohan Di Little India

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-8-2019 03:51 PM | Show all posts |Read mode
Kecoh di media sosial berhubung insiden rusuhan yang dijangka berlaku pada hari ini dan esok di kawasan Little India, Brickfields.


Namun begitu, pihak polis menafikan hal tersebut dan berkata ia tidak benar kerana keadaan di kawasan tersebut selamat dan juga terkawal, seperti yang dilaporkan Kosmo!

"Orang ramai dinasihatkan agar tidak mudah percaya serta menyebarkan sebarang berita palsu yang boleh menyebabkan kegusaran dalam masyarakat.

Foto: FMT




"ihak polis akan mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pihak yang melakukan perbuatan menyalahi undang-undang," kata Pemangku Ketua Polis Daerah Brickfields, Superintendan Arifai Tarawe.


Terdahulu, tular di media sosial mengatakan bakal berlaku rusuhan di kawasan Little India sehingga Nu Sental bermula jam 7 hingga 9 malam. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak nak aku pi.. mesti busuk bau hangit.. pas tuu bercsmpur aduk dgn yg dtg dr estate.. baru first time kuar dr utan pi bandar.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:54 PM | Show all posts
ok la jugak....lama x tgk abam fru main pancut2......
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jofizo replied at 23-8-2019 03:54 PM
ok la jugak....lama x tgk abam fru main pancut2......

Pancut kang.. tak pasai abg fru kang kena bunuh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Maideen dan kanda awang pyrop pi tak.. pi laa beramai ramai memeriahkan.. esok tepek sini tgkp gambo
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:38 PM | Show all posts
Rusuhan apa pulak ni? Aku ketinggalan MRT la. Ada sapa2 boleh  tepek "berita palsu" tu kat sini?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:40 PM | Show all posts
kalau ada aku nak gi tengok

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Rusuhan kenapa?

Sebab isu asimilasi dengan Bangsa takda Budaya ke
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf yer, off topic jap. Kata orang Malaysia walaupun berbeza bangsa tapi kenapa mesti ada Little India dan Chinatown? Negara India dan China kan dah ada, ini negara Malaysia. Kalau pelancong nak tengok budaya India atau China, buat apa mereka datang Malaysia. Kita meraikan perbezaan tapi bukan melabelkan perbezaan. Maaf!
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Diminta forumNer yang menyertai rusuhan di brickfields nani contohnya @pyropura dan @dodokgemok share sekeping dua gambar di tempat kejadian

Dan tolong update gak ye macam korang buat update masa bersih dulu.. Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:17 PM | Show all posts
Buritan replied at 23-8-2019 07:56 AM
Pancut kang.. tak pasai abg fru kang kena bunuh..

Takdenye blackies lembut lembik berani nak bunuh polis. Setakat rentungkan kereta untuk sama warna dengan mereka boleh la
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 23-8-2019 05:01 PM
Diminta forumNer yang menyertai rusuhan di brickfields nani contohnya @pyropura dan @dodokgemok shar ...

Jgn dilupe maideeenn.. lihatlaa betapa ramai yg hadir
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 23-8-2019 04:58 PM
Maaf yer, off topic jap. Kata orang Malaysia walaupun berbeza bangsa tapi kenapa mesti ada Little In ...

Ini soklan tak perlu tanye.. racist hanye utk mulayu sajahhh.. utk depa tarak hal
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
pokaibanktokyo replied at 23-8-2019 05:17 PM
Takdenye blackies lembut lembik berani nak bunuh polis. Setakat rentungkan kereta untuk sama warna ...

Jgn underestimate.. yg mai ni sado dr yestate.. ape ape kita tengok gambo update dr kanda awang pyrop..
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 05:39 PM | Show all posts
yennadeiiiii...
dasar pariah tak sedar diuntongg
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 06:20 PM | Show all posts
Buritan replied at 23-8-2019 03:53 PM
Tak nak aku pi.. mesti busuk bau hangit.. pas tuu bercsmpur aduk dgn yg dtg dr estate.. baru first t ...

siapa ajak kau?
itu himpunan utk rentung je
kau rentung ke?


Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sis dah serik book hotel kat area Brickfields ni, memanglah murah ala2 harga budget, tapiii... pijat sebesar kumbang ladybird uols.Satu malam sis trauma nak tido, dahlah esoknya ada meeting. Dah lah kat kedai makan warna gelap jer semua.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 23-8-2019 06:20 PM
siapa ajak kau?
itu himpunan utk rentung je
kau rentung ke?

Saje jah nak mencapub.. nsk jumpa kanda awang pyrop ngan maideen.. maideen juai maruku
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo. Takde rusuhan
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Remyda at 23-8-2019 08:11 PM













Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110801s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list