Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2886
View
64
Reply

Mana Ada Kekecohan Di Little India

[Copy link]

Author: CARI-MAMS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-8-2019 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 24-8-2019 08:42 AM
Sebab sistem kasta. Kasta tinggi dan rendah mmg beza langit dan bumi dari segi didikan, pemakanan, ...

Tak baiklaa buat mcm tuu.. sistem kasta tuu la yg patut dimusnahkan.. ini tidak.. bila dtg kesini kita org melayu pulak yg kena.. aiyookk.. sian pulak aku dengo cite ko ni.. nape pompuan tuu tak lawan.. kalo aku.. aku lawan jah tak kira ko kasta ape.. aku yg penting adlah budi bahasa soal kasta mmg tolak tepi
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Rmi ke datang demo ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-8-2019 08:52 AM
Tak baiklaa buat mcm tuu.. sistem kasta tuu la yg patut dimusnahkan.. ini tidak.. bila dtg kesini  ...

Pernah aku tanya tp ladies ni cakap 'susah la nk cakap kak'. Aku mmg cukup pening dgn dorg ni dl wlupun bkn aku yg kene. Aku tak suka environment mcm ni. Cukup time aku blah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 24-8-2019 10:02 AM
Pernah aku tanya tp ladies ni cakap 'susah la nk cakap kak'. Aku mmg cukup pening dgn dorg ni dl  ...

It's in their blood, benda ni memang susah kita orang luar nak faham. Sistem kasta ni walaupun kita rasa kuno gila tapi memang dah wujud dalam bangsa diorang sejak azali. It's like, you have to know your place in society gitu. Sedar diri konsepnya
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 23-8-2019 04:58 PM
Maaf yer, off topic jap. Kata orang Malaysia walaupun berbeza bangsa tapi kenapa mesti ada Little In ...

Kampong jawa ada..kampung kelantan ado haa..bior lah

Unity in diversity..we are many but we are one.

Bio lah orang lain nk bias or discriminate..itu beyond our control..ase diri kita tak gitu..semua sama kecuali yg taqwa..depa paling rapat dengan Allah swt
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by CardiGans85 at 24-8-2019 12:02 PM
moonbug replied at 24-8-2019 11:38 AM
It's in their blood, benda ni memang susah kita orang luar nak faham. Sistem kasta ni walaupun kit ...


Betul la tu. Konsep sedar diri.

Tu yg ada arranged marriage import dari negara original psl nak sekufu walaupun ade awek serupa bini yg terpaksa di lepaskan.

Tu blm lg yg kes mas kawen yg pihak perempuan mesti sediakan termasuk kereta rumah utk lelaki walaupun krik krik lelaki itu (yg ni kes ofis mate mak aku. lelaki tu dpt kereta waja, single storey house n baru kawen). Kesian sebenarnya.

Tapi ini based on aku punya pengalaman. Aku tak pukul rata dan aku percaya ada yg tak mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan risau.. sistem kasta india ni tak terpakai di malaysia sebab dulu british import golongan dari SATU kasta je dari india.. so takde perbezaan kasta

Cuba teka kasta level mana yang dihantar ke malaya time tu?
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 23-8-2019 05:24 PM
Jgn dilupe maideeenn.. lihatlaa betapa ramai yg hadir

patutla takde la thread rupanya busy..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:39 PM | Show all posts
Semua mainan ahlul2 politaik.. yang jadi mangsa pengikut2 & macai2 bodoh.. ada macai "bijak" yakni dapat duit hasil kerja keras menipu, putaq belit & fitnah sana sini di forum kaa blog kaa apa kaa ..

KERAjaan kalo tak tegas tangani benda2 macam ni.. tak mustahil ramai termakan dakyah2 ahlul2 politaik yang berkepentingan... ujung2 rakyat marhaen juga yang rugi... inilah hasil perpecahan kaum majoriti sampai terpaksa membisu & menagih undi dari kaum2 minoriti yang lain..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 25-8-2019 04:43 AM

India2 yg mai ni semua adalah tataf bidak2 je.. dipergunakan oleh tuan2 depa yang rasis tak sedar diri..
kalau betui nak perjuang hak dan kesamarataan, suarakan protes hangpa kepada kerajaan India yg masih tutup sebelah mata berkenaan caste system di India. Sampai ke hari ni, kasta dalit dijadikan pariah, dinafikan hak dari segala segi..
walau sebangsa, tapi dihina dan dicaci.. tengok cermin muhasabah diri tu sikit. Tok nenek hangpa yg mai dulu tu dari kasta mana.. sebab apa dibawa mai oleh british..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk deme bekumpul,tringat arwah adib..huhuhuhu..kematian yg tak dibela..puncanya,dr kaum ni la..siap putar blit lg..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2019 12:04 PM
Jangan risau.. sistem kasta india ni tak terpakai di malaysia sebab dulu british import golongan dar ...

Kasta golongan P kan.. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 02:17 PM | Show all posts
deyyyy @pyropura mai sini komen siket
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-8-2019 08:52 AM
Tak baiklaa buat mcm tuu.. sistem kasta tuu la yg patut dimusnahkan.. ini tidak.. bila dtg kesini  ...

Zakir Naiak tu kasta tinggi Brahmin. Tu sebab acik @Modngengade sanjung tinggi, walaupun dia jadi kuli Ananda keling kasta rendah
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 24-8-2019 04:12 PM
Zakir Naiak tu kasta tinggi Brahmin. Tu sebab acik @Modngengade sanjung tinggi, walaupun dia jadi  ...

Ade je kanda ni.. syok berarak td.. mana gambo
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2019 12:04 PM
Jangan risau.. sistem kasta india ni tak terpakai di malaysia sebab dulu british import golongan dar ...

Nanti saya tanye kanda awang pyrop dia kasta ape.. maideen hari tuu dia dah bgtau dahhh..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-8-2019 12:04 PM
Jangan risau.. sistem kasta india ni tak terpakai di malaysia sebab dulu british import golongan dar ...

U make my day.. mknanya sistem perbezaan dah berjaya dihapuskan.. sujud shukur maideen dgn pyropura..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-8-2019 04:56 PM
U make my day.. mknanya sistem perbezaan dah berjaya dihapuskan.. sujud shukur maideen dgn pyropur ...

Tapi acik @Modngengade bangga Zakir Naiak tu Brahmim kasta tinggi, biarpun dia kuli pada keling Msia kasta rendah
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 24-8-2019 07:44 PM
Tapi acik @Modngengade bangga Zakir Naiak tu Brahmim kasta tinggi, biarpun dia kuli pada keling Ms ...

Kanda awang pyrop pun kena respek dgn brahmin jugaklaa kann.. kanda pyrop kasta ape.  Kalo ikut ckp kenaruk satu jah kasta yg mai duk estate tuu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2019 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 24-8-2019 08:33 PM
Kanda awang pyrop pun kena respek dgn brahmin jugaklaa kann.. kanda pyrop kasta ape.  Kalo ikut ck ...

Kalau ikutkan ajaran hindu, ananda krishnan tak boleh bergaul dengan golingan brahmin, dan TAK BOLEH ikut gaya hidupbrahmin yang selesa dan mewah

Golongan kasta dalit / pariah / keling ni WAJIB hidup susah dalam kelahiran ini.. kalau dorang ingkar, kelahiran berikutnya dorang akan masih dilahirkan dalam kasta pariah sampai 1000 kelahiran kalau tak silap

Tengok ananda krishnan, dah kena karma/kifarah.. sekarang terpalit dengan skandal rasuah di india..

Sebab tu la anak lelaki ananda krishnan jadi sami je.. sebab anak dia sedar dia kasta rendah je, tak layak mengecapi kemewahan pada kelahiran yang ini..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106542s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list