Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4391
View
83
Reply

Senarai Personal Shopper yg tak LENJAN barang pembeli

[Copy link]

Author: sarah82    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-8-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sarah82 at 18-9-2019 01:14 PM

Sy suka shopping online sbb terasa mcm bagi hadiah pada diri sendiri pulak bila dpt barang yg dibeli dari abam poslaju.

Dan menjelang 29 Nov 2019 yg mana berlakunya Black Friday Sale kann..dan opkos byk barang berjenama akan buat sale secara gila sambil sy pun terasuk membeli belah.. Ni antara  PS yg sy guna dan jujur dalam menunaikan tanggungjawab depa terhadap barang yg pembeli byr.

Sy ni pencinta barang fossil dan harga dari sakura sangat berpatutan.
Screenshot_20190826_101416_com.instagram.android.jpg

Dah beli kasut skechers dari dia.. Mmg layanan ok dan pernah nampak artikel ttg maryam di harian metro.
Screenshot_20190826_101404_com.instagram.android.jpg

Fromlondontoalorsetar ni sy dah beli 3-4 kali dari dia. Peramah dan senang berurusan dgn dia. Minta cari apa pun insyaallah dia akan cari walaupun kekadang lambat. Dan utk org alor setar dia balik raya kedah setahun sekali jadi boleh request cod dari dia.
Screenshot_20190826_101346_com.instagram.android.jpg

Sy selalu skodeng juga ig ps German ni.. Tahun lepas masa black friday nampak brg yg dia update.. Wow..
Screenshot_20190826_220239_com.instagram.android.jpg

Order dari Sakura Shopee.. Bagi sy sakura lebih murah berbanding PS lain.. Sbb beg yg sama sy tanya kat seorg PS yg pemes juga RM700+ tak termasuk pos. Manakala kat Sakura rm508 termasuk postage.. Harga kat Japan dlm rm400 lebih.. Kira berbaloi beli dari Sakura. Parcel pun bungkus elok.. Ni la beg mahai pertama sy.. Hahahaha

IMG_20190918_130839.jpg
IMG_20190918_130801.jpg

Sila tambah PS yg jujur dan tak Lenjan barang pembeli mcm Kepam hanis buat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
whoaa iols suke..pls list kan lg name PS yg mmg jujur dlm membeli ni..ujong tahun mmg musim org shopping brg kt sane..takmo la.iols dpt PS lenjan brg kastemer dlu sblm bg..euwww sgt

kalau dpt senarai PS yg ptt avoid pn best juge..so kite jd alert dgn name2 tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 26-8-2019 11:03 AM
whoaa iols suke..pls list kan lg name PS yg mmg jujur dlm membeli ni..ujong tahun mmg musim org shop ...

Kan... Jom ramai2 kita sumbangkan list ps yg jujur.. Ni nak hjg2 ni ramai nak menyopping kan.. Ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 04:44 PM | Show all posts
wow menarik..........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nisako replied at 26-8-2019 04:44 PM
wow menarik..........

Sila2 sumbang list PS yg jujur..yg pasti hanis haizi kami pangkah disebabkan dia suka lenjan barang pembeli.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 07:38 PM | Show all posts
huh....x suke aku PS yg followers berpuluh ribu cmtuh....

aku suke cri yg xbyk sgt....try la doubledashstore (tp now pon dah 10k followers dia)...dh dua kali aku shopping situ (time followers dia just 1k je)

tp mcm limited sikit design dia, tp boleh request la if nak lain...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 26-8-2019 07:38 PM
huh....x suke aku PS yg followers berpuluh ribu cmtuh....

aku suke cri yg xbyk sgt....try la doub ...

Tempek gambar IG sis.. Senang kita nak pi skodeng kat ig.

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Daku pernah beli dgn SFUK. Tip top service pn cpt. Sori, nak tepek tak reti. Tp blh tgk kt insta dia. Sejenis rajin educate pembeli jugak, bagus. Satu lg daku pernah beli ngan shahida ps german. Pun cpt aje proses beli, pos, sampai la ke tgn kita. Insya Allah bkn sejenis lenjan brg2 customers depa2 ni. Boleh beli dgn hati lapang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Illayana replied at 26-8-2019 08:43 PM
Daku pernah beli dgn SFUK. Tip top service pn cpt. Sori, nak tepek tak reti. Tp blh tgk kt insta dia ...

Apa nama penuh ig dia.. Meh sy nak pi skodeng dan ss utk kita semua
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
sfuk.my

shahida_psgerman

Mekasih tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Illayana replied at 26-8-2019 09:00 PM
sfuk.my

shahida_psgerman

Wokies.. Jap lagi sy tempek.. Tq2
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
I x pernah beli dr PS oversea ni. Tp Teringin nak beli. Dia macam mana eh, kiranya kita boleh mintak jugak la yg dia carikan apa kita nak or just yang ada kat IG tu je? Lepastu bayar service charge + postage ke camna atau dia kumpul order banyak2, tunggu barang sampai MY baru hantar? I takut pulak order brg beribu ni nanti hilang time delivery ke.. etc
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2019 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna replied at 26-8-2019 10:25 PM
I x pernah beli dr PS oversea ni. Tp Teringin nak beli. Dia macam mana eh, kiranya kita boleh mintak ...

Ni berdasarkan pengalaman sy. Sy snap gambar barang yg sy nak dan wassap kat ps berkenaan. Lps ps dpt harga dia akan update harga yg dah termasuk harga caj + pos.

Jadi kita boleh bayar semua atau byr deposit terlebih dahulu. Sy biasanya byr deposit dan lepas barang yg kita order sampai ke malaysia, dan sebelum dipos ke pada kita, ps akan wasap utk kita byr baki + poslaju.

Harga biasanya murah 100-300 berbanding harga di Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Illayana at 26-8-2019 11:49 PM
sfrnna replied at 26-8-2019 10:25 PM
I x pernah beli dr PS oversea ni. Tp Teringin nak beli. Dia macam mana eh, kiranya kita boleh mintak ...


Boleh order apa yg ade kt ig ps yg sis skodeng tu or bg pic beg yg sis nk, nnti diorg akan carikan. Daku bli ngan sfuk mmg dia carikan, jumpa ja dia tnye dlu kalau lari dr bajet yg kita bg, kalau kita ok, dia beli then post trus. Dia tak kumpul2 order sbb runner dia ramai. Kalau brand mcm fossil, furla, etc, biasa beli dgn other ps, diorg kumpul order then pos berjemaah. Sampai msia nnti pos lain kt customer. Sbb biasa yg ramai2 tu jd reseller. Cth yg daku pernah beli from reseller, onikym. Kalau rajin skodeng ig, akan perasan gambar diorg guna sama dgn ig lain sbb brg dtg dr main yg sama kt US nun. Beli dgn trusted ps Insya Allah selamat. Daku pernah beli lv ngan gucci dgn ps. So far selamat. Kadang kalo kebetulan kwn2 p jejln obersi, daku kirim. Jimat byk. Hehe yg penting, kena cari ps yg jujur dan amanah. Kena buat homework skit google2 psl ps tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2019 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Illayana replied at 26-8-2019 11:43 PM
Boleh order apa yg ade kt ig ps yg sis skodeng tu or bg pic beg yg sis nk, nnti diorg akan carik ...

Onikym reseller ka? Hari tu tanya camilla kat dia 700++ tanya kat sakura pattern sama rm400++..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 01:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Illayana at 27-8-2019 02:01 AM
sarah82 replied at 27-8-2019 01:36 AM
Onikym reseller ka? Hari tu tanya camilla kat dia 700++ tanya kat sakura pattern sama rm400++..


Sbb pernah tanya onikym kenapa satu lg seller guna sama pics dgn dia punya tp price beza, then dia ckp tak sure sbb ramai ejen, lebih kurang mcm tu la. Dlu ingt dia yg p beli or mcm ade adik beradik or sedara mara duk situ dan beli pastu dia jual. Seller lg sorg tu mmg kadang jual murah beberapa puluh ringgit dari onikym ni, sbb tu daku tanya. Takutla terbeli tak ori kalau murah sgt. Mcm farihah corelle tu kwn dia keje obersi, jd kwn dia beli, dia jual. For me, shes also a trusted seller. Pernah beli dgn dia dolu2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2019 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Illayana replied at 27-8-2019 01:52 AM
Sbb pernah tanya onikym kenapa satu lg seller guna sama pics dgn dia punya tp price beza, then d ...

Wokies.. Tapi beza byk beg camilla antara onikym dan sakura.. Nanti sy skodeng ig yg sis bg.. Dan update ig depa dlm list PS yg jujur..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku follow maryam authentic sebab dia banyak jual kasut Clarks. So far aku beli kat butik Clarks je genuine camel leather. Satu lagi kasut ori leather aku Polo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-8-2019 02:11 AM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 27-8-2019 02:09 AM
Aku follow maryam authentic sebab dia banyak jual kasut Clarks. So far aku beli kat butik Clarks je  ...

Dia byk jual clarks, fit flop,skechers..beg pun byk
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2019 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Illayana at 27-8-2019 02:19 AM

Ade kecoh dlu psl reseller fitnah reseller lain jual fake. Dahla yg gaduh2 tu semua daku follow kt ig dan ade yg dirumourkn jual fake tu daku pernah beli dgn org tu. Hati2 la semua. Ramai penipu zaman la ni. Byk jugak nama disebut2 saspek jual fake, mungkin sbb some resellers amek dr sumber yg sama. Lps tu trus daku unfollow semua kecuali beberapa ps jah. Tak serabut2 kepala or was2. Yg daku mentioned tiga pat nama ni yg daku folo dgn yakin. Gituhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099358s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list