Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2297
View
31
Reply

HELMET APA YG MENJADI KEGILAAN?

[Copy link]

Author: kakakko       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:22 PM | Show all posts
hyphrigian replied at 11-9-2019 03:41 AM
errr..satu lagi brand, Nolan well known brand jugak. Nolan N64 murah jugak bawah RM600, made in It ...

Wow 2-3k ehh... Belum masanya lagi. Hahahaha.

But Nolan ni nice jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 01:26 PM | Show all posts

RE: HELMET APA YG MENJADI KEGILAAN?

perantaulaman replied at 12-9-2019 02:31 AM
tips nak beli helmet utk husband awk:

1) tgk helmet mcm mana yg dia gemar. full face ke? open fac ...

Now dia nak cari full face. Saja lah tunjuk Bell macam yg kat atas ni cakap. Nampak cam dia berminat je tu. Dok ulang tunjuk yg tu je..



Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 11:49 AM | Show all posts
kakakko replied at 12-9-2019 01:26 PM
Now dia nak cari full face. Saja lah tunjuk Bell macam yg kat atas ni cakap. Nampak cam dia bermin ...

kalau camtu belikan je Bell qualifier utk dia. Bell qualifier ada banyak design tu yg syok tu..

sy skrg ni mmg pakai Bell qualifier. dalam mmg selesa. tak terlalu berat. shape dia pun bulat comel je.

tapi bell punya visor agak mahal la. helmet dgn clear visor dalam rm500 tapi tinted visor sahaja rm300. lebih separuh harga helmet dia..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 09:37 AM | Show all posts
perantaulaman replied at 12-9-2019 10:31 AM
tips nak beli helmet utk husband awk:

1) tgk helmet mcm mana yg dia gemar. full face ke? open fac ...

Bajet rendah Shoei dan Arai? open face Shoei J Force 4 dengan Arai Ram sz dah makan 1.8k ke 3k, Shoei X Spirit III aku pun dah RM2.6k paling murah aku dapat design biasa. Shoei dengan Arai always premium helmet and premium price.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 09:43 AM | Show all posts
kakakko replied at 12-9-2019 01:22 PM
Wow 2-3k ehh... Belum masanya lagi. Hahahaha.

But Nolan ni nice jugak.

Ikut pengalaman member pakai Nolan N64 ni bunyi angin dia agak kuat bila ride. Apa pun cuba dulu di kedai, pendapat saya helmet paling sedap pakai Schuberth, dia punya inner padding fuhhhh..macam bantal, errrrr harga pun premium jugak la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2019 08:49 AM | Show all posts
perantaulaman replied at 13-9-2019 03:49 AM
kalau camtu belikan je Bell qualifier utk dia. Bell qualifier ada banyak design tu yg syok tu..

...

Oh... Harga yg display tu belum masuk visor yg kaler2 lah eh..  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2019 08:50 AM | Show all posts
hyphrigian replied at 17-9-2019 01:43 AM
Ikut pengalaman member pakai Nolan N64 ni bunyi angin dia agak kuat bila ride. Apa pun cuba dulu d ...

Nak seleso, harga pun mestilah tinggi. Standard lah kan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 10:53 AM | Show all posts
hyphrigian replied at 17-9-2019 09:37 AM
Bajet rendah Shoei dan Arai? open face Shoei J Force 4 dengan Arai Ram sz dah makan 1.8k ke 3k, Sh ...

shoei dgn arai range price mmg besar dari rm4xx sampai ke rm3k. ada model bajet ada model high end.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 10:53 AM | Show all posts
kakakko replied at 18-9-2019 08:49 AM
Oh... Harga yg display tu belum masuk visor yg kaler2 lah eh..

belum. biasanya harga display tu clear visor biasa je.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 12:05 PM | Show all posts
perantaulaman replied at 18-9-2019 10:53 AM
shoei dgn arai range price mmg besar dari rm4xx sampai ke rm3k. ada model bajet ada model high end ...

Saudara sila cari Shoei atau Arai original berharga Rm400 sebijik open face. saya nak beli barang 4 5 bijik nak bagi hadiah kat kawan-kawan
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 06:13 PM | Show all posts
hyphrigian replied at 18-9-2019 12:05 PM
Saudara sila cari Shoei atau Arai original berharga Rm400 sebijik open face. saya nak beli barang  ...

bike station bangi. shoei jf2, arai ram4 ram3 rm450 boleh dapat.
beli lebih belanja saya 1 eh


Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 07:48 AM | Show all posts
perantaulaman replied at 19-9-2019 06:13 PM
bike station bangi. shoei jf2, arai ram4 ram3 rm450 boleh dapat.
beli lebih belanja saya 1 eh
  ...

Sorry to dissapoint you la brader. tu kompom-kompom helmet tiruan, berlambak kat shopee. Arai dan Shoei tak pernah ada helmet original baru 5 tahun warranty bawah RM1k. aku pi jepun tahun lepas pun tak jumpa Arai Shoei bawah 30000 Yen. Arai dan Shoei adalah brand premium dan dijual pada harga premium.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.343264s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list