Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
686
View
8
Reply

Trend sale slow OGOS & SEPT

[Copy link]

Author: Jemahjemah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-9-2019 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi korang. Jom share sikit pengalaman korang yang dah lama bisnes. Korang punya sale untuk ogos dan sept ni slow x ?

Macam aku. Aku punya sale graf menurun utk ogos dan sept. Sama macam tahun lepas. Dan ramai jugak bisnes owner yang bagitau sale teruk untuk bulan ni.

Korang pulak mcm mana ?
Apa korang buat kalau sale slow ?
Push marketing lagi atau maintain marketing dan try to survive je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2019 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Just nak share experience masa kerja dulu. Bila mana bila kami tau yang sales bulan tertentu akan drop, kami akan terus push promotion. Macam sales 9.9 . Sales musim gaji dan coming soon sales 10.10. Boleh tengok apa big event yang akan berlansung nanti. ( marketing calender at least 6 month ahead). Old company dulu siap 2 tahun marketing calendar dieorang prepare.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2019 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Miss.H replied at 10-9-2019 08:17 PM
Just nak share experience masa kerja dulu. Bila mana bila kami tau yang sales bulan tertentu akan dr ...

Thank info. Sangat berguna ni. Boleh sy try praktikkan nanti. Sbb dh tgk graf dr tahun lepas2. Ogos sept mmg sale akan drop.  Bole prepare la lepas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:10 PM | Show all posts
aku punya sale start lepas raya aidilfitri da mula menurun smpai skang..tapi idea aku n partners utk tinggikan sales balik :

1. buat sales dpat free gift (sape xnak freegift weyh);
2. beli stok baru (sebab customer2 kitorang mostly regular cust and ade gak new cust; dan
3. stok lama (i.e lebih 3bulan kami bagi diskaun yg penting ade untung skit+boleh cver modal)..

cam aku biz baju kanak2 so freegift bagi botol air kiut2 kedai ecoshop pun ramai je mak2 yg nak..ni insha Allah bakal buat giftcard cm ala2 carwash tu beli 10pasang baju dpat free sepasang baju/hadiah misteri..insha Allah benda2 ni da ade dlm kepala aku cuma modal nk kne tggi skit la..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2019 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 11-9-2019 12:10 PM
aku punya sale start lepas raya aidilfitri da mula menurun smpai skang..tapi idea aku n partners utk ...

Thank you utk idea niii .. xterfikir pulak.. huhu. Kena cuba ni buat sale freegift cmni ..

Skrg xde buat sale pun sbb tkt xleh cover kos. Tp tula since ramai yg buat sale kena buat kira2 balik mana yg boleh di sale kan tu ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 03:16 PM | Show all posts
Jemahjemah replied at 11-9-2019 08:36 PM
Thank you utk idea niii .. xterfikir pulak.. huhu. Kena cuba ni buat sale freegift cmni ..

Skrg ...

your welcome..cam aku ni sbab biz jual baju2 n aksesori budak so kitorang senang skit nak cari barang2 budak kat ecoshop..hehe..kadang kan dalam meniaga kena memberi sikit walaupun untung tak banyak janji barang jalan & boleh cover gaji staf..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 12-9-2019 03:16 PM
your welcome..cam aku ni sbab biz jual baju2 n aksesori budak so kitorang senang skit nak cari bar ...

Nak cover tu boleh lagi. Nak rolling tu je risau sangat. Tkt cukup2 nak byr overhead. Skrg ramai jgk dah ttp kedai, buang staff semua. Kalau ikut graf sale tahun lepas bulan 9 okey balik dah sale. Harap harap gitu la.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Jemahjemah replied at 11-9-2019 12:36 PM
Thank you utk idea niii .. xterfikir pulak.. huhu. Kena cuba ni buat sale freegift cmni ..

Skrg ...

u can do it sis!
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2019 02:55 PM | Show all posts
Jemahjemah replied at 12-9-2019 06:57 PM
Nak cover tu boleh lagi. Nak rolling tu je risau sangat. Tkt cukup2 nak byr overhead. Skrg ramai j ...

takpe, insha Allah boleh rolling tu..cam aku memula dulu aku buat camni, sape2 yg beli lebih 5 pasang baju akan dpat hadiah misteri..salah satu lagi aku tgok kat ig/fb skang ni seller banyak bagi contest tapi kena tag2 kawan xpun repost/like n bagi terhad ke 5/10 orang bertuah je..so ko takde la nak kluarkan banyak bajet kalu bagi sikit2 camtu.,.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080987s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list