Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14806
View
340
Reply

[Tempatan] Rizalman keluarkan produk, Dr Imelda mengamok di facebook

[Copy link]

Author: diya_az    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2019 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Beberapa hari lepas personaliti media sosial akak pereka fesyen terkenal Rizalman melancar 1 produk keluarannya iaitu supplemen berasaskan tomato

Screenshot_20190918-163806_Instagram.jpg

Beliau juga telah berkongsi perbualan whatsapp dengan Dr Imelda di Instagram.

FB_IMG_1568791750789.jpg

Tiba2 Dr Imelda Balchin (doktor terkenal yang banyak memberikan nasihat dan penjelasan mengenai topik2 kesihatan lazim di media sosial, baru2 ini telah ada rancangan Tanya Dr Imelda di astro) mengamok selepas mendapat pm/dm dr nitizen ada beliau yang dimaksudkan di instagram rizalman yang mengendorse produk tersebut sedangkan Dr Imelda sendiri menerangkan mana2 doktor berdaftar tidak boleh mempromosi sebarang produk kesihatan tanpa sokongan bukti2 kajian perubatan.

20190918_153339.jpg
FB_IMG_1568791733412.jpg

Dr Imelda menafikan testimoni tersebut adalah beliau dan telah mengeluarkan kata2 kesat ke atas pengeluar produk serta menyatakan akan menyaman pengeluar produk tersebut

Namun, nitizen yang menonton ig live rizalman telah menjelaskan bahawa Dr Imelda tersebut
adalah bukan Imelda Balchin, tapi Imelda fauzia

FB_IMG_1568791774111.jpg

Rupa2nya salah faham dan Dr imelda dan mintak maaf sebab panggil seller tu bastard

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2019 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by diya_az at 18-9-2019 06:19 PM

Post asal di story rizalman yang menjadi punca

FB_IMG_1568801784016.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahalnya tomato

Baik makan tomato betul je nyummm
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Rizalman ni kemain dulu sarkastik ckp dia nk jd pelakon sbb ramai pelakon acah2 jd designer sbb kluarkan clothing line mereka sendiri.

Now, we can say the same thing to him. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha...lawak betul...

Bacin betul
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
clarizsa replied at 18-9-2019 06:25 PM
Mahalnya tomato

Baik makan tomato betul je nyummm

Ada satu iklan kt tv dulu
Nk promot skincare/produk berasaskn tomato
Satu scene tunjuk pompuan ni guna real tomato
Pastu fonder ni pun datang.. Wat apa bersusah payah.. Produk dia kn adaaa..
Apa punya iklan la..
Yg pure tomato tu lagi healthy dan sihat dari guna produk dia yg byk bahan kimia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x suka tomato sebab merah aku selalu kaitkan dgn pedas.. Jadi aku nak makan tomato yg pedas.. Hahaha.. Tapi aku dah jumpa tomato yg sedap.. Cherry tomato warna kuning..

Dari aku habiskan rm229 dari produk yg belum ada clinical test baik aku beli produk kat iherbs.. Murah la walaupun produk yahudi

Sorry RI produk dato terlalu mahai utk sy..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke orang nak beli produk berasaskan tomato yg super mahal lagu tu?
Baik ko pegi premium supermarket & beli organic tomato yg ada berjenis jenis, dari sekecil kecil cherry tomato hingga sebesar besar tomato. Boleh makan buat ulam or tenyeh ke muka. Sangat berkesan utk dapatkan kulit yg sihat & bersih
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-9-2019 06:34 PM
Aku x suka tomato sebab merah aku selalu kaitkan dgn pedas.. Jadi aku nak makan tomato yg pedas.. Ha ...

dgn rn200 bleh beli tomato organik stok sebulan.., motif nak mkn supplemen bagai..

bdn tak perlu vitamin overdose
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:51 PM | Show all posts
ni smua blajar dri kapir bongok...prfffffffffffffffght
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
lebih baik beli buah tomato tue jer..lg brkhasiat dan murah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:55 PM | Show all posts
Sejak sudah terkenal ramai peminat
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini lah dihadiah kpd tuanku permaisuri kan....
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:59 PM | Show all posts
tak kisah la kalau ada 100 nama sama dengan aku pun
tapi sebab aku ni ramai follower
glemer gila

memang boleh mendatangkan kesusahan kat aku dan orang lain kalau salah guna

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Whatsapp dp tu gambar Dr.Balchin ke? If not napa merempan. I kenal Dr ni for the wrong reason

Sheols takleh claim itu testimoni dia atau menegur kecuali memang sah-sah lah kau yg reply. Kalau tidak namanya GILA ISIM
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak peringkat kan
Yang founder nak huntong
Stokist nak.huntong
Dealer kekecik nak.huntong
Dropship nak huntong


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 18-9-2019 06:45 PM
dgn rn200 bleh beli tomato organik stok sebulan.., motif nak mkn supplemen bagai..

bdn tak perl ...

Aku ambik juga vitamin c 1000mg.. Tp bukan rutin la.. Kalau aku rasa minggu tu aku gedik nak cantik aku ambik la.. Hahahah..

Jitra x pernah jumpa lagi sayur organik.. Kecuali aku tanam sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 07:22 PM | Show all posts
baik beli sos tomato boleh makan dengan udang tempura.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahainyaa suplemen dato.. Kulit dia memang mulus pon kan.. Dr hannan medispa tu pon ade jual crystal tomato punya supplement pon mahei bedengung jugak..

Apesai nama tneeq tak commercial langsung haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuat merempan la dr2 pakar sekarang..daripd respect kepada meluat..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095606s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list