JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
131639
View
338
Reply

Ideas, announcement, feedback, report thread kene sorok antu nenen

[Copy link]

Author: tin       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-1-2005 03:03 PM | Show all posts
Originally posted by jebon at 27-1-2005 08:56 AM:
Sebelum tu mohon permisi drp moderator CARI.
Setelah hampir 3 bulan GW 'padam',dengan ini saya menyarankan kawan2 saya diGW supaya dapat register disini dan bolehlah kita teruskan minat kita  i bu ...


Saya mengalu-alukan sesiapa sahaja yang nak join bod ni. tak kisahlah kalau nak buat macam bercawangan. nak remain terus pun, lagi cantik. Tapi, biasa lah, lain padang, lain belalangnya, lain bod, lain undang-undangnya. kat sini pun liberal jugak tapi kena ada tahapnya disamping kesantunan perlu dijaga. kita kat sini untuk bertukar-tukar idea, maklumat dan pendapat. Bukannya nak menyakitkan hati member yang lain. Untuk memastikan semua members dapat terus menyumbang dengan hati yang senang dan gembira, kita kena jaga hati semua dan patuh kepada undang-undang forum.
Reply

Use magic Report

jebon This user has been deleted
Post time 27-1-2005 03:13 PM | Show all posts
Thanks bebanyak Tin,
Soal undang2 tu tiada masalah rasanya.Kita diGW pun ada peraturan dan rasanya bukan menjadi amalan menyakiti hati kekawan kerana boleh dikatakan majoriti antara kita kenal antara satu dengan lain.Cumanya dalam kita mempertahankan hujah masing2 tegas dengan pendirian/fakta yang dikemukakan.Begitu juga dalam soal pembelian peralatan pertahanan.Jika baik kita sokong 100% dan jika sebaliknya kita tentang.
Jadi sekali lagi saya katakan,saya seronok disini.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2005 12:12 PM | Show all posts
Hi Jebon! So that's why I haven't been able to access GW. What went wrong this time?
Reply

Use magic Report

nuke This user has been deleted
Post time 29-1-2005 12:14 AM | Show all posts
Jbon,
saya gian nak berforum sbb tu saya cuba carik site yg jbon katakan iaitu di Cari.com..ternyata byk jugak yg berminat ttg hal2 military ni.....pokchik...kemungkinan besar, site baru utk GW akan dibuka....PGW ada bagitau saya dlm perajurit akan dtg, majalah tersebut akan promote website baru (GW)...ada gambar PGW skali dlm tu..gambar TPGW tak tau ler ada ke tak...url akan disiarkan di dlm perajurit isu februari..kalau tak silap saya la....berforum utk meningkatkan pemahaman dan utk memastikan adanya ruang bagi rakyat2 biasa seperti kita ini mengutarakan idea2 yg boleh diketengahkan oleh pihak pihak atasan MINDEF....sbb ada antara member yg log in dan pantau sesuatu site tu, bukannya org biasa.....so....berhati-hatila ketika memberikan idea-idea dan maklumat yg mungkin sensitif :ah::ah:

selamat berforum dgn gembira kepada semua member2 :ah::hug:

p/s: rindu btul dgn kwn2 semua...:ah:

[ Last edited by nuke on 29-1-2005 at 01:48 AM ]
Reply

Use magic Report

nuke This user has been deleted
Post time 29-1-2005 01:13 AM | Show all posts
saya cadangkan agar dibahagikan sub topic ke dlm topic2 yg relevant....cthnya pasal apa2 ttg kapal..letak di bawah topic TLDM......pasal a/c..letak dlm TUDM....dan sebagainya....topic2 lain pun..kumpullah ke dlm satu tpic khas....saya tengok bermacam2 topic...memang seronok n ejoy..tp agak berserabut sikit...susah ler nak bukak satu persatu page.......harap mod dpt lakukan sesuatu k??
Reply

Use magic Report

jebon This user has been deleted
Post time 2-2-2005 04:22 PM | Show all posts
Betul tu,jika forum ini ingin mengumpulkan mereka yang berminat dan
berpengetahuan dalam soal2 ketenteraan dan berbincang soal keselamatan secara serious.Saya tahu,proses penghijrahan sedang berlaku sekarang ini dan antaranya pakar armour telah pun registered disini.Saya katakan kawan kita ni pakar kerana ketebalan plates bagi mana APC,AIFV pun dia tahu.
Lebih elok lagi jika forum ini boleh meniru mana2 format defence forum yang sudah ada.Mengikut pengalaman saya setiap orang ada favourite masing2 samada navy,AF ataupun army dan tidak kurang juga yang pakar dalam soal2 peralatan dan strategi.Jadi mereka boleh menyumbang ataupun berbincang dibawah topik kegemaran mereka dengan selesa.Dengan format ini,rasanya perbincangan kita dapat dilakukan dengan lebih teratur dan tidak akan ada terlalu banyak thread sebagaimana sekarang.Senang untuk reply,rujukan dan sebagainya.

-Sekadar cadangan sahaja,apa pun saya tetap akur dengan kehendak dan halatuju forum ini-
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2005 04:29 PM | Show all posts
Originally posted by nuke at 29-1-2005 01:13 AM:
saya cadangkan agar dibahagikan sub topic ke dlm topic2 yg relevant....cthnya pasal apa2 ttg kapal..letak di bawah topic TLDM......pasal a/c..letak dlm TUDM....dan sebagainya....topic2 lain pun..ku ...


Hi nuke
!

I have to disagree with you-the current format suits me fine. GW was a different forum and it(this forum) shouldn't mirror GW.
Reply

Use magic Report

kekbesar This user has been deleted
Post time 4-2-2005 09:04 AM | Show all posts
Hello members! I hope I am welcomed here too moderator Jazim. Well!Well!Well! I see the military nuts with superior knowledge in GW are now refugees here. What happen? The security measures of your exclusive board fail? Anyway, I thought you all said before in GW that this board is silly? Why didn't you bring your superior knowledge by populating the other board which you said is sillier which name i forget? I just hope that GW culture of PSK bashing and intimidation of knowlegable members like Datuk Panglima(R6?) who do not toe your line of thinking does not happen here. Is Tomel, Kaplan and the press gang also here. As usual i will lurk silently here but will watch out for their postings and react accordingly.

To the rest, I hope we can be friends and discuss friendly way.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2005 02:50 PM | Show all posts
wwhhhooouuuuaaaaa..... its hot here..... but please, i meant do please, make it suitable cool enough in here, ok....
heheheheh... no heart feeling... ok....
Reply

Use magic Report

jebon This user has been deleted
Post time 4-2-2005 03:25 PM | Show all posts
Saya akan maintain dengan trend disini........dont worry.
Reply

Use magic Report

kekbesar This user has been deleted
Post time 4-2-2005 03:34 PM | Show all posts
me too..here's to a peaceful discussions
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2005 03:44 PM | Show all posts
eehhh . lama tak masuk ... ada mcm menda plak laaaa .. agrree with TAIHA all da way ... kalo ada rasa yg dari bod2 lain nak ubah2 format kita org kat sini baik tak yahh laaa ..we are just happy with what we are ... nak bawak budaya dari tempat2 lainn tuh nak buat apa ... 'masuk kandang kambing mengembek ...." ...jgn tiru perangai Indon tak sedor diri kat Batu 10 Gombak ... datang merempat, aleh2 org tempatan yg kena halau perlahan2 ... "macam Belada di beri tanah ..." ...al kisah nye.... BTW ... "DATANG MU TIDAK DI UNDANG, KALAU RASA RAGU-RAGU SILA PULANG" .... happy foruming ...





:cool::cool::cool:
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2005 03:48 PM | Show all posts
Originally posted by kekbesar at 4-2-2005 09:04 AM:
I just hope that GW culture of PSK bashing and intimidation of knowlegable members like Datuk Panglima(R6?) who do not toe your line of thinking does not happen here.


:pray: hope nobody would change the friendly envi here... the above 2 are reasons why i prefer visit sgforums from GW...

hehehehe.. lama tul aku tak posting kek bod nih....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2005 12:33 PM | Show all posts
nak buat pengumuman.....

Sempena Hari Kastam Sedunia - ada buat jualan kereta rampasan dan lain-lain di Stadium UiTM Shah Alam.... bermula hari nih 5 Feb sampai 8 Feb 2005... siapa yang berminat bolehlah p....
Reply

Use magic Report

nuke This user has been deleted
Post time 5-2-2005 06:27 PM | Show all posts
taiha,
it's ok for me to foruming in this cari.com forum and with their style......but sometimes, but sometimes i have problems to read every topic.....there are so many of them.........poning eden.....but overall, i enjoy here


setiap org ada pendapat masing2......jika dibandingkan dengan posting2 kat SGforum dgn lain2 forum termasuk kat sini dan GW, terlalu besar perbezaan dgn posting kat sgforum tu.......at least kita respect sapa2 yg respect kita.......at least kita tak kata askar2 kat pulau kecik tu dgn mcm2 kata2 yg menyakitkan hati........takde pulak kita nak cari gaduh....yg pasti setiap topic yg panas kat GW dimulakan oleh ahli dari pulau kecik tu........salah ke panglima defend negara kita ni dgn cara dia sendiri?? membetulkan apa yg salah dgn cara baik pun tak jadi...jadi guna cara kasar sedikit...salah ke?? kalau sapa2 forumer dari pulau tu yg pi masuk forum ni, selamat datang diucapkan....tp harus diingat....jgn post2 benda2 yg tak senonoh dan cakap benda yg boleh mengundang kemarahan warga Msia

kalau tak percaya, pergila ke sgforum....cari topic pasal msia.....semuanya buruk2 belaka....komen2 yg "bodoh" beli itu ini...semuanya pembelian yg tak guna....beli astross pun mmg tak guna sbb inaccuratela...mcm2 la......yg paling geram skali, apabila diaorang kata, maybe suatu hari nanti diorang (Msia) boleh hantar askar dgn duduk atas missile astross..........sapa tak geram...tp, sorilah nak layan posting keanak-anakan yg selalu dibuai mimpi indah.....

p/s: maaf, emosi sedikit......minta maaf kepada mod kalau terkasar bahasa :pray:
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2005 09:53 AM | Show all posts
Originally posted by nuke at 5-2-2005 06:27 PM:

it's ok for me to foruming in this cari.com forum and with their style......but sometimes, but sometimes i have problems to read every topic.....there are so many of them.........poning eden ...


Sbb byk tu yg lagi menarik nak explore , lagipon,  ade function "Search" kalo nak cepat carik.....
Reply

Use magic Report

mat_toro This user has been deleted
Post time 15-2-2005 06:50 PM | Show all posts
Ok le macam sekarang nih... yg askar darat dapat baca apa yg jadik dgn navy & RMAF, yg askar laut dapat baca TDM & TUDM, yg askar angin dapat baca pasal army & navy... yg civillian boleh baca sume...
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 01:49 PM | Show all posts
Whatever issues discussed, please ensure that it will not not tarnish the MAF or any other security agencies image.

This forum should not be used to voice personal frustrations and grievances of the system. Constructive criticism however is applauded.

I believe, many have good intent, as I do.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 07:46 PM | Show all posts
Originally posted by kitul at 16-2-2005 13:49:
Whatever issues discussed, please ensure that it will not not tarnish the MAF or any other security agencies image.

This forum should not be used to voice personal frustrations and grievances o ...


100% agree with u.. :tq:
Reply

Use magic Report

LtBen This user has been deleted
Post time 19-2-2005 03:23 PM | Show all posts
Yeah..i think we should just stick to this layout..
:clap: good to see nuke...tj..jbon here as well
Reply

Use magic Report

nuke This user has been deleted
Post time 20-2-2005 01:20 AM | Show all posts
ltben my fren...welcome aboard....hope u enjoy urself here.......happy foruming....mun da papa...pvt msg jak aku keh!~
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2005 01:00 PM | Show all posts
Originally posted by nuke at 20-2-2005 01:20:
ltben my fren...welcome aboard....hope u enjoy urself here.......happy foruming....mun da papa...pvt msg jak aku keh!~


ooo... u know each other.. :hmm: kuching is not small right... :lol
Reply

Use magic Report

nuke This user has been deleted
Post time 21-2-2005 11:07 PM | Show all posts
venez, hang org kuching?? swk?? there are quite a few ppl here from swk....e.g me, ben, tj1 :ah:

mun sik kenal, berkenalanla kitaaaa :ah:
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2005 07:18 PM | Show all posts
Originally posted by nuke at 21-2-2005 23:07:
venez, hang org kuching?? swk?? there are quite a few ppl here from swk....e.g me, ben, tj1 :ah:

mun sik kenal, berkenalanla kitaaaa :ah:


sik, kamek bukan org kucin, kamek diam jak di sia.. kitak keja sinei? briged kah? salam perkenalan.. :hug:
Reply

Use magic Report

LtBen This user has been deleted
Post time 24-2-2005 09:44 AM | Show all posts
aku org swak...but bukan org kuching...just study n tinggal sitok kejap...tapi gf dolok semua org kuching...:bgrin:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049444s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list