JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
131615
View
338
Reply

Ideas, announcement, feedback, report thread kene sorok antu nenen

[Copy link]

Author: tin       Show all posts   Read mode

Post time 24-2-2005 07:58 PM | Show all posts
Originally posted by LtBen at 24-2-2005 09:44:
aku org swak...but bukan org kuching...just study n tinggal sitok kejap...tapi gf dolok semua org kuching...:bgrin:


he..he..he.. pandai le engko mengerek2 org kucin yerr.. (opsss.. nih dah ff sorry MOD
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2005 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by jebon at 27-1-2005 08:56 AM:
Sebelum tu mohon permisi drp moderator CARI.
Setelah hampir 3 bulan GW 'padam',dengan ini saya menyarankan kawan2 saya diGW supaya dapat register disini dan bolehlah kita teruskan minat kita  i bu ...



pi jenguk sat kat GW tadi, dah ok kot tapi server lembab giler................:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2005 04:53 PM | Show all posts
hmmm lagi satu laman web TLDM dah update yg baru.............

:dia: http://navy.mod.gov.my/index.php?lang=ms/index.htm
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2005 04:54 PM | Show all posts
akan dirasmikan pada 27 April nih .......
Reply

Use magic Report

APAMtembam This user has been deleted
Post time 22-3-2005 03:00 PM | Show all posts
Originally posted by jofizo at 9-3-2005 04:54 PM:
akan dirasmikan pada 27 April nih .......

apa jo

tatu ker:hmm:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2005 08:41 PM | Show all posts
PERHATIAN KEPADA SEMUA AHLI FORUM BOD MILITARY AND SECURITY AGENCIES


Memandangkan telah terjadi pencerobohan forumer Indon yang telah menyebabkan kekacauan kepada bod kita ini, maka saya minta kerjasama semua ahli forum agar tak ambik peduli + layan depa ni. kalo tak ada orang layan, tak jadi la perang posting yang tak berfaedah.

1. Disamping itu, saya akan padam semua thread yang berkaitan dengan isu ambalat kecuali thread "Indonesia send warship to " yang saya telah kunci.   

2. Jika ada sebarang thread baru berkenaan isu ambalat, akan dipadamkan. jadi, jangan buat posting dalam thread tu.

3. kalau ada posting dari forumer indon yang cuba nak membangkitkan kemarahan ahli forumer yang lain, diminta laporkan segera kepada saya dengan menyatakan nama thread dan page number. posting tersebut akan segera dipadamkan.

Langkah pemutihan yang selanjutnya akan diumumkan jika perlu.

Harap Maklum.


Tin
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 12:33 AM | Show all posts
Originally posted by tin at 24-3-2005 12:41:
PERHATIAN KEPADA SEMUA AHLI FORUM BOD MILITARY AND SECURITY AGENCIES


Memandangkan telah terjadi pencerobohan forumer Indon yang telah menyebabkan kekacauan kepada bod ...

thanks mod tin :bgrin:

nie putih guna bleach ke guna acid? :bgrin:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2005 12:38 AM | Show all posts
Originally posted by eva at 25-3-2005 12:33 AM:

thanks mod tin :bgrin:

nie putih guna bleach ke guna acid? :bgrin:



tak aih... guna clorox je :lol
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 02:19 AM | Show all posts
Originally posted by tin at 24-3-2005 16:38:



tak aih... guna clorox je :lol

hahaha... patut pon bersih..

mod kat sini 5 hari cuti :cak: sempena easter  
boleh la eva join sekali chat dgn org Mesia pepagi :bgrin:

lagi satu mod... ermm ada dua tiga tu tak tau pesal credit dorang kena deduct.. kena la explain reasonnya.. ada dua tiga tak puas hati.. sian dorang :bgrin: mostly yg tak tau nie newbie..

[ Last edited by eva on 24-3-2005 at 06:24 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 08:26 AM | Show all posts
Originally posted by APAMtembam at 22-3-2005 03:00 PM:

apa jo

tatu ker:hmm:



tak aih, website baru utk TLDM.........
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 08:27 AM | Show all posts
Originally posted by eva at 25-3-2005 02:19 AM:

hahaha... patut pon bersih..

mod kat sini 5 hari cuti :cak: sempena easter  
boleh la eva join sekali chat dgn org Mesi ...



oh ya ka.............. adeh deh deh..............
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2005 06:50 PM | Show all posts
Originally posted by jofizo at 25-3-2005 00:27:



oh ya ka.............. adeh deh deh..............

hehehe...
tapi.. pepagi as usual kuasa ditangan org yg berkuasa... eva tengok je :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2005 09:36 AM | Show all posts
baruler aman dunia takde kelam kabut cam ari tu.
hati pun tak panas:pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 17-4-2005 12:25 PM | Show all posts
tentang isu ambalat tu..
usah le kita terikut2 ngan rentak deme tu. jangan kita pun nak provok sama.
rasanya, antara peringkat tertinggi kerajaaan pun dah jelas tentang isu ni....

jangan sampai sejarah hitam konfrontasi sesama saudara berulang semula.

bak kata lee kuan yew ' hanya orang gila saja nak berperang....'

[ Last edited by pakcik_d7668 on 17-4-2005 at 12:27 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2005 05:25 PM | Show all posts
Originally posted by pakcik_d7668 at 17-4-2005 12:25 PM:
tentang isu ambalat tu..
usah le kita terikut2 ngan rentak deme tu. jangan kita pun nak provok sama.
rasanya, antara peringkat tertinggi kerajaaan pun dah jelas tentang isu ni....

jangan sampa ...


:setuju: :setuju:

bak kata lee kuan yew ' hanya orang gila saja nak berperang....'

:setuju: :setuju: juga.

minta tambah sikit, 'hanya orang yang tak gila saja yang bersedia untuk berperang'
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2005 12:16 PM | Show all posts
Originally posted by tin at 24-3-2005 20:41:
PERHATIAN KEPADA SEMUA AHLI FORUM BOD MILITARY AND SECURITY AGENCIES


Memandangkan telah terjadi pencerobohan forumer Indon yang telah menyebabkan kekacauan kepada bod ...


:ah:

tapi kalau kuarkan pendpt utk menjelaskan kekeliruan tak pa kan :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2005 10:53 PM | Show all posts
attteeeeee, wehh!

:ah: :cool: sunyinya dua-tiga hari niii! semua balik kampong ka???? :gantuk: :gantuk:

selamat hari pekerja...selamat bercuti panjang, selamat memandu/menunggang :pray: :pray:
Reply

Use magic Report

pakcik_d7668 This user has been deleted
Post time 3-5-2005 09:18 PM | Show all posts
cuti 3 hari...rasa mcam tak cuti je...sabtu, ahad, senin....dari pagi sampai petang,asik kawat je....

budak2 pkbm pakcik ada pertandingan kawat peringkat daerah pagi esok. tu yang cuti macam tak cuti je tu. esok dah nak bertanding...berdebar lak rasanya. mana tidaknya, dah 6 tahun juara daerah...peringkat negeri tak pernah menang pun.

risaunya la....
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2005 10:50 PM | Show all posts
Nak tanya kpd sesiapa yg tahu...perkasa 2005 ni ada pameran ATM atau PDRM tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 10:56 AM | Show all posts
Originally posted by chuckky at 25-5-2005 10:50 PM:
Nak tanya kpd sesiapa yg tahu...perkasa 2005 ni ada pameran ATM atau PDRM tak?


It's a series of speeches given by people who are professionals in their fields and not a pameran-then again i might be wrong.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2005 06:02 PM | Show all posts
MoD, nak bagi suggestion supaya boleh buat satu sub untuk paste News sbb kalau tempek news kat normal board bukannya org nak komen apa2 kan, diorang nak baca aje...so sambil jalan2 kat board ni diorang boleh baca latest news or info in regards to Military Industry....

X ler nampak semak kat Board nanti..... boleh x MoD?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 10:35 AM | Show all posts
Originally posted by spitfire007 at 1-5-2005 22:53:
attteeeeee, wehh!

:ah: :cool: sunyinya dua-tiga hari niii! semua balik kampong ka???? :gantuk: :gantuk:

selamat hari pekerja...selamat bercuti panjang, selamat memandu/menunggang :pray: :pray:



Spit.. mana ko dapat gambar stingray tuh? hehehe teringat masa bebudak dulu... syok gile tengok tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 01:30 PM | Show all posts
storm..ko minat jugak ek kartun yg lama2....
same le kite....hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 01:43 PM | Show all posts
Originally posted by stormer at 7/7/2005 10:35:



Spit.. mana ko dapat gambar stingray tuh? hehehe teringat masa bebudak dulu... syok gile tengok tuh..


I think its Captain Scarlet. The battle against Mysterons!

R6
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2005 11:00 AM | Show all posts
Originally posted by RainbowSix at 7-7-2005 01:43 PM:


I think its Captain Scarlet. The battle against Mysterons!

R6


Yeah one of my favs! Then again, we weren't spoilt for choice back then, were we?:lol Spongebob anyone?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056381s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list