Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
1394
View
55
Reply

5 Loan and Fund Programmes for womens.

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-9-2019 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by adila39 at 19-9-2019 09:02 AM

INFO

1.Women of Will - if u are a single mother earning less than RM1800 should visit website mereka. Mana tau ada latihan yg sesuai.

2.Women Entrepreneur Financing Programme, SME Bank - This programme is especially for women in Small and Medium-Sized enterprise (SME) - ada program yg juga boleh membantu mereka yg ingin membuat business proposal, dan tau lebih lanjut tentang financing programe yg disediakan

3.Temanita Financing Scheme, Tekun Nasional- Check la website utk tahu programe pinjaman yg disediakan, antara kelayakan berumur 18-60tahun, ada business plan

4.National Entrepreneurship Institute (INSKEN)-kalau nak menimba ilmu business and inginkan panduan bolehlah jenguk jenguk web mereka or fb depa

5.Global Accelerator Programme, MAGIC
yang ni utk yg sudah ada foundation business and nak expanding. Nak multiplekan peluang business, maybe bukan di Malaysia sahaja but globally






46559363_23843053566820712_6935513928315174912_n-700x466.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak cuba temanita la..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-9-2019 05:15 PM
Nak cuba temanita la..

U shld. Sllnye soft loan n x menekan. Akk ms mula bisnes buat dgn Mara n apply grant dgn smecorp. Go google about loan fm smecorp sgt helpful

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-9-2019 01:03 AM
U shld. Sllnye soft loan n x menekan. Akk ms mula bisnes buat dgn Mara n apply grant dgn smecorp.  ...

Masuk tahun ni dah 3 tahun jadi caregiver.. Rasanya dah patut cari modal tambahan utk buka daily nursing care.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-9-2019 12:18 AM
Masuk tahun ni dah 3 tahun jadi caregiver.. Rasanya dah patut cari modal tambahan utk buka daily n ...

u go gurl.. find info and tanya je officer sana
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 20-9-2019 08:57 AM
u go gurl.. find info and tanya je officer sana

Noted... Kena mula survey tempat yg ok utk buat pusat jagaan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 20-9-2019 01:37 AM
sarah82 replied at 20-9-2019 01:07 AM
Noted... Kena mula survey tempat yg ok utk buat pusat jagaan


cth kalau TASKA ni pun oart of CSR.. klu dah ada lesen mudahla.. kena call jabatan kebajikan sbb lesen under depa, tanya je mcm budak sekolah.. usually kak dila akan tanya mcm budak2 from a to z. sbh nak pastikan i faham apa perlu buat. So best of luck. Somehow, skrg rules rigid.. why not you twist sikit.. u mmg ada any cert in education? expand.. education system utk kanak kanak istimewa ke like therapy center ke or rehab center kee.. . which masih low quantity dibuka oleh bumiputera.. u know.. berangan je with more ideas..explore ok. good luck
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 20-9-2019 09:34 AM
cth kalau TASKA ni pun oart of CSR.. klu dah ada lesen mudahla.. kena call jabatan kebajikan sbb ...

Sy ada cert dlm IT.. Hahaha x guna.. Ada plan nak ambik course caregiver tapi kat malaysia mmg tak ada course caregiver.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-9-2019 08:18 AM
Masuk tahun ni dah 3 tahun jadi caregiver.. Rasanya dah patut cari modal tambahan utk buka daily n ...

Google smecorp ye. Dulu akk baik dgn few officer. Bukan kabel. Tp derang help out utk mudahkan dpt grant. Nanti kite pm tepi eh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-9-2019 01:51 AM
Sy ada cert dlm IT.. Hahaha x guna.. Ada plan nak ambik course caregiver tapi kat malaysia mmg tak ...

iyer? malaysia xde.. hmm ce google search rehab center kat malaysia and how to go with. rehab ni termasuk utk old folks for physiotherapy session. caretaker tu tidakla.. but im sure there is a way sbb di kl ada caretaker
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-9-2019 10:15 AM
Google smecorp ye. Dulu akk baik dgn few officer. Bukan kabel. Tp derang help out utk mudahkan dpt ...

Wokies.. Nak kena baca tentang semua ni betul2..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 20-9-2019 10:15 AM
iyer? malaysia xde.. hmm ce google search rehab center kat malaysia and how to go with. rehab ni t ...

Sy plan nak ambik course caregiver for palliative patient. Kat Singapore ada kursus ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 20-9-2019 02:40 AM
sarah82 replied at 20-9-2019 02:19 AM
Sy plan nak ambik course caregiver for palliative patient. Kat Singapore ada kursus ni..


Oh sangat bagus. Klu u ambil u akan jd among yg pioneer.. go go go.. pastu i nak part time boleh? hehehe... assistant je la.. sbb xde skill ni semua. Anyway kat taman duta ada satu center exactly like apa u nak. I rasa it will relate dgn nursing courses.. cuba u call nursing center. Under graduates or nurses degree ada kat uitm, upm, Perdana university Royal Ireland.. ada kat malaysia.

Post graduate in family medicine, palliantive medicine among courses  tp i x sure how u can go with it. So yeah u shud call and ask d flow etc ya
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 20-9-2019 10:37 AM
Oh sangat bagus. Klu u ambil u akan jd among yg pioneer.. go go go.. pastu i nak part time boleh?  ...

InsyaAllah nanti sy cari.. Part time lagi masuk.. Sebab kat kl caregiver gaji ikut jam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-9-2019 02:39 AM
InsyaAllah nanti sy cari.. Part time lagi masuk.. Sebab kat kl caregiver gaji ikut jam

yeah u shud
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 04:33 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-9-2019 01:03 AM
U shld. Sllnye soft loan n x menekan. Akk ms mula bisnes buat dgn Mara n apply grant dgn smecorp.  ...

kak.. share la business apa buat dan how do you start your business
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 04:33 PM
kak.. share la business apa buat dan how do you start your business

Sy buka firm (legal) n currently open another branch. So i have 3 firm now. Struggling jua dik.
Tp sy niaga mcm2 la. Mls nk duk melangut je. Duit bukan turun dr langit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 07:23 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-9-2019 05:39 PM
Sy buka firm (legal) n currently open another branch. So i have 3 firm now. Struggling jua dik.
...

wah... bestnya.. but still pening kan memikirkan overhead cost tu.. sy ada idea, tapi modal takdak.. huhuhu jer la
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 07:23 PM
wah... bestnya.. but still pening kan memikirkan overhead cost tu.. sy ada idea, tapi modal takdak ...

Awk nk niaga apa? Citer la
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:23 PM | Show all posts

was thinking of green / reusable product.. mcm shopping bag yang lawa sikit,(a curated one gitu), solar powered portable charger cmtu... kira something for the earth gitu.. lgpun, skang ni green business ada byk tax incentives.. tapi dok pikiaq punya la byk competition kat shopee from chinese (negara) seller, jadi menikus terus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.111234s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list