Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1393
View
55
Reply

5 Loan and Fund Programmes for womens.

[Copy link]

Author: adila39       Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 09:23 PM
was thinking of green / reusable product.. mcm shopping bag yang lawa sikit,(a curated one gitu),  ...

How old r u? Have u ever heard of superb? Or prosper? Go google.  N ade juga program under kementrian sains, akk lupe la dik. Apa yg u sebut tu the previous govf sgt alu2kan. First go google prosper n superb dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:28 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-9-2019 09:25 PM
How old r u? Have u ever heard of superb? Or prosper? Go google.  N ade juga program under kementr ...

32... wah.. will do... tgk mcm mana program depa dulu kan.. thanks sistur  semangat pulak.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 09:23 PM
was thinking of green / reusable product.. mcm shopping bag yang lawa sikit,(a curated one gitu),  ...

Tayah fikir saingan dulu. Fikir apa yg awk nk buat tu berguna ke tak, n fm there jgn lepaskan peluang dana2 yg govt tawarkan.

Akk pernah temankan adik2 yg dipanggil utk skim superb. I wld say peserta n pemberi dana sgt superb.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 11:23 AM
wah... bestnya.. but still pening kan memikirkan overhead cost tu.. sy ada idea, tapi modal takdak ...

jgnla huhu.. sbb tu kita tepek topik ni.. but kenalah tau nak business apa dulu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2019 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 20-9-2019 01:23 PM
was thinking of green / reusable product.. mcm shopping bag yang lawa sikit,(a curated one gitu),  ...

wah menarik... awak ada knowledge eh on this? share la lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:14 AM | Show all posts
Edited by rosli_nurizzati at 21-9-2019 11:18 AM
adila39 replied at 20-9-2019 10:55 PM
wah menarik... awak ada knowledge eh on this? share la lagi

takda la knowledge sangat, cuma sekarang ni green initiatives mmg will be back up by the government.. so kita tumpang sikit2 ja la.. hehehe.. mcm eco straw, eco packaging.. kalau la we can become a niche, mmg booming jugak la.. lagi satu mcm reusable shopping bag tu, yang ada sekarang tak menarik kan, zaman influencer kan, semua nak style2 amek gmbar, bila ada shopping bag yang nmpak sturdy, functional and style sikit, i think there will be a buyer..


Lagi satu, i nampak  business elderly sitter.. sbb jarang sgt ada.. people kena commit ambil maid.. mcm contoh suri rumah yang jaga elderly kat rumah, tapi nak jugak keluar for me time kan, nak hire siapa for 3-4 hours?takdak kan.. tapi tu la, risiko dia safety..
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 11:26 AM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-9-2019 09:28 PM
Tayah fikir saingan dulu. Fikir apa yg awk nk buat tu berguna ke tak, n fm there jgn lepaskan pelu ...

yes sistur.. thank you... i thinki will try..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2019 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 21-9-2019 03:14 AM
takda la knowledge sangat, cuma sekarang ni green initiatives mmg will be back up by the governmen ...

Good point sis. U ada vission.. so i rasa a very good potential to have untuk jd Entrepreneur.. so go for it. Palliative Care... i would say yg ada therapist for elderly. But ni bukan calang calang boleh.. kena org yg personality yg sabar and xd rs hesitate. If banyak modal of coz ble hire staff.. and good money if di Kl ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 21-9-2019 11:14 AM
takda la knowledge sangat, cuma sekarang ni green initiatives mmg will be back up by the governmen ...

Ni boleh collaborate atau minta pandangan dengan @sarah82
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 21-9-2019 04:00 PM
Ni boleh collaborate atau minta pandangan dengan @sarah82

Haha.. Tq kak nora. Penjagaan org tua akan jadi big next thing sbb semakin ramai org tua di malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 21-9-2019 11:14 AM
takda la knowledge sangat, cuma sekarang ni green initiatives mmg will be back up by the governmen ...

U pandai x lukis2 ni. Why dont u start small. Market la online ke aming frens ke.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 07:38 PM | Show all posts
adila39 replied at 21-9-2019 11:45 AM
Good point sis. U ada vission.. so i rasa a very good potential to have untuk jd Entrepreneur.. so ...

untuk geriatrics care ni mmg ada market dia..  i think dekat KL mmg boleh... with a good rate mmg boleh pi.. i nmpak ada retired nurse area rumah i, buat side income jadi elder sitter.., she just commit certain hours ja..  hehehe.. kena ada kenderaan and basic wound care.. also kesabaran.. heheheh

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 07:42 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 21-9-2019 05:39 PM
U pandai x lukis2 ni. Why dont u start small. Market la online ke aming frens ke.

hahaha.. background i design engineer.. hahaha.. tapi sampai bila kan nak kerja mengkayakan tauke,, our current project is renewable energy, so mmg banyak handle with green agencies and gov untuk grant.. tapi ni big scales.. kita small fish ni, try nak start small dulu.. i nampak la jalan tu.. cuma funding kena cari..hehehehe.. by the way, this is a good threads, spark balik idea yg i pendam.. hahahahahha...
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2019 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 21-9-2019 07:42 PM
hahaha.. background i design engineer.. hahaha.. tapi sampai bila kan nak kerja mengkayakan tauke, ...

Nanti dh berjaya jgn lupe akak2 kt sini. M so done venturing new business. Buat jelah apa yg ade. But still i buat online business.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-9-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
rosli_nurizzati replied at 21-9-2019 11:38 AM
untuk geriatrics care ni mmg ada market dia..  i think dekat KL mmg boleh... with a good rate mmg  ...

yes, indeed. Like i mentioned x semua ble handle old folks ni. So its a noble job and naturally someone tu mesti in love with this job. Anything with environmental and recycle products i am sure will be in high demand. Modal je la...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 12:37 PM | Show all posts
adila39 replied at 21-9-2019 09:00 PM
yes, indeed. Like i mentioned x semua ble handle old folks ni. So its a noble job and naturally so ...

yes.. being green ain't cheap.. hahahah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2019 12:38 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 21-9-2019 07:44 PM
Nanti dh berjaya jgn lupe akak2 kt sini. M so done venturing new business. Buat jelah apa yg ade.  ...

if we can get together one day ok la kan.. mcm expand networking gitu.. hehehe... tapi tgh usahakan simpan duit.. kalau rugi pun, takdala menanggung loan.. heheheh.. btw, good luck for your business.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 05:05 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 20-9-2019 05:39 PM
Sy buka firm (legal) n currently open another branch. So i have 3 firm now. Struggling jua dik.
...

wau, very impressive..mesti akak kuat sabar kan dalam biz ni..saya ni kak slalu terasa stres sgat2 bila handle impatient clients (yang psycho pun ada) n boss yg xcaring langsung nih..slalu terpkir nak berhenti practice n nak meniaga makanan je tapi tu la xpernah ada pengalaman..masak stakat makan sendiri boleh la..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 25-9-2019 05:05 PM
wau, very impressive..mesti akak kuat sabar kan dalam biz ni..saya ni kak slalu terasa stres sgat2 ...

Akk hari2 berazam nk jual goreng pisang dik. Tambah2 ade lak acik lampir dlm forum ckp akk menyamar jd lawyer just because i drive city ms jumpe dia. Kang akk tunjuk kereta lain terus menapos dia.

Anyway, ikutkan hati mls sgt2 dh jd lawyer. Akk nk jd penyanyi nasyid. Boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2019 05:16 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 25-9-2019 05:09 PM
Akk hari2 berazam nk jual goreng pisang dik. Tambah2 ade lak acik lampir dlm forum ckp akk menyama ...

hihihi..saya pun ada cakap ngan somi nak jual nasi bgkus..somi ckap sanggup ke nak siang ayam/ikan/bahan2 nak buat lauk seawal pagi ngan nak masak lagi..saya terus rasa cuak.huhu..mind to share da brape lama akak bukak firm?alah kak, saya drive axia org langsung xpercaya dorang ingat lawyer paling bangsat drive honda civic..hmmmmm

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079578s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list