Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1553
View
38
Reply

Minyak Hitam kereta asyik kurang

[Copy link]

Author: Kakaknanako    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-10-2019 09:36 PM | Show all posts
Ghaddar replied at 16-10-2019 08:13 PM
minyak tiruan tak tahu la tp kalau minyak takde brand pon ok pe, pomen siap rekomen lg haha

Itu bukan dia nak recommend itu dia nak untung hahaha diorang kisah apa kalau korang beli brg tiruan pun ha janji diorang masyukkk hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 09:52 PM | Show all posts
pastikan ORI baru beli . bukan apa takut jangka masa pendek memang nampak ok tapi long term nanti macam2 penyakit datang
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 07:24 PM | Show all posts
YanaIsya19 replied at 16-10-2019 09:52 PM
pastikan ORI baru beli . bukan apa takut jangka masa pendek memang nampak ok tapi long term nanti  ...

Myvi lama aku dulu tersilap beli minyak hitam tiruan habis kena overhaul hmm sedih pakai minyak 6 bulan je terum jem kereta
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 07:27 PM | Show all posts
BlueRose99 replied at 23-9-2019 12:21 PM
Sama. Kereta kami pun makan minyak hitam kuat. Sebotol tu tahan 2 hari je.. tapi kami pakai Peugeot  ...

teruk sangat tu 2 hari dah topup minyak hitam. kena g bengkel tu check mana tahu leaking kan ha pakai minyak original tak? Better check dulu lah
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:23 PM | Show all posts
hazael123 replied at 16-10-2019 09:34 PM
mmg pun kalau kereta tak gerak nak service apa kalau dah cukup mileage baru service huhu. Time ser ...

kalau filter aku mmg make sure yg okay. Beli yg berkualiti. tp bab minyak hitam ni hmmm bukan apa la, aku rasa mcm kalau boleh jimat beli yg so-so je pon okay. Sebab service pon skali setiap 10000 km kan. So mcm aku pikir lama lagi nk service. huhu

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 11:24 PM | Show all posts
hazael123 replied at 16-10-2019 09:36 PM
Itu bukan dia nak recommend itu dia nak untung hahaha diorang kisah apa kalau korang beli brg tiru ...

Hahaha, betul gak tu... teringin jugak tu nk pakai yg branded punya skali skala hmmmm

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:36 PM | Show all posts
Ghaddar replied at 17-10-2019 11:23 PM
kalau filter aku mmg make sure yg okay. Beli yg berkualiti. tp bab minyak hitam ni hmmm bukan apa  ...

aku pernah beli minyak hitam dekat tesco harga jauh lebih murah bila drive kereta rasa berat so aku syak tu minyak fake. Lepastu aku terus beli minyak hitam dekat shell sebab takut jadi pape pula dkt kereta
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:37 PM | Show all posts
hazael123 replied at 16-10-2019 09:36 PM
Itu bukan dia nak recommend itu dia nak untung hahaha diorang kisah apa kalau korang beli brg tiru ...

Ala semua pomen buat baik dengan customer dia nak untung en walaupun jual minyak tiruan. Better check dulu workshop tu jual brg ori ke fake
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:42 PM | Show all posts
hazael123 replied at 16-10-2019 09:34 PM
mmg pun kalau kereta tak gerak nak service apa kalau dah cukup mileage baru service huhu. Time ser ...

ha betul tu haritu saya tanya dekat shell diorang cakap yang jual dkt supermarket tu tak ikut shell punya channel pun ha diorang jual je terus so ragu ragu juga lah
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2019 02:43 PM | Show all posts
Ghaddar replied at 17-10-2019 11:24 PM
Hahaha, betul gak tu... teringin jugak tu nk pakai yg branded punya skali skala hmmmm

takyah branded sgt lah bro mahal sangat haha beli brand shell Helix HX8 je harga lagi murah wei tapi kualiti premium fully synthetic
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 03:06 AM | Show all posts
allmoor replied at 18-10-2019 02:36 PM
aku pernah beli minyak hitam dekat tesco harga jauh lebih murah bila drive kereta rasa berat so ak ...

Tu la, kalau yg dkt online ada jugak yg review, kalau kt supermarket mmg takde cara nk tngk review haha

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 03:07 AM | Show all posts
supermario replied at 18-10-2019 02:43 PM
takyah branded sgt lah bro mahal sangat haha beli brand shell Helix HX8 je harga lagi murah wei ta ...

Lol kalau Shell tu kira branded jugak la tu beb haha.HX8 tu berapa RM? Mur2 ke harga yahudi hmmmm

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 12:58 PM | Show all posts
supermario replied at 18-10-2019 02:42 PM
ha betul tu haritu saya tanya dekat shell diorang cakap yang jual dkt supermarket tu tak ikut shel ...

gg. skali kena saman tak ke rugi tu woi. and takkan la comp yg manu EO tu semua tak pantau benda2 tu semua

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2019 01:00 PM | Show all posts
tantan888 replied at 17-10-2019 07:27 PM
teruk sangat tu 2 hari dah topup minyak hitam. kena g bengkel tu check mana tahu leaking kan ha pa ...

kalau bengkel yg silap, then claim je la dgn bengkel tu. Make sure simpan receipt semua.

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 05:41 PM | Show all posts
Ghaddar replied at 19-10-2019 03:06 AM
Tu la, kalau yg dkt online ada jugak yg review, kalau kt supermarket mmg takde cara nk tngk review ...

kalau online takyah beli langsung hahaha beli jelah dkt petrol pam or kedai yang sah apa susah sangat ha tambah duit sikit nak dapat jaminan lama
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 05:44 PM | Show all posts
Ghaddar replied at 19-10-2019 03:07 AM
Lol kalau Shell tu kira branded jugak la tu beb haha.HX8 tu berapa RM? Mur2 ke harga yahudi hmmmm
...

kalau shell branded tapi harga dia mur mur je ha quality premium fully synthetic 5W-40 baru RM165.20 paling murah yang aku pernah jumpa compare dgn brand lain. yang penting beli dkt petrol pam guna yang ori bro
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 09:15 PM | Show all posts
kimchibuu replied at 20-10-2019 05:41 PM
kalau online takyah beli langsung hahaha beli jelah dkt petrol pam or kedai yang sah apa susah san ...

hmmmmm betul la tu. Omputeh kata apa, "peace of mind" haha. Kalau beli online murah tp nnti hati tak tenteram. Baik beli mahal skit tp ori and hati tenang

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 09:21 PM | Show all posts
kimchibuu replied at 20-10-2019 05:44 PM
kalau shell branded tapi harga dia mur mur je ha quality premium fully synthetic 5W-40 baru RM165. ...

Fully tp harga lg murah dr fully synthetic brand lain mcm Syntium etc.. Boleh la kot aku start consider nk guna haha

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
BlueRose99 replied at 23-9-2019 12:21 PM
Sama. Kereta kami pun makan minyak hitam kuat. Sebotol tu tahan 2 hari je.. tapi kami pakai Peugeot  ...

Sama lah saya pakai 3008 2014 2minggu mesti top up minyak
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075158s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list