Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
4371
View
65
Reply

"Bila Orang Luar Boleh Cakap BM, Mesti Julang Sampai Ke Langit"- Michael Ang 'Perli' Hanbyul?

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-9-2019 12:03 PM | Show all posts |Read mode
Michael Ang sememangnya tak pernah tidak menjadi sebutan rakyat Malaysia. Seperti yang kita tahu, pengarah terkenal ini lantang bersuara dan tak segan untuk meluahkan pendapatnya mengenai sesuatu perkara sama ada secara berdepan mahupun melalui ruangan sosialnya.


Ingat tak sebelum ini Michael Ang pernah 'mengata' persembahan 'Seberapa Pantas' Aziz Harun di Big Stage 2019? Tetapi respon positif Aziz berjaya meredakan ketegangan itu.


Terbaru, pengarah itu secara 'halus' telah memerli tentang bakal pemenang Big Stage 2019 yang bakal diketahui pada minggu hadapan selepas pentas finale mereka.



Kredit foto: Twitter



Kredit foto: Twitter



Menurutnya, dia mahukan Neeta menang tetapi memerli bahawa selalunya orang Malaysia cepat 'cair' bila ada orang luar yang boleh cakap Melayu. Peserta yang diperlinya tentulah Jang Hanbyul kerana hanya dia seorang merupakan peserta daripada luar yang berjaya melangkah ke peringkat akhir rancangan itu.


Ada antara netizen yang bersetuju dengan pendapat Michael kerana mereka mahukan orang Malaysia yang menang pertandingan yang dianjurkan di Malaysia ini.



Kredit foto: Twitter



Pun begitu, ada yang 'back up' Hanbyul dan menyatakan bahawa tidak salah sekiranya lelaki berasal daripada Korea itu yang menang kerana dia sememangnya berbakat dan mutu persembahannya yang baik memang tak dapat dinafikan lagi.




Kredit foto: Twitter


Yang penting Neeta dan Hanbyul, dua-dua layak untuk ke pentas akhir. Rasanya pertandingan ini bermotifkan bakat bukan kewarganegaraan? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp dh hujung2 baru nk kecam??
For me Han Byul suara biasa. Tp compare dgn peserta2 lain heols deserve it the hype.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 12:57 PM | Show all posts
orang malaysia bukan bodoh nak sokong semata2 sebab dia orang malaysia. kalo mindset nya gitu mmg tak berkembangla talent malaysia ke seantero dunia. spesis tak mahu bersaing nak jadi jaguh kampung je. lepas tu keluar tenggelam di lautan hindi
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn esok2 ko panggil dia bkakon drama ko dah la mike. Yihhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Secara generalnya meols sokong je acik Michael. Asal org luar pandai ckp Melayu sikit terus org kita teruja & agungkan diorang. Padahal ummah kokesen x heran pun kalau bangsa lain leh ckp English. Lg pun BM bukannya susah nau. X de past tense, present tense & gender bagai. Undi la based on vocal & talent
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Hanbyul deserve all the hype kot.. Tiba2 mode defensive nak Neeta menang sbb yg lain2 tu jurang jauh sangat kan? Kalau dia bukan korea/aussie sekalipun meols still rasa persembahan dia ada impak dan memorable dkt Bigstage Lain kali xpyh gatal tgn nak jemput peserta luar kalau nak menangkan peserta Malaysia. Tutup penyertaan fokus pd BBNU kt Malaysia yg tumbuh bak cendawan setiap bulan ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:19 PM | Show all posts
mestilah julang dek..... sedangkan ramai citizen yang enggan/malu berbahasa bm
nih ha baru je beberapa saat aku dpt panggilan call center tapi bahasa cina.... kejadahnya? 1st time dpt panggilan mcm tu sejak pegang hp sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:28 PM | Show all posts
han byul ada persona bintang. Peserta bbnu lain ado??? tak kisahlah siapa pun yang menang...yang penmting boleh jadi lubuk kepada astro untuk buat duit...oppppssssss
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:54 PM | Show all posts
walaupun i sejenis menyampah dgn kpoop tapi i suka suara hanbyul ni..n mmg betul dia nyanyi lagu melayu lagi sedap dari segelintir penyanyi melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:56 PM | Show all posts
URUHA replied at 30-9-2019 01:05 PM
Secara generalnya meols sokong je acik Michael. Asal org luar pandai ckp Melayu sikit terus org kita ...

talent apa ko maksud jilaka? si kucaimars ke irfan harris? mmg tak la!
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 01:57 PM | Show all posts
for me han byul punya persembahan every week, mesti ke depan dari peserta lain. maybe dia org negara lain, so cara persembahan dia kita jarang tgk..cara dia pikir nak susun atur and arrangement muzik pun lain. plus dia boleh buat lenggok dangdut.. ko ghase?  kalau susurh cina malaysia buat pun belum tentu boleh

bukan nak backup, tp ak nampak la usaha han byul tu nak memelayukan nyanyian dia
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 30-9-2019 01:56 PM
talent apa ko maksud jilaka? si kucaimars ke irfan harris? mmg tak la!

Yg chuols sentap nau dah knp? Period kerrr?? Meols komen secara general & xde tulis pun jgn undi Hanbyul. Undi la sesapa yg wt persembahan terbaik final nnt based on vocal & talent. Bkn sbb rupa, negara & popularity.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
hanbyul tu nampak dia bekerja keras..usaha tangga kejayaan
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 02:34 PM | Show all posts
best ke big stage?? kurex tak pernah tengok..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
No to neeta. Hehehehe iols ngaku iols bias.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 02:58 PM | Show all posts
Apahal Micheal ni sentap sangat kat Han Byul ni!. Iol bukan peminat KPop tapi Han Byul nu iol minat sbb dia mmg menunjukkan kesungguhan dan komitmen dlm persembahan dia. Bukan sebab pandai nyanyi lagu melayu. Tapi diri dia dari dalam yg kita nampak dimata. Neeta is superb. Mmg benar2 bersaing nanti
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 30-9-2019 02:34 PM
best ke big stage?? kurex tak pernah tengok..

erm better kurex focus dkt GV je la nnt.. big stage season 2 ni overall a bit bosan..
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
eleh mummy mikel ang ni dan2 la nak perli2 bagai nnt last2 kau jgk yg terhegeh2 nak amek si hanbyul tu belakon megadrama kau.. yihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 30-9-2019 01:54 PM
walaupun i sejenis menyampah dgn kpoop tapi i suka suara hanbyul ni..n mmg betul dia nyanyi lagu mel ...

Yg penting dia lg bes nyanyi dr nabila tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Pd aku.. dr segi alunan/lantunan suara, dinda pun blh ja dr juara.. lg better dr sstgh bbnu msia la...cuma bl dia ada mslh tu.. xdpt handle mslh dia dgn baik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.160053s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list