Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
651
View
10
Reply

MYVI 2014 VS TOYOTA VIOS 2010, HELP ME!!

[Copy link]

Author: kookie92       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-10-2019 02:17 PM | Show all posts |Read mode
Assalammualaikum. Saya nak bertanya kepada sesiapa yang pakar. Saya nak membeli sebuah kereta 2nd hand. Berdasarkan budget saya, saya ada dua pilihan iaitu MYVI 2014 atau TOYOTA VIOS 2010.
Dari segi maintanance dan ketahanan body& enjin, yang mana lebih bagus?

Sebelum ini saya pakai myvi 1st model, jadi saya nak cuba vios. Mahal ke maintance? tak rabak poket ke tiap-tiap bulan?


Harap otai-otai disini tolong nubis macam saya
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Range bajet myvi 2014 Dan Toyota vios 2010 tu berapa? Tapi better myvi 2014.
Kalau range dia berbaloi untuk kereta baru, suggest beli Perodua bezza. Kereta baru ada guarantee lagipun.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Myvi la baru sikit..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 03:05 PM | Show all posts
NeonBrekker replied at 3-10-2019 06:54 AM
Range bajet myvi 2014 Dan Toyota vios 2010 tu berapa? Tapi better myvi 2014.
Kalau range dia berba ...

sama harga 30k vios dan myvi..igt nk aim yg ruang luas sikit mcm vios
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Semuanya depend dgn kehendak masing2. Tapi kereta 2nd hand Ni kalau nak beli, jgn yg nak dekat 10 tahun. Nanti macam2 hal. Kalau 10 tahun usia dia, usually problem kat gear. Penat oo repair. Cakap dari pengalaman.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 03:30 PM | Show all posts
NeonBrekker replied at 3-10-2019 07:12 AM
Semuanya depend dgn kehendak masing2. Tapi kereta 2nd hand Ni kalau nak beli, jgn yg nak dekat 10 ta ...

ouh macam tu..okey2..thanks ya bg pendapat..tulah saya pun tengah fikir lg..xtahu mana satu yg perlu dipilih

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 03:32 PM | Show all posts

okey..thanks ya bg pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 03:32 PM | Show all posts
@harkktuih baru berabis duit repair maibih dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-10-2019 03:52 PM | Show all posts
kentel replied at 3-10-2019 07:32 AM
@harkktuih baru berabis duit repair maibih dia

so tak patut beli myvi ke ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 04:42 PM | Show all posts
kookie92 replied at 3-10-2019 03:52 PM
so tak patut beli myvi ke ni

not sure...katanya throttle body rosak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols beli maibi manual 1.5se tahun 2012.. Since beli mmg xde meragam ke ape, cumanya since last 4 years iols commute klang-setapak (now klang-beranang) daily, mileage pun almost 250k aritu throttle body rosak.. Tu je la nasib x baik sbb @kentel bitau throttle body jarang2 rosak.. The rest maintenance pun ok2 jer.. Takde major problem yg lain..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081311s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list