Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8187
View
117
Reply

"Tak Lawaklah!" - Sherry Al- Hadad Mangsa 'Body Shaming' Sekali Lagi!

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-10-2019 11:17 AM | Show all posts |Read mode
Lawak tentang bentuk fizikal seseorang ataupun 'body shaming' termasuk sebagai salah satu kategori buli. Memang tidak kelakar apabila seakan menghina bentuk fizikal orang lain apatah lagi di televisyen.

Kredit foto: Instagram Sherry Al - Hadad




Pelawak dan pengacara Nabil Ahmad nampaknya dikecam  lagi apabila baru-baru ini menerusi program realiti Big Stage 2 telah bergurau "Aku dapat complaint stage berat sebelah" yang berunsurkan 'body shaming' terhadap pengacara Sherry Al- Hadad.


Nabil muncul bagi mempromosikan rancangan kendaliannya Gegar Vaganza musim keenam (GV6) itu yang akan bermula 13 Oktober nanti. Sempat juga dia 'bergurau' kasar tu.





Sekali lagi, tindakan pantas Alif Satar yang mengawal keadaan bertindak melindungi rakan pengacaranya itu dipuji netizen. Memang seorang lelaki budiman.




Rata-rata netizen menganggap perbuatan Nabil itu agak biadab. Benar kata netizen, dah boleh rasanya berhenti untuk membuat lawak berkaitan fizikal seseorang. Dah basilah lawak-lawak  macam ini.








Bila sesuatu dah acap kali berlaku, perkara itu dah jadi sesuatu yang menjengkelkan bukan?










Budaya 'body shaming' ini sepatutnya tidak wujud. Hentikanlah lawak 'body shaming' yang tidak kelakar dan hanya menjatuhkan maruah orang lain. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu setakat kau nak buat kat kedai kopi keliling kawan kau ok la. Bila jadi tontonan umum, benda tetap kelihatan jijik yach. Tapi masalah utama Ganja bukan pasal body shaming tu, lebih kepada respek kepada juri. Perlu ke kau acknowledge Cakra Khan sebagai Cakra Padat? Sangat tak professional dan biadap kot. Dia dah la juri kot. Bukan kawan-kawan kau macam Sherry atau Alif tu. Kemon la. Jadi host dah bertahun tak kan benda-benda kecik macam ni tak boleh nak fikir.
Kau bukannya lembam macam laki Keknis. Eh, tiba laki Keknis pulak yang kena.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa masih nak angkat lg pengacara bengong mcam nabil dn ac
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2019 11:29 AM | Show all posts
GegarVaganja replied at 8-10-2019 11:26 AM
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu ...

Ganja
Saya noticed lately lepas Nabil dah lama dalam industri, termasuk rakan pelawak lain kadang-kadang tak sensitif melontarkan lawak samada secara dirancang atau spontan.

Saya simpati kat Kek Nis hehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
ji bil takda peningkatan manner dan skill ka? dah bertahun dalam bidang seni
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
qil replied at 8-10-2019 11:19 AM
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.

Sampai 3x post..ini betul punya marah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:32 AM | Show all posts
satgi bambil sentap..tgkla..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:33 AM | Show all posts
Nabil is an IDIOT.
Period.

Lawak pasai org gagap.
Lawak pasai org buta.
Lawak pasai org pekak.
Lawak pasai org OKU.

Itu je lah level hang Nabil.
Aku penah komen kat ig bini dia.
Kena block, wpun aku komen secara berhemah.


Ramai ja parents kat support groups OKU kat FB tu bengang dgn dia nih.

Lawak sherry tu aku rasa dia dah plan ngan sherry, but still, it is so rude.
It is even more rude bila ko main mainkan nama orang, cakra padat.
Macam lawak budak budak skolah.
Dulu pun lawak pasai bideo and Luna Maya, openly.
How stupid.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Nabil ni bukan educated. ..spm ja kan. ..biasa yang low educated ni tak.reti nak jaga perasaan orang lain bila berkata2. ...makna kata lain orang bodoh ni memang tak reti bergaul dengan masyarakat. ...sesuai di kalangan level dia ja
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:36 AM | Show all posts
bakal statement bambil ialah gurau sesame kwn retisss sajorkkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:38 AM | Show all posts
qil replied at 8-10-2019 03:19 AM
Bosan la, pengacara ni takdak skim pencen ka. Mohon pencen awal haji nabil ya.

mohon nabil amek skim vss dengan kadar segera. dia buka mulut jer terus nampak level iq heols
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:39 AM | Show all posts
JiEunTak replied at 8-10-2019 03:33 AM
Nabil is an IDIOT.
Period.

iols rasa itu jer lah cara dia nak maintain relevan, dgn merendahkan org lain
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:40 AM | Show all posts
GegarVaganja replied at 8-10-2019 11:26 AM
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu ...

pengacara malaysia kebanyakan tak berbakat , bukan pengacara rcgan hiburan je tapi pengulas sukan pun sama..

aku pernah tengok badminton, pengulas tu buat lawak pasal nama pemain jepun. allahu bodoh sangat bunyi nya.
baru ni lawan sri lanka pun aku mcm dengar pengulas buat lawak pasal nama pemain sri lanka.


Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:44 AM | Show all posts
meluat dgn nabil..lawak taraf pprt
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:48 AM | Show all posts
Sama laa mcm DJ radio, amik pelawak2 level SPM nih...
x dak basic knowledge pasai communication, standards etc...
tu pasai kdg2 kedengaran bodohnya lah hai lawak korang...

Omputih pun banyak je melawak bahan kan org OKU, body shaming, racism etc...

TAPI tgk laa pada crowdnya.

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:57 AM | Show all posts
noor2 replied at 8-10-2019 11:34 AM
Nabil ni bukan educated. ..spm ja kan. ..biasa yang low educated ni tak.reti nak jaga perasaan orang ...

kannn.. artis yg ada ilmu dengan artis naik sebab benda bodoh2 ni  berbeza akal fikiran. menyampah betul lawak body shaming
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2019 11:57 AM | Show all posts
GegarVaganja replied at 8-10-2019 11:26 AM
Ganja tau Nabil buat lawak body shaming tu dah dirancang bersama2 Sherry & Alif. Tapi benda macam tu ...

dia ni dah biasa kutuk juri GGV - Tok Ram

okaylah maybe tokram dah biasa and selalu smash balik dia dgn Jihan

tapi jgn ingat semua juri ko boleh bahan


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.135546s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list