Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4904
View
82
Reply

[Dunia] Taufan hagibis hentam Jepun. Langit tukar purple

[Copy link]

Author: epuepy    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-10-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by epuepy at 13-10-2019 02:45 PM

Taufan Hagibis yang melanda bandar Tokyo di negara Jepun itu telah menyebabkan kemusnahan harta awam dan 5 orang dilaporkan terkorban nyawa. Tambahan, seramai 600,000 penduduk di timur Jepun diarahkan berpindah untuk keselamatan. Menurut Agensi Kaji Cuaca Jepun (JMA), Taufan Hagibis ini diramalkan tiba di bahagian tengah atau timur Jepun dengan membawa kelajuan angin maksimum 219 kilometer sejam.

Menerusi media sosial di Twitter, rata-rata memuatnaik video dan foto dengan #PrayForJapan sebagai mendedikasikan doa buat penduduk Jepun di sana.
Malah, #PrayForJapan mula trending di laman sosial itu.

Menurut BBC News, tragedi ini berulang kembali selepas 60 tahun taufan pernah melanda Jepun iaitu pada tahun 1958. Dalam tragedi kali ini seramai 5 orang dilaporkan sah terkorban di tempat yang berlainan, 11 mangsa masih belum ditemui dan kira-kira 90 orang tercedera.

Screen-Shot-2019-10-13-at-9.55.30-AM.png
taufan-hagibis-5.jpg



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 02:47 PM | Show all posts
subhanallah
maa syaa Allah

lawo
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau awan gini kt msia, mesti da cemas nak kiamat. Takut wei.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2019 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala. Try nk upload video sal taufan ni. Scarry..

Tp x reti pulak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-10-2019 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 13-10-2019 02:50 PM
Kalau awan gini kt msia, mesti da cemas nak kiamat. Takut wei.

Tu la. Cantik tp scarry sbnr nye
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary nye.. walaupun langit nmpak sgt cantik
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
ape kabo la kucing2 kat pulau kucing tu...
smg semuanya selamat...
harap2 kucing ni pndai guna sixth sense diorg n cari tmpat berlindung
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 03:28 PM | Show all posts
mongoose_kidz replied at 13-10-2019 03:23 PM
ape kabo la kucing2 kat pulau kucing tu...
smg semuanya selamat...
harap2 kucing ni pndai guna six ...

kucing2 malaysia xkena taufan pun cepat mati mana taknya, setiap taman rumah letak botol sirap depan pagar. hari2 kena creet dengan kucing kena kejar dengan penyapu dan sumpah seranah. kucing jepun bagus tahu buang air dekat tempat betul.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
maafkan iols kerana merasakan panorama ni cantik sedangkan jepun sedang menghadapi musibah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah cantiknya kaler langit tu slps taufan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by takayama at 13-10-2019 04:07 PM

Ms tgk gambar permandangan langit ni kat twitter mmg hati berkata masyaAllah cantiknya tp yg nampak cantik membawa bencana alam pd Jepun. Semlm mmg trending #PrayForJapan kt twitter, meols hrp kwn2 yg dok area kyushu dan berdekatan akan dilindungi
IMG_20191013_160455.jpg IMG_20191013_160443.jpg

Amik gambar dr twitter

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Hamagaaadd canteknya. Dahlah peberet colour
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat Malaysia tahun bila eh. Jam 6.00 tup2 langit start gelap dlm 15 minutes sudah seperti malam.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu la terus tak dapat tengok Rugby World cup. Dorang tak dapat forecast ker tyohoon ni yang buat world cup bulan October? September ok lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi hari ni ada je game Japan vs Scotland rasanye kejab lagi 5.30pm.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 13-10-2019 04:21 PM
Tapi hari ni ada je game Japan vs Scotland rasanye kejab lagi 5.30pm.

Lawan kat stadium kat yokohama tu kan
Kwn aku dok sana ckp yokohama cuma berangin kuat skit je
Cuma daun2 je penuh sepah atas jalan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Arini last astro kasi free all channels
So dapat la tgk news kat NHK
Mmg teruk
Benteng sungai semua pecah menderu2 air menuju kg
Xde clear mcm pic ats tu dah
Dah kaler itam cam tsunami dl ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 13-10-2019 04:29 PM
Lawan kat stadium kat yokohama tu kan
Kwn aku dok sana ckp yokohama cuma berangin kuat skit je
C ...

Ooo mean area Tokyo jer la....lagipun masa awal2 game bulan lepas lawan dalam hujan jer masing2.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah selamatkan lah Jepun

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Rumah Kat Jepun value dia macam Kereta sebab depreciation...20 tahun kena roboh sebab value jadi 0...siapa YG duduk rumah dah cukup 20 tahun tu boleh tarik nafas lega

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094434s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list