Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1634
View
37
Reply

Pengantin Lelaki 'Billionaire' Lesap Tinggalkan Bil Hampir Setengah Juta!

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2019 10:27 AM | Show all posts |Read mode
Impian seorang wanita di Thailand untuk mengecap kebahagiaan berumahtangga lenyap apabila suaminya menghilang sewaktu majlis perkahwinan sedang berlangsung dan meninggalkannya dengan bil sebanyak 3.5 juta baht (RM480,000).


Seperti yang dilaporkan akhbar Bangkok Post, wanita bernama Da, 30, baru bertemu dengan lelaki itu, Nat, 50, di sebuah majlis pengebumian pada Mac lalu sebelum menerima lamarannya.


Walaupun baru berkenalan, tetapi Da tertarik dengan Na, tambahan pula lelaki itu seorang yang kaya raya dan merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) sebuah syarikat yang mempunyai hubungan perniagaan di Hong Kong.




Kredit foto: Facebook / Bangkok Post




Majlis perkahwinan mereka diadakan di sebuah hotel mewah di Muang dengan kos sebanyak RM480,000 pada 10 Mei lalu.

Bagaimanapun, di tengah-tengah keraian, Nat tiba-tiba menghilang dengan cek wang hantaran 1.6 juta baht (RM220,000) yang dibawanya bersama.


Setelah usaha mencari terbukti sia-sia, Da kini berdepan tuntutan daripada hotel dan perancang perkahwinan yang diupah suaminya. Walaupun hotel itu bersetuju untuk menerima bayaran ansuran daripada Da, tetapi Da tidak tahu bagaimana dia akan melangsaikannya memandangkan dia bukanlah datang daripada keluarga berada.





Kredit foto: Facebook / Bangkok Post / WOB





Perancang perkahwinan pula tidak mahu menerima bayaran ansuran dan bercadang untuk menyaman Da.





Kredit foto: WOB / Facebook





Na yang pernah mendakwa beliau pernah menjawat jawatan penasihat kepada Perdana Menteri Thailand kini menghilang dan tidak dapat dikesan sehingga kini.


Instagramnya yang suatu keika dahulu memaparkan kehidupan serba mewah juga tiba-tiba dipadamkan meninggalkan Da menanggung hutang piutang.




Kredit foto: IG / WOB




Pengajarannya, janganlah terburu-buru untuk mendirikan rumah tangga, apatah lagi dengan lelaki baru dikenali dalam masa yang singkat. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Aaaa sudah... ni betul2 dongeng ni.. mana si da ni nk cekau duit byr hutang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Bala.... habislah
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 10:42 AM | Show all posts
Kesian kat ko Da dan semoga menjadi pengajaran la.
Jangan tamak haloba nak laki kaya nak ubah nasib kau yang hidup susah.
Usaha sendiri ja la ya.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:02 AM | Show all posts
aduh..
ni betul2 kes pelamin anganku musnah..ternyata yang terindah hanya sementara..

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:07 AM | Show all posts
x pasal2 menanggung hutang
byk pulak tu
x yah lah beria berangan nk dpt laki kaya
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:19 AM | Show all posts
nak kawin dengan orang kaya tapi memakan diri sendiri Da
kasihan ..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Cepat btl Da bertukar status Janda..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian kau da..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa motif pengantin lelaki buat begitu.  Balas dendam??
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dah ada ke thread pasal ni a few weeks ago? Ke, aku yg dejavu??
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia bawak lari cheque hantaran? Apa susah2 dia bawak lari, baik call bank suruh cancel transaction je
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 01:05 PM | Show all posts
Dalam masa perhubungan tu pun dak Na dah bagi hint.. Tino nama Da Jate Na jadi memang dak Na nak cari Dana.. dah dapat beratus ribu tu dia beram ler.. tinggal kan ko Da.. pastu tetamu yg datang  pun "Apa Da"...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 02:26 PM | Show all posts
kesian DA dah jadi janDA
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 02:37 PM | Show all posts
kesian Da. ingatkan dapat jerung, rupanya dpt ikan keli aje. huhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 03:04 PM | Show all posts
Da ni mesti tak siasat dulu kebenaran cinta si Na kan.
Semua yang si Na ni gebang, dia percaya.
Hujung-hujung, dirundung malang.
Kesian ko Da. Semoga dipermudahkan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 03:07 PM | Show all posts
Macam dah pernah disiarkan je sedikit masa dulu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 04:18 PM | Show all posts
walaupun ada yg ckp ulang tyg tp tk pernah ku terbaca

kesian nya ko da..ingatkn dpt kawin org kaya

tp org kaya penipu ..dh la si jantan ni muka boleh tahan wpun umur dh tua

dah setel ke utang ko da ooi
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:31 PM | Show all posts
selagi tak habis byr hutang...selagi tu la takde laki yg berani nak melamar
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasi dah jadi bubur, kesian
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
7.586162s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list