Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11348
View
97
Reply

"Anak Kritikal! Tapi Sibuk Berkaraoke, Sibuk Nak Kurus!" - Abby Abadi Kena Maki

[Copy link]

Author: Cari-Saiful    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
suiskipas replied at 15-10-2019 01:46 PM
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up  ...

tu la aku ckp, aku kalau umur mcm dia mmg dah tak nak beranak dah... enjoy life as husband n wife.. susun anak ramai2 nak pergi mana?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 05:33 PM | Show all posts
alahai tak kisahlah dia nak buat apa pun..dia nak hilang kan kerisauan
psl anak dia..apasal pl nak bengang,lainlah anak dia dia pangku dia
nyanyi sakan..fahami lah keadaan dia jg tu..mcm2 lah m.bawang ni
kalau pun gambar lama..biarlah dia tak suka tak pyh komen..ada jer nak di
bawangkan..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
meow_tompok replied at 15-10-2019 05:27 PM
group whatsapp pun org tak hadap setakat nak tgk muka2 anak ko, aku rasa semak

group family apa plak semaknya
dr dok post ig hadap org puji
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu ada darah seni dlm dna mmg x blh buang dah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 15-10-2019 03:11 PM
iols zass ke ig die..bru sgt tu die discharge dr hospital dan ke lumut..seram pulak i..wpun bkn mo ...

Die yg mengada sebenarnye....hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 15-10-2019 05:34 AM
tp perlu ke ek nak tunjuk segala..
artis yg real berhijrah takde rupa gini


Ingatkan abam dino dah tak tertarik lagi dengan abby ....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau gmbar tu semasa pon biar lah dia. Ko nk suruh dia meratap lepas tu kene post partum depression ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang jangan update apa2.. Mana ko pegi.. Apa ko buat.. Diam2 sudah.. Ada je org pas bersalin aku tengok baby merah lagi dah berjalan2 g pasaraya window shopping siap mkn2.. Cuma mungkin dia x update kt socmed.. Ataupun dia update tp sbb dia bkn retis x sape pdulik pun..

The main point is.. jgn update.. Diam2 sudeh..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasyat aahh netizen ni judge hidup org...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis dh beranak ramai deret2 , bkn anak sulung, salu org beranak deret2 ni dia dah loose sikit, tak mcm org beranak sulong & ditimpa musibah, dia blh chilex tenang2 , cause anak pun kat hosp, bukan sheols blh mengasuh 24jam pun anak nya tu, pasal pantang sama jah jenis dh beranak ramai u think she will bother much bout pantang, sejenis ni dia rileks banyak so netizen chill sama k
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 15-10-2019 01:48 PM
hidup dia biarlah..

takkan org yg dah berubah kena ZUHUD segala benda waima ade ig pun tak leh? d ...

Panjang bebel tp aku setuju jugak
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 15-10-2019 01:48 PM
hidup dia biarlah..

takkan org yg dah berubah kena ZUHUD segala benda waima ade ig pun tak leh? d ...

Panjang sgt chuols taip tapi ya betul tu lantak dia la kalau anak dia yg premature tu kritikal pun lantak dia la kalau apa2 jd nak kena drive dr lumut ke sg buloh tu tak sempat jumpa anak lantak dia la kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 15-10-2019 03:11 PM
iols zass ke ig die..bru sgt tu die discharge dr hospital dan ke lumut..seram pulak i..wpun bkn mo ...

Sheol lahir czer ke? Dah berjalan ke lumut? Bila sheol bersalin ni mcm baru sgt je lg. Anak tu prematang kot. Premature, perlu perhatian lebih. Boleh dia tinggal anak jauh2 mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
pilot replied at 15-10-2019 01:56 PM
kan....perasan jugak...dah tau anak masih dalam kritikal dok jela rumah lgpun baru operate je apa  ...

Aku Rasa dia risau jauh dgn laki dia...hahhaha..Tu yg I followwww uuuu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:05 PM | Show all posts
tp biasanya, klu anak sakit, sebagai sorg ibu akan terus menerus jaga anak tersebut. berhibur tak salah tp dlm waktu sebegini kita kena lebih berdoa dari anything else. nk harapkan perubatan pon bukan is not worth it without doa dari seorg ibu. anything else cam ig can wait till anak tu sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosannazmia at 15-10-2019 08:15 PM
sakurazura replied at 15-10-2019 02:27 PM
Ya rabbi. Apa la masalah dgn hati kita ni. Lantak dia la anak dia. Kalau sedih & stress apa dia dpt. ...


Betul.  ms anak bongsu meols di nicu smtara nak berat dia naik dr 1.1 kg ke 1.8 kg dah lah br abis csect mmg tidak lah tiap2 hari ke nicu.kalu ikut kan blh meroyan sbb pikir anak kat sana n kita kat rumah. Tp Suma org mintak iols jgn risau nurse2 n doc2 sana jaga sbb kita apaleh wat? Doa n perah susu je.Syukur la husband meols ari2 ulang alik tgk anak dlm inkubator, Jumaat n weekend je time meols melawat n ddk situ.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 15-10-2019 01:34 PM
tp perlu ke ek nak tunjuk segala..
artis yg real berhijrah takde rupa gini


Dia ni mmg cenggini...kat org kemain diceramahnya lol
Tgk la mcm mana gediknya nya skg ni turun kt anak jantan dia..gedik nk kawin dgn anak kokosen lol
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik Abby tak Salah. Salahnya cuma upload berkaroake di media sosial bikin netizens judgemental membawang. Acik berhak happy walaupun dlm keadaan sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 15-10-2019 08:29 PM
Dia ni mmg cenggini...kat org kemain diceramahnya lol
Tgk la mcm mana gediknya nya skg ni turun k ...

yg mslh tu cara menjwb tu..
taknak kena keji takyah upload apa2... bkn rugi pun org tak tahu apa ko buat haha
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by de_ikea at 15-10-2019 08:50 PM
dino replied at 15-10-2019 01:34 PM
tp perlu ke ek nak tunjuk segala..
artis yg real berhijrah takde rupa gini



Baru lah cukup rasa bila abam dino masuk tred arbakyah.

Biasalah. Melayu mudah lupa. Satu waktu dulu, pegang micropon menyanyi pun salah

Tp iols doakan segala nya dimudahkan dan baby danial sihat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091571s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list