Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
11218
View
97
Reply

"Anak Kritikal! Tapi Sibuk Berkaraoke, Sibuk Nak Kurus!" - Abby Abadi Kena Maki

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2019 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 dia post gambar gitu, sbb nak happy kan hati.

Udahlah dia baru bersalin. Korang tambah pulak ngata bukan2. Tak ke nnti meroyan. Depression.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 15-10-2019 08:43 PM
Baru lah cukup rasa bila abam dino masuk tred arbakyah.

Biasalah. Melayu mudah lupa. Satu wa ...

hujung2 blakon balik gituh

mmg seronok kena puji.. tp bila kena keji ha ko bkn main sound balik.. yg netizen mmg la stok membawang haha

tgk mawi tu... die tulis kena keji or kena puji... perasaan kena sama.. agak2 abby faham tak?

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
CahayaNeon replied at 15-10-2019 04:20 PM
aku pun kene camni dulu..masa aku bersalinkan anak 2nd, aku memang xdapat tengok dia..lepas je lahir ...

apa yg nyebabkan dia kata kau gembira tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ALDRIN replied at 15-10-2019 02:12 PM
Sampai ke sudah x nak komen anak sheols dr perkahwinan sebelum dgn Norman ye?  Sbb tu sheols hijrah  ...


Tak pernah tahu pulak Abby ada anak sebelum kahwin dengan Norman. Mana tahu cerita ni? Kalau Watie Elite tu tahulah dia ada anak sebelum ni. Hari tu anak dia bercerita dalam FB. Dah besar pun anak Watie tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Zeatyisaac replied at 15-10-2019 02:18 PM
Tak pernah tahu pulak Abby ada anak sebelum kahwin dengan Norman. Mana tahu cerita ni? Kalau Wat ...

Sebelum norman dulu memang abby penah kawin pun.. ramai yg tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 12:37 AM | Show all posts
Mungkin usia she ols tu tak sesuai dah nak pregnant. Tak boleh la nak lawan Che Ta. No body shaming ya tapi kalau serious she ols nak hamil dengan selamat kena berat ideal sikit. Ni dengan darah tinggi segalanya. Sangatlah tak disarankan untuk hamil ya. Apa2 pun laki she ols helok yaaa.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 12:42 AM | Show all posts
anilanil replied at 14-10-2019 10:00 PM
Harap2 baby cepat sembuh..andai kata sebaliknya da bole agak maknya bakalan post kt ig berbangga ada ...



ya maka #anaksyorga akan mengakhiri setiap post IG. Mcm jugak anak anak istewewa yang lain asyiklah si emak #anaksyorga.


Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Hidup kena lah diteruskan, tak kan dia nak duk tepi mesin menatap anak dia, kan dah dikata anak dia bawah jagaan pakar dan dia redha apa jadi dekat anak dia,

Dengar sangat lah cakap igers dia duk mengkomen orang, ntah2 anak dia kat sebelah melalak minta makan, mak nya main ig sampai lupa masak nasi
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 04:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm suka ati kamu ler
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Bior la dia nak happykan hati.. kang meratap meraung meroyan pulak. Ikut laki mungkin xnk sunyi jejauh makin stress nnti. Sis husnuzon pada wanita lepas beranak. Tak boleh duga.. dalam fikiran mereka. Apa apa boleh berlaku. Sedap korang mengata itu ini. Lepas czer kena bejalan x bole baring je tu pasal abby sampai kelumut dia bejalan
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 09:17 AM | Show all posts
Taklah jauh mana pun Lumut tu. Dari dia duk rumah stress sorang2 teringat2 dgn baby kat hospital, baik dia ikut husband dia berjalan. Kurang sikit stress memikirkan yang dekat hospital. Susu pun tak drop. Hudband dia kerja jenis selalu travel rasanya. Buat wiring cctv.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 09:59 AM | Show all posts
suiskipas replied at 15-10-2019 01:46 PM
Aku pon rengsa tgk die...hr tu yg die ikut laki g lumut....pastu doc hosp call anak die terpaksa up  ...

setuju.raya tahun lepas anak iols still dalam nicu.iols memang tak pegi mana2.jalan2 pun berdekatan jer tak sampai luar negeri sebab standby takut nicu call.sehari pegi tengok anak 2kali.punya risau takut jadi apa2 kat dia walaupun kita tahu doc ngan nurse akan jaga dia elok2.

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:05 AM | Show all posts
armin replied at 15-10-2019 07:33 PM
Panjang sgt chuols taip tapi ya betul tu lantak dia la kalau anak dia yg premature tu kritikal pun ...

ya, lantak dia lah. kalau dia meratib di socmed minta didoakan, sape sudi sila buat sape x sudi lbh baik diam dari menghentam.

sb kita pun bukannya perfect, satu masa nt ntah2 kita pun post kat socmed minta org doakan  kita/keluarga kita one day if blaku musibah.

awal2 org larang tak nk dgr, dh jd ape2 bru nk beringat. biar dh blaku dulu baru nk ambik cakna. so, lets them rasai dh sdiri nakkan mcm tu. kita yg bca ni nk kutuk blebih2 better beringat kalau kena balik kat kita, kita jgk yg derita.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 15-10-2019 01:40 PM
Abby ni dr 2016 duk cakap nak kurus.. tp x kurus2 juga.. iols tgok asyik post gambar melantak open t ...

Dia ckp nk kurus la sbb lps tu buat review coach..dpt duit kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:05 AM | Show all posts
BuBuComey replied at 15-10-2019 07:31 PM
Panjang bebel tp aku setuju jugak

penat taip hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:06 AM | Show all posts

tq chuols.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku okay je cr dia post apa2..tp cr dia menjawab komen mmg cr gaduh.24jam nmpak bgus..bg quote ajak solat. Tp bab menjawab fail !!! Sejenis PH.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 16-10-2019 10:05 AM
ya, lantak dia lah. kalau dia meratib di socmed minta didoakan, sape sudi sila buat sape x sudi lb ...

Kenapa kalau dia tak payah kisah tp kalau kena kt kita jd derita pulak? Siap doakan yg buruk2 takut kena kt kita.. mcm tu pulak? Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima je la dah berumur + ada high bp... Mmg high risk nak beranak lg. Sian kt baby
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2019 03:10 PM | Show all posts
anak dia yg no3 dengan norman tu mcm iras2 muka memey
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.182404s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list