Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1020
View
18
Reply

Cat kereta

[Copy link]

Author: putericahaya999    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Saya bosan tengok kereta saya tak sama tona selepas kemalangan beberapa kali... Jadi sy terpikir nak cat kereta... Cuma ada persoalan.
1. Berapa kos nak cat kereta
2. Berapa lama satu kereta boleh siap... Berapa jam
3. Sebenarnya bilakah sesuai cat kereta.. Selepas berapa tahun beli?
Nati ada soalan lagi sy Tanya lagi
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 02:25 PM | Show all posts
beli sticker je sis, balut kereta, dua hari dh siap xperlu jemur apa semua. kelebihan sticker kena chipstone pun xapa .

sticker banyak color yang cat tak ada. kalau malas sangat guna sticker wall paper ikea pun ok juga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2019 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-10-2019 02:25 PM
beli sticker je sis, balut kereta, dua hari dh siap xperlu jemur apa semua. kelebihan sticker kena c ...

Cuba bagi link nak beli
Berapa range harganya
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2019 04:51 PM | Show all posts
putericahaya999 replied at 15-10-2019 04:20 PM
Cuba bagi link nak beli
Berapa range harganya

https://bit.ly/2oM5K6O
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-10-2019 04:51 PM
https://bit.ly/2oM5K6O

Tak jadi pun link tu yo
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2019 03:01 PM | Show all posts
nk cat kete biar yg ada kualiti, lagi mahal kos lagi bagus...
setengah kedai cat kereta ikut bajet kita, nak murah boleh tapi kualiti out...
cari kedai cat yg ada oven dlm kedai dia, bukan kedai cat tepi jalan yg takde oven, lepas cat dijemurnya kete mcm ikan masin....lepas tu 2 bulan tekopek sana sini...

cilipadi tu sembang boleh la percaya jangan hahaha...   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 17-10-2019 03:01 PM
nk cat kete biar yg ada kualiti, lagi mahal kos lagi bagus...
setengah kedai cat kereta ikut bajet  ...

Sampai ribu ke kos dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 09:23 AM | Show all posts

nk cat kete mana ada ratus2 dik....
cat kete kancil pun 2k
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 21-10-2019 09:23 AM
nk cat kete mana ada ratus2 dik....
cat kete kancil pun 2k

Mahalnyeeeee
Baik beli kereta baru
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 10:30 AM | Show all posts
putericahaya999 replied at 21-10-2019 10:20 AM
Mahalnyeeeee
Baik beli kereta baru

wahh..dasat ko dik, kalau cat kete lusuh je tuka kete baru....
tak penah cat kete eh? pegi survey dlu ada ke cat kete bawah seribu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 21-10-2019 10:30 AM
wahh..dasat ko dik, kalau cat kete lusuh je tuka kete baru....
tak penah cat kete eh? pegi survey ...

Okey okey nanti saya pegi kedai Tanya berapa kos nya
Manalah tahu
Saya ingat macam cat rumah je. Serumah tiga tin. Satu tin 50 ringgit je
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:04 AM | Show all posts
better sticker / wrap je

cat sangat costly dan time consuming

preferred shop: balut_my (ig), tapi kat shah alam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 22-10-2019 10:04 AM
better sticker / wrap je

cat sangat costly dan time consuming

Pastu kita wT sendiri ke
Xreti lah
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:13 AM | Show all posts
putericahaya999 replied at 22-10-2019 02:08 AM
Pastu kita wT sendiri ke
Xreti lah

ehh kedailar buat, susah kak oi nak pasang sendiri

cer usyar IG tu, pakej start 1599 kalau x silap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy replied at 22-10-2019 10:13 AM
ehh kedailar buat, susah kak oi nak pasang sendiri

cer usyar IG tu, pakej start 1599 kalau x si ...

Peerrggghhhh rege dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:43 AM | Show all posts

aah, gitular rege dia

murah kalau keta besar

tapi kalau kereta mini cam kancil, viva tu cat jelar

tapi cat risiko tinggi sikit, yelar kau nak strip down satu kereta tu sebelum cat, nak pasang balik bukan semua reti
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 22-10-2019 10:37 AM
Peerrggghhhh rege dia

Harga standard. Calar dan berlubang cat depan kena batu pon kena rm400. Bukan senang dia nak buat den tengok. Kalau murah sangat bertompok dan cincai pulak nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 10:41 AM | Show all posts
dekmieDandy replied at 22-10-2019 10:04 AM
better sticker / wrap je

cat sangat costly dan time consuming

kalau most of time kete parking bawah bumbung ok la nak guna wraping, but kalau kete selalu park dibawah cahaya matahari/hujan better jangan....
byk dah aku tengok...tak sampai setahun buble keluar...lagi buruk jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 08:46 AM | Show all posts
putericahaya999 replied at 21-10-2019 01:06 PM
Okey okey nanti saya pegi kedai Tanya berapa kos nya
Manalah tahu
Saya ingat macam cat rumah je ...

guna cat weatherbond supaya tahan cuaca
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091863s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list