Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3133
View
82
Reply

[Tempatan] [VIDEO] Pekerjaan Tidak Bermaruah Di Malaysia

[Copy link]

Author: pestol       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-10-2019 01:17 PM | Show all posts |Read mode
Edited by pestol at 20-10-2019 01:20 PM

PEKERJAAN PALING TIDAK BERMARUAH DI MALAYSIA

https://www.youtube.com/watch?v=-ElYipJjjqo&feature=youtu.be



71690821_120552862682512_809857491440500736_n.jpg
TINDAKAN seorang pensyarah Universiti Putra Malaysia (UPM) yang menganggap berkerja dalam perkhidmatan e-hailing sebagai tidak bermaruah mengundang kemarahan ramai.Keterlanjuran Profesor Madya Dr Mohd Yusof Saari sewaktu dia ditemubual dalam sebuah rancangan televisyen baru-baru ini turut ditularkan di media sosial.Pengarah Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi UPM, Profesor Dr Azmawani Abd Rahman menerusi satu kenyataan pada Isnin menjelaskan, ia merupakan pendapat peribadi pensyarah berkenaan dan ia langsung tidak menggambarkan pandangan rasmi institusi pengajian itu.

71947237_2503801293277233_361422782153621504_n.jpg



72098022_120552916015840_3043871961517129728_n.jpg

72172202_120552752682523_4316025335968694272_n.jpg

rider-foodpanda-kena-langgar-honda-civic.jpg


rider.jpg


Sumber : [color=var(--yt-endpoint-visited-color, var(--yt-spec-call-to-action))]https://www.mstar.com.my/lokal/semasa...






Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 01:27 PM | Show all posts
salah umno kata mangkaq2....wakakaakakakakakakaakaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerje macam ni pun nak di copnye tak bermaruah
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
allahu sedihnya tgk. kesempitan hdup atau sekadar peluang mndpt duit lebih, cbang rezki stiap org bbeza2, aslkn duit yg dpt halal ape yg xbrmaruahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagi aku.. Apa2 pekerjaan yg halal adalah bermaruah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
JohnnySins replied at 20-10-2019 01:27 PM
salah umno kata mangkaq2....wakakaakakakakakakaakaka

Yg penting halal.. kalo dia jd pelacur itu baru tak bermaruah.. tak phm aku
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 01:48 PM | Show all posts
Buritan replied at 20-10-2019 01:43 PM
Yg penting halal.. kalo dia jd pelacur itu baru tak bermaruah.. tak phm aku

hAZZiq ka? wakakakakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 02:09 PM | Show all posts
pahal font kaler kelabu
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 20-10-2019 01:36 PM
Bagi aku.. Apa2 pekerjaan yg halal adalah bermaruah.

wanita muslim menyanyi2 melenggok2 menari meliang lintuk sampai boleh kompol aset berjuta2 tu yg dikatakan bermaruah
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi instafamous la dik....Baru nampak elegent Dan macam "Tuan" kat Negara ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 20-10-2019 03:20 PM
wanita muslim menyanyi2 melenggok2 menari meliang lintuk sampai boleh kompol aset berjuta2 tu yg d ...

Entah la bab tu sy mmg x pandai.. Jadi x berani komen.. Tapi kerja cuci tandas ka.. Jadi penghantar makanan ka adalah halal.. Bukan depa pi mencuri
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Maafkan aku tetapi aku bersetuju dengan professor ni
Jarang seorang professor mengeluarkan kenyataan makan diri. Anak bangsa yang duduk di bawah2 tu sila menghayati apa Prof ni kata

Food delivery service walaupun halal macam job as cyber trooper tapi kerja yang tak bermaruah. Tapi food panda ni kerja peon yang jarang dipilih jinjang dan rentung, cyber trooper jinjang pun sapu

Pelajaran yang dapat di sekolah tu dah cukup nak mulakan bisnes sendiri atau kerja dari bawah. Ada prospek nak maju. Food panda ko tak naik pangkat tapi boleh bayar bil. Don't settle for boleh bayar bil, settle for development
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 20-10-2019 01:43 PM
Yg penting halal.. kalo dia jd pelacur itu baru tak bermaruah.. tak phm aku

Itu pun bermaruah....dari bagi cipap free atas belanja semangkuk mee kari atau nasik goreng.... Atau sekadar 1 tower beer atau sebotol chivas..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 04:09 PM | Show all posts
tak bermaruah pon bila hangpa lapaq kebuloq di kala hari hujan, takdak transport, tgh malam, depa nie la gak penyelamat puihhhh,

lecturer kangkung wey, banyak mana dah budak yg dia ajaq jadi insan yg berjaya? hebat sgt ka bangsat ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 04:28 PM | Show all posts
KIM.K replied at 20-10-2019 07:57 AM
Maafkan aku tetapi aku bersetuju dengan professor ni
Jarang seorang professor mengeluarkan kenyataa ...

Couldn't agree more..

but kim, there's always 2 sides of a coin..
jobs like this doesnt make u any less low or inferior..

everyone has their own struggles..

looking at one side, it seems like these runners didnt settle for development.. but who knows if their are starting something big out of their struggle today..

well idk.. its just my 2cents..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Pekerjaan ko pilihan ko..ko salah pilih kerja tu silap ko nagok..maruah atau tak sebab pilihan ko la bangang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
delsmomm replied at 20-10-2019 04:28 PM
Couldn't agree more..

but kim, there's always 2 sides of a coin..

Agree too
I feel like gojek, food panda reconditioning malay generation

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 20-10-2019 04:04 PM
Itu pun bermaruah....dari bagi cipap free atas belanja semangkuk mee kari atau nasik goreng.... At ...

Tu ok lagik.

Paling takda maruah, dah la bagi cipap free, blanja hotel tempat kongkek, blanja makan before and after kongkek, suma tino yang tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerja yang mulia rider and runner semua ni. Macam tu juga kerja alam flora pengutip sampah, pembantu rumah etc..
Tanpa mereka tak lengkap hidup i. Maka i memandang tinggi dan sangat menghargai titik peluh mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tadak words melainkan word ZALIM..dok kataa lagu tu..bkn mencuri bkn rasuah..nk kasiiiii orang mkn!!
Niii nilai propesor mesia? Tu kita kata profesor kangkong!!

Naik motor is 2 kali chances nk eksiden banding kete..satu dunia tau..omputeh bnyk motor murah walo cc beso pasei takkkk laku..tadak demand sebab MORE DANGEROUS than 4 wheel..prone eksiden tapi kita kata delivery gitu no dignity...no maruah..no honour..unhonourable job!

Tak sedih ke? Tak marah tp sedihhhh..menara gading? Apaaaa nasib anak korang propesor gitu

Klo tk ske ckp je keje takdak masa depannnn..keje risiko tak berbaloi upahhhh..keje tambah puak rempitttt..ni sebut maruah?

Keje tipu sijil jadi menteri ..maruah sangat?

Keje tipu sana sini just sb dia adun mp menteri..maruah?

Makin aku caya mesia makin jahanam..rosak ikan mula dari kepala..rosak society mula dari so called scholar ..ketua .pemimpin..

Moga Allah swt beri dia hidayah ..istighfar n bertaubat lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.668918s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list