Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4966
View
65
Reply

[Tempatan] Majlis mewah tapi guna pinggan, besen plastik kualiti pasar malam. Luahan dalam IG dapat la kumpul sedikit sebanyak LIKES, SHARE & VIEWS

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-10-2019 11:18 AM | Show all posts
kalau dok depan harga premium la
kalau rm50k/meja - RM5k/seat kalau seating utk 10 orang
kadang2 disuruh sponsor seat lagi weh
aku rasa mcm anugerah shyiok sendiri ja depa ni
korang bayar mahal2 utk terima anugerah kikikikii
cukup la tu utk kos sewa hall, duit makan, duit trophy, duit mc, duit gaji staff persatuan.

anugerah ni buat kat malaysia ke?
setahu aku dulu kalau buat majlis anugerah mana ada serve liquor
hangpa bayar mahal menanggung ayaq tuak orang ke?
yg makan dlm besen tu pasal diaorang ni je kut muslim.
oder dari kedai mamak sebelah buh dlm besen trus hahahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Terkejut2 jugak..tengok nasi habis jugak dalam pinggan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 21-10-2019 10:15 AM
Cepwan cakap 3-5k per table ke per pax? Kalau per pax, logik lah 50k per table. Sebab ada yang kom ...

Permeja katanya...majlis2 award nie ingat ikhlas ke?harus lar kene calon diri sndiri dn bayar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2019 11:37 AM | Show all posts
dulu dh ada byk pendedahan media
terlalu byk majlis anugerah
sanggup byr meja mahal
dpt la anugerah terbaik itu, terbaik ini
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:39 AM | Show all posts
slyfynx replied at 20-10-2019 03:32 PM
Yang penting, harga kene mention.
Baru nampak kaya

hahah...exactly menda yg sama aku ckp bila mak aku cerita pasal alif ckp meja rega 50k, tapi makan dalam besen.



Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 11:47 AM | Show all posts
betul la maksud dia..bayar mahal tp hidang makanan dlm besen..tak patut la
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 12:57 PM | Show all posts
komplen MOH ler... food operator tak boleh pakai pinggan mangkuk plastik terutama sekali untuk hidang benda benda panas. Tu semua basic dalam food handler module.

yang dok komen dulu pakai daun pisang, actually penggunaan daun pisang lebih elok dari barangan plastic
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Trunkk_ZZ replied at 21-10-2019 12:57 PM
komplen MOH ler... food operator tak boleh pakai pinggan mangkuk plastik terutama sekali untuk hidan ...

Owh patutla dulu banyak katering guna pinggan batu.

Sekarang je banyak guna melamine.
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kedekutnya penganjur... sekurangnya beli la pinggan batu kat ikea nun... ni buh besen merah camtu ko fikir besen ko setaraf le creuset?? Adoyai
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:19 PM | Show all posts
Iyelah tu TERAKAM .. ye lah ye lah ye lah ..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 20-10-2019 04:34 PM
semeja 10 org 50k ? makan ikan paus ke

Mkn megalodon masak cili padi kot tu sis..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak terus feedback kt komiti majlis jah?perlu ke post kt socmed?

Ke dah jd attention seeker sama mcm anak dia lps kena "santau" itu hari...?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:28 PM | Show all posts
mak oi, standard satu mejak 2-3k je..paling koman pun 10k...
prestij sgt ke awardnye
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagi satu,cutlery y dia guna tu,aiolzs komfem itu dijual di pasar malam dan kedai rm2.10

Bertabahlah ye macik botox dan anaknya..xde mention ke nama caterer tu?nti apa2 program xleh amek dorg ler..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa caterer majlis ni? Kalau siap ada peserta dari luar negara, memang memalukan negara la hidang lauk guna pinggan macam tu. Kata majlis yang berprestij, tapi?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:41 PM | Show all posts
Hotel mana ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Masak la catering company ni. Netizen lena exposed service provider catering ni sebab tak padan dengan majlis. Kalau aku pun meluat.

Habis la masa depan catering company sampah dan organiser event ni.

Memang gali kubur sendiri.

Anyway, apa nama organiser event ni?
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 02:48 PM | Show all posts
CatMiow replied at 21-10-2019 02:52 AM
Owh patutla dulu banyak katering guna pinggan batu.

Sekarang je banyak guna melamine.

of koz, kalau report paling buruklah caterer tu kena tahan lesen penyediaan makanan

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2019 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh ya poremer yg melalak kat tukang komplen tu sedangkan apa yg di komplen tu betul yah. Bayar mahal2 tpi guna pinggan sengkek jah, xkesah lah dia nak show off ke apa, isunya benda lain. Ayan tu nmpak cam ayam goreng biasa jah, mmg kena scan jah kau org kaya2 ni kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa je kot satu meja 50k...maknanya dia sponsor utk majlis berprestij tu la...sedangkan reunion sekolah cas satu meja 20k apalah sgt nak banding dgn majlis award syok sendiri ni khennnnn

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076312s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list