Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
912
View
28
Reply

Gara-gara Mengamuk Maki Hamun Polis, Pembantu Taska Ditahan

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-10-2019 10:30 AM | Show all posts |Read mode
Kegagalan mengawal emosi di dalam balai polis boleh menyebabkan pelakunya ditahan (gambar hiasan).
Kredit foto: Carian Google




Seorang pembantu taman asuhan kanak-kanak (taska) ditahan kerana memaki hamun anggota polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Manjung, Perak pada 19 Oktober lalu.


Memetik laporan Sinar Harian Online, wanita berusia 32 tahun itu pada mulanya menemani ahli keluarganya yang membuat laporan kemalangan di Pejabat Pertanyaan Trafik.


Namun, dalam kejadian yang berlaku pada pukul 11 pagi itu, suspek tiba-tiba naik angin dan seterusnya menghamburkan kata-kata 'police got no manners' dan 'polis bodoh' kepada pegawai dan anggota bertugas.




Insiden berlaku di Pejabat Pertanyaan Trafik, IPD Manjung (gambar hiasan)
Kredit foto: Facebook




Menurut Pemangku Ketua Polis Daerah Manjung, Deputi Superintendan Chong Koo Khim, wanita itu ditahan kerana masih menjerit-jerit dan mengeluarkan kata-kata kesat walaupun anggota polis cuba menenangkannya.


"Suspek dikatakan telah memaki hamun pegawai polis kerana tidak berpuas hati dengan tindakan polis semasa membuat laporan.

"olis cuba menenangkan suspek, namun suspek masih bersikap biadab menyebabkan tindakan lanjut diambil. Suspek ditahan serta-merta," katanya.


Kes tersebut disiasat di bawah Seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di dalam balai polis.


Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata di hadapan polis boleh bermalam di dalam lokap jadinya. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:36 AM | Show all posts

Nyonya Or Amoi

Konfem punye..

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:45 AM | Show all posts
bangsa tu perangai macam hamjad...tambah sekarang pula DAP banyak kuasa..makin menjadi2
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:46 AM | Show all posts
depa yang buat salah, pas2 nak salahkan orang..mcm kes parking OKU tu..dah sah2 tulis OKU..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Maki polis dlm BI lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:11 AM | Show all posts
ngamuk banyak2 puok2 ni....polis sesiap gari bebanyak...campak jek dlm lokap..biar merasa skit...
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau nampak ini batu???
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:24 AM | Show all posts
Buat hal kat balai bakal mendapat ler
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:37 AM | Show all posts
so ni cina ke melayu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:43 AM | Show all posts
cina jinjang ker sis?  dia ingat polis hadap sgt bontot dia yg lentik tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah dapat agak kaum apa
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:09 PM | Show all posts
Padan muka. Mulut takde insurans kan? Sesuka hati je nak maki maki.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka kau. Kurang ajar sangat
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:23 PM | Show all posts
kih kih.. padan muka... nak ngata polis belakang2 dahla.. depan2 mmg mendapat ler..noob giler..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dahla maki dalam balai, memang mendapat la.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:48 PM | Show all posts
kalau kat US kompom dah kena tembak dgn taser....
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:51 PM | Show all posts
cainis la ni kannnn
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:54 PM | Show all posts
humban je dlm lokap....biadap sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:17 PM | Show all posts
bangsa DAPig ni.

I dah bberapa kai jumpa ahsoi bukit mengamuk biaDAP cakap jerit2.

last jumpa, ahsoi ni pegi ambil plastik selamba masuk kaunter cashier lain yg kosong. security tegur dan larang nanti u boleh kena suspek cuba mencuri, terus saka biaDAP dia mengamuk.

bab1. c1ba111 semua keluar, terjerit2. sempat kutuk melayu lagi tu. aku kat situ tengking balik dia. sebab suara aku kuat tak perlu mic.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau polis die maki hamun, anak2 asuhan kat taska tu kompem berdarah telinga dengar sheol caruts.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113011s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list