Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1816
View
38
Reply

Revalina S. Temat, Nia Ramadhani Buat Reunion Imbau Kenangan Bawang Merah Bawang Putih

[Copy link]

Author: Sarirsa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-10-2019 10:53 AM | Show all posts |Read mode
Tipulah kalau ada yang cakap mereka tidak pernah menonton sinetron 'Bawang Merah Bawang Putih' yang pernah ditayangkan di saluran TV3 satu masa dahulu.


Bayangkan pulang dari sekolah, terus melekat depan televisyen tanpa menyalin baju. Tak nak terlepas satu episod pun kalau boleh!


Walaupun jalan cerita yang agak merapu dan tak masuk akal, contohnya dengan kewujudan watak ibu pari-pari, namun para penonton tetap setia dengan sinetron itu sampai habis walaupun mencecah ratusan episod.


Bayangkan ia ditayangkan dari tahun 2004 sehingga 2006! Fuh!





Kredit foto: Blog





Setelah hampir 13 tahun tamat siaran, pasti ramai yang merindui para pelakon yang membarisi sinetron 'Bawang Merah Bawang Putih' ini.


Kalau anda nak tahu, baru-baru ini watak utamanya iaitu Revalina S. Temat (Bawang Putih) dan Nia Ramadhani (Bawang Merah) telah pun membuat 'reunion'.





Kredit foto: Blog





Walaupun sudah bergelar ibu, mereka berdua masih lagi 'hangat' dalam persada seni Indonesia. Mereka masih berlakon dan turut menjadi jurucakap untuk jenama terkenal di sana.




Kredit foto: Instagram





Kredit foto: Instagram





Lain sungguh rupa Siska dan Alya selepas 15 tahun kan? Mereka ini membawa pengaruh besar di Malaysia kerana rata-rata rakyat tempatan memang pernah menonton sinetron lakonan mereka.





Kredit foto: Instagram



Peminat sinetron itu rata-ratanya gembira apabila melihat kedua-dua watak itu mengadakan reunion kecil.
Terubat rindu mereka selepas sekian tidak melihat Revalina dan Nia Ramadhani bersama di satu tempat.


Pun begitu, 'reunion' ini sudah memadai kerana mereka semua tak sanggup dan menghadapi ratusan episod sinetron itu lagi! Dahlah penutupnya yang mengecewakan!


Walaupun dah bertahun, mereka berdua kekal cantik kan? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik nya nia. Revalina bibik2 je rupa..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:20 AM | Show all posts
aku xingt ending dia....ahhahahha,,tp yg aku ingt aku ponteng kelas semata2 nk tgk ending dia yg menyakitkan hati tuh
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak tengok cerita ni pun..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat lagi ada scene revalina kiss mulut ferdi leher beso
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:40 AM | Show all posts
I pon antara yg folo cerita ni, mcm tak percaya je...sanggup ponteng sekolah agama sbb nk tengok cerita ni. tp smpai skrg tak tgokending dia...sbb dah kene masuk asrama.

Betul ke, ending dia...semua tu hanya mimpi?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:42 AM | Show all posts
wow. dua2 mak2 yg cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:46 AM | Show all posts
msdummy.2018 replied at 22-10-2019 11:20 AM
aku xingt ending dia....ahhahahha,,tp yg aku ingt aku ponteng kelas semata2 nk tgk ending dia yg men ...

ending dia macam mana?

Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:48 AM | Show all posts

seingt aku dia ada 2 ending..satu baik satu jahat...tp aku serious xingt yg mana satu tayang kat tb....yg aku ingt perasaan sakit ht tgk ending dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:48 AM | Show all posts
Sangkar_Emas7 replied at 22-10-2019 11:40 AM
I pon antara yg folo cerita ni, mcm tak percaya je...sanggup ponteng sekolah agama sbb nk tengok cer ...

thanks sister...aku rasa aku menyumpah sb tgk ending yang nie lah....hahhahhahhha
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:38 PM | Show all posts
Mestilah ada perbezaannya tika muda remaja dan tika dah beranak pinak
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 12:57 PM | Show all posts
Meols tak tengok sinetron ni tp ada dlm paper masa rika sumantho datang malaysia, kena maki hamun. Kemain terbawak2 emosi penonton pdhal watak di tv semata2
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ending dia si bawang putih mimpi je kn. choi jah
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:48 PM | Show all posts
Gile x tgk cite ni? Hahaha. Benci si mak Siska!!
Pernah gak jumpa si Revalina ni dekat KL time dia dtg promote cite ni, siap sign autograf as 'Bawang Putih' lagi haha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
iols suka bawang merah lagi cantik dari bawang putih. oma bertha tatap mataku sangat kelako. bile bawang putih nangis kene aniaya iols gelak je, adan uke sape suruh bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sakit hati iolss nengok sinetron nie..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
NIA ramadhani, crush aku masa sekolah. Cute banget dech
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss minat gila dekat si nia ni dulu.. Walau nia selalu dpt watak antagonist tetap jugak dia jd pilihan hati.. Time tu mmg tak suka dgn revalina ni haha. Sikit2 nangis, menyampah tol aku.
Paling best citer nia ratapan anak tiri.. Siti nur baya pon best gak
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 03:47 PM | Show all posts
tiga dah anaknya si nia ni?!?!?!
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg iols ingat bwg merah mulut senget.. panggil pakwe dia Dre.. tolong aku Dre!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.113705s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list