Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1646
View
42
Reply

Petai dalam tin

[Copy link]

Author: Orgkgdukobesi    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-10-2019 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat sini petai jeruk dalam balang plastik kuih raya je
Nak export kenalah proper ye dak..lam tin lagi
Biasa petai jeruk rasa funny tak berapa sedap
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 07:45 AM | Show all posts
wahhh bagusss....

siyes if ad kawan buat rumah terbuka, dia masak petai ...mmg terubat rindu ku pd petai #satuketikadulu
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni real food ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 23-10-2019 08:42 PM
Tetiber kakalong nak meratah sambal petai udang ..

Smlm beli nsk lemak sambal petai..tp toilet x bau pun sbb dia pakai petai jeruk..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 24-10-2019 08:43 AM
Ni real food ke..?

Macamana nak beza real food dan fake food?

Bahan kimia? Hampir semua real food pun ada penggunaan bahan kimia dalam rantaian dari pengeluar ke pengguna.
Organic good pun ada bahan kimia walau sedikit dalam rantaian pengeluaran produk organic . Apa pun bersederhana  dalam pengambilan makanan adalah penting.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 24-10-2019 09:34 AM
Macamana nak beza real food dan fake food?

Bahan kimia? Hampir semua real food pun ada penggun ...

Saje la..skrg kan kecoh psl real food fake food ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 24-10-2019 09:35 AM
Saje la..skrg kan kecoh psl real food fake food ni..

Biasalah...baru jadi doktor dah kecoh. Macam lah ilmu dia tinggi melangit sampai nak mencerca jajan yang si anak ambil.. tu belum jadi PM lagi kalau jadi pm agaknya tukang kebun pun kena cerca jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Orgkgdukobesi at 24-10-2019 09:43 AM

412N+YvV8QL._AC_UL160_SR160,160_.jpg
shernazz replied at 23-10-2019 07:23 PM
Kasi tengok sikit dalam dia


Ni gambar dari google. Tapi memang sama dalam tin yang ambo buka sebelum ini. Petainya agak kecil
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 09:45 AM | Show all posts
ada yang bagi petua
nak hilangkan bau petai kat mulut
kena ada geng dia
geng dia tu terung
x kisah la jenis terung apa
janji terung

pernah cuba menjadi
xde bau mulut
tapi kencing tetap ada bau

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
sfrnna replied at 23-10-2019 10:27 PM
Mesti Ada letak pengawet kan... Rasa okay tak? Iols pernah makan rebung dalam botol Kat German. Tp o ...

Bahan pengawetnya adalah air dan sedikit garam. Jika garam terlalu banyak akan jadi jeruk agaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 10:19 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-10-2019 08:26 PM
Iols teringin nak makan jering rebus. Sedapnya...

jering kalau mkn mentah buat ulam lg sedap woo
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada petua  tak nak kencing bau busuk petai,lepas makan make sure minum dgn air kopi/nescafe..bau kopi/nescafe akan tutup bau petai tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 23-10-2019 08:32 PM
Di ibu pertiwi ada petai dalam tin juga kah?

Setakat ni pergi supermarket tak jumpa lagi. Biasa jumpa yg dah siap kopek harga sebungkus 12 hengget.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 12:01 PM | Show all posts
petai dah siap kopek ni bau dia biasanya lagi kuat kan

Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa buka penutup tin kompem bau semerbak petainya kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 12:17 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 23-10-2019 08:26 PM
Iols teringin nak makan jering rebus. Sedapnya...

kecik2 dulu makan jering rebus cicah gula nipah dan kelapa..ah sedapnya

kt ig vidio indon penh tgk tak jengkol rendang/masak style minang..mcm sedap, teringin.. kt psar pagi slu tgk jengkol nti nk try buat masak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
siput_gondang replied at 24-10-2019 12:08 PM
Masa buka penutup tin kompem bau semerbak petainya kan?

Aromanya sungguh menarik hati.. kuat jugalah baunya.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Orgkgdukobesi replied at 24-10-2019 09:41 AM
Ni gambar dari google. Tapi memang sama dalam tin yang ambo buka sebelum ini. Petainya agak keci ...

Ooo cenggini ya
Orangnkata petai yang dijerukkan ni bau dia lagi haring dari yang fresh
Betul.ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
rospinki replied at 24-10-2019 12:17 PM
kecik2 dulu makan jering rebus cicah gula nipah dan kelapa..ah sedapnya

kt ig vidio indon penh  ...

Nak cari kat pasar kalau ada.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 03:00 PM | Show all posts
sedap ker?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.127700s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list