Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4332
View
83
Reply


Cubaan Model Kutuk AirAsia Kerana Tak Dibenar Masuk Tandas Ketika Mendarat Makan (UPDATE: MISS INTERNATIONAL MALAYSIA DAH MINTA MAAF PG4)

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-10-2019 10:45 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Sang_Pencinta at 25-10-2019 07:38 AM

Tugas pramugari dan pramugara sering disalahertikan sebagai hanya pelayan restoran di atas kapal terbang.


Sebenarnya, mereka mempunyai tanggungjawab lebih berat daripada itu, terutamanya melibatkan keselamatan penumpang. Sebab itulah, penumpang perlu mematuhi arahan mereka sepanjang masa.


Seorang model cantik, Sabee Chin, 23, yang juga peserta akhir Miss International Malaysia baru-baru ini, bengang dengan tindakan pramugari penerbangan itu yang menghalangnya ke tandas dalam satu penerbangan.






Kredit Foto: Carian Google





Model itu kemudian merakam pramugari tersebut kemudian memuat naik rakaman itu di media sosial dengan tujuan untuk memalukan penerbangan itu.






Bagaimanapun, tindakannya itu memakan diri apabila netizen mengecam perbuatannya yang dikatakan 'tidak ada otak'.


Rupanya, Sabee yang memulakan kerusuhan itu kerana ingin menggunakan tandas pada masa yang salah. Dipercayai, kejadian bermula apabila Sabee ingin menggunakan tandas ketika penerbangan hendak mendarat.




Kredit foto: Sin Chiew Daily




Mengabaikan pengumuman bahawa penggunaan tandas tidak dibenarkan lagi ketika mendarat, model itu marah ketika pramugari Airasia menyuruhnya kembali ke tempat duduk. Dia kemudian memuat naik video itu di media sosial dan menulis kata-kata cacian.


'AirAsia! This is AirAsia ok,' kedengaran suaranya dalam video.




Kredit foto: FB / IG




Bagaimanapun, netizen sebaliknya mengecam tindakannya yang kurang ajar itu dan memuji layanan tegas daripada pramugari penerbangan itu.


'Ini first time naik flight ke? Amoi ni tak tahu ke peraturan sebelum landing tak boleh ke tandas?' tegur seorang netizen.

'Model tak ada otak, big boobs small brain,' kecam seorang lagi.




Kredit foto: Lowyat




Ada juga di kalangan netizen yang berkongsi pengalaman bersama penumpang yang turut berkelakuan kasar terhadap kakitangan AirAsia.




Kredit foto: Lowyat




Akhirnya tidak tahan menerima kecaman, model itu memadam status dan kejiannya tetapi malangnya ianya sudah disebarkan oleh netizen.


Tahniah diucapkan kepada kakitangan AirAsia yang menunjukkan tindakan tegas dan profesional walaupun menerima kata-kata cacian demi keselamatan penumpang lain. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko ingt ko jadi peserta miss international tu ko dah bagus sgt?
Ikut je la arahan
Apa yang susah
Nak tunjuk diri bagus sgt dah kenapa?
Ko bimbo ke?
Jual muka jual body je
Otak?
Zero
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:01 AM | Show all posts
another jinjang buat perangai jinjang...

ntah2 naik flight pun sponsor lg mau complain..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk gmbr first tu terus lupa isi berita ni..mcm amoi kad oku je muka..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Suara dia mcm suara org tua.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:05 AM | Show all posts
baru naik air asia tu..
kalau premium airlines tatau la lagak dia macam mana
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 11:07 AM | Show all posts
Sy pun pernah menahan perut tatkala flight baru nak terbang sebab tak boleh ke tandas



Tahan je lah amoi, sekejap je pun
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka made in Korea ke?
{:run
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Suara kau dah kenapa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha.  Boobs silikon.. Acah2 mcm cantik sgt..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 11:10 AM | Show all posts

Keluar garau suara dia, marah sangat kot
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 24-10-2019 11:10 AM
Keluar garau suara dia, marah sangat kot

Macam suara amoi dekat opis ni.. Orang panggil dia ah soo walaupun 25 sebab suara dia macam org tua..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Cantik amoi ni...bagi le die masuk tandas..sian dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2019 11:16 AM | Show all posts
grouper replied at 24-10-2019 11:14 AM
Cantik amoi ni...bagi le die masuk tandas..sian dia

Nanti landing, tahi terpercik ke muka dia bang
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:20 AM | Show all posts
perasan bagus lah tu .... sekali kena kecam..pandai pulak padam status
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:20 AM | Show all posts
paling jaki dgr cina prmpuan nak bergaduh marah2, ntah laa sundel sgt bunyi nyaa hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang kalau naik flight kalau tak ikut peraturan Cabin crew boleh kena offload. Captain boleh offload and hand it to security or police.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:22 AM | Show all posts
poo-key lobos sgt tu tak boleh tahan shishi khennnnnnnnn tgk muka mcm amoi bimbo gro
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Stuff dengan staff. I rest my case.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 11:29 AM | Show all posts
ayat popular dalam  forum cari ;

BODOH TU SIMPAN SIKIT
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115498s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list