Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1113
View
17
Reply

Takut lh nk beli handbag sekarang :-(

[Copy link]

Author: Minionhappy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-10-2019 02:33 PM | Show all posts |Read mode
Hi u all !
Sy nk beli handbag tpi tkde pengalaman lgi.

Boleh tanya ke ?

ape masalah-masalah yg kite hadapi ni bila nk beli handbag?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tt takut nak beli handbag lagi? Ada pengalaman kurang manis ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Pegi jela kedai. Atau u maksudkan takde pengalaman nak beli LV Fendi Chanel semua tu so nak tau cemana nak beli???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2019 03:45 PM | Show all posts
joy_ah replied at 26-10-2019 03:29 PM
Pegi jela kedai. Atau u maksudkan takde pengalaman nak beli LV Fendi Chanel semua tu so nak tau cema ...

Hi joy!

Maksud sy...

base on pengalaman korg sendiri,

Apa masalah timbul bila nk beg tangan yg mahal or murah tapi berkualiti?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa umur TT. Mcm x logic jer tak pernah beli handbag.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli je yg murah2, jimat duit..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 10:27 PM | Show all posts
Iye, tepuk pokek, tanya selera
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
TT terkesan dgn thread sebelah yang bincang pasal seller penipu tu kot.. Hihi..
Nak senang, beli di kedai je...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2019 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Go purchase in shop..

Jgn beli online..

Senang cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes. Kalau tak yakin, beli sendiri dkt kedai, atau dkt outlet2. Nak2 dkt hujung tahun ni, outlet2 mesti murah. Rasanya lah. Main agak je. Hahahaha

For me, masa muda2 dulu, baru2 start keje, selalu beli handbag yg biasa2 je, mcm carlo rino bagai tu. Yg ada jual dkt parkson atau aeon. Tp, lama2 beg tu nnt mcm terkopek, pdhal dah jaga elok dah.

So, 1st handbag yg mahal sikit beli, is burberry. Itupun beli buat hantaran. Almost 5yrs,masih elok lg.
So for me, labur sikit duit beli yg mahal, tahan lama. Dr beli yg biasa tp asyik nak kena beli baru.

Just my 2cents. Apa2 pun bak kata yg lain "tepuk poket, tanya selera". Gituuuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2019 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam..any suggestions tak utk ig yg reliable utk beli lv/prada/gucci
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
fiemie replied at 3-11-2019 07:56 AM
Salam..any suggestions tak utk ig yg reliable utk beli lv/prada/gucci

Maryam.authentic

Kalau tak salah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 04:57 PM | Show all posts
Kalau takut atau tak yakin pegi je walk in mana2 kedai or butik. Kalau beli online make sure seller tu jual yg ori. Igtkan nape la takut beli handbag
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
caramel_cloud9 replied at 29-10-2019 11:27 PM
Yes. Kalau tak yakin, beli sendiri dkt kedai, atau dkt outlet2. Nak2 dkt hujung tahun ni, outlet2 me ...

Betul tu u. Beg brand biasa2 yg kt parkson n sewaktu dgn nye jangka hayat dlm 2 3 taun je. Pas tu mula la tkopek sana sini. Klu brand mcm coach, MK or kate spade mcm mane jangka hayat nye eh? Sampai x 5 taun
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
allysumc replied at 16-11-2019 10:43 PM
Betul tu u. Beg brand biasa2 yg kt parkson n sewaktu dgn nye jangka hayat dlm 2 3 taun je. Pas tu  ...

Setakat ni yg paling lama yg i ada.. Burberry.. Masih bertahan, 6thn dah. MK pulak dah 5 thn. Masih bertahan. Coach, 5thn jugak. Tp mcm dah lunyai sikit nak kena hantar polish.. Tp still elok lg. Takde terkopek sana sini. Mmg berbaloi la
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 04:10 PM | Show all posts
Edited by Meiizu at 18-11-2019 04:12 PM

helllloo  tt, tulis lah panjang sikit nama pun bukak thread.,dah kenapa, ni bukan fb sepatah dua kata..baik pi tanya kawan fb jaa.
takut apa????????????
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:29 PM | Show all posts
kalau nak beli handbag Coach, Kate Spade, MK i selalu beli dekat IG ni :

usa_loveshoppe         - murah! memang banyak handbag i dari dia.. nak kirim baraang2 lain pun boleh

byshimaghazali           - pun i selalu beli..



lain2 IG yang trusted

usawithlove                  - i  suka cuci mata and compare harga kat sini
raverous_pick             - i  suka cuci mata and compare harga kat sini



kalau jenama2 mewah
pseffareeza_europe  - friendly , jawab DM pun cepat!




Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2019 04:31 PM | Show all posts
ada juga beli kat Zara ( biasa i beli yang manik2 punya handbag)...

now i dah puasa beli handbag hahaha, baru semalam cuci mata dekat kate spade and coach, best
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094144s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list