Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2084
View
54
Reply

Perodua Bezza Baru Sebulan Lebih dah Rosak!

[Copy link]

Author: Naatasha       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 4-11-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 4-11-2019 10:42 PM
makkenits replied at 4-11-2019 05:08 PM
pengalaman aku dgn myvi, keta xdak masalah wpun dah bertahun pakai.. mmg aku lenjan travel ke semua  ...


Preve beli tahun bila ni? Dahsyat ye kena mengamuk baru diorang tau nak buat keje.

Sebelum ni i pakai viva 6 tahun. Xde masalah apa pun. Cuma kdg2 aircond keluar mcm asap. Tapi tu normal ke? Selain dari tu mmg tip top. Xde apa prob. Tu yg tanpa syak wasangka terus tukar perodua jugak.

Tapi hangin jugak skrg sementara nk tgu compressor sampai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 2-11-2019 03:19 PM
Pada saya perodua lagi ok banding proton.

Hmmmm....proton ni menang enjin je

Tapi nasib baik skrg ada 5 tahun warranty kan. Kalo warranty habis tak tau la camne. Huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 10:52 AM | Show all posts
Naatasha replied at 4-11-2019 10:41 PM
Preve beli tahun bila ni? Dahsyat ye kena mengamuk baru diorang tau nak buat keje.

Sebelum ni ...

preve 2012.. among the first batch punya production.. aku ni bukan jenis mengamuk.. tp bayangkan la dah sebulan dok bersauna dlm keta time pi n blk keja.. sapa yg dok penang, tau la jem kat atas bridge n JE tu mcm mana.. esp hari jumaat.. kalo buka tingkap, x psl2 plak aku mkn asap.. plus dgn serabut otak kena pindah tetiba.. nak kena pjj dgn husband, nak cari umah sewa, nak cari pengasuh, etc.. nak kena drive keta yg xdak aircond pi shah alam.. mau x mengamuk aku kat SC.. terkejut staf aku tgk aku mengamuk
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2019 11:02 AM | Show all posts
di malaysia ni kereta2 terbahagi kpd CKD dan CBU...kebanyakan kereta2 di malaysia mostly CKD dah..baik Merc, BMW, japs, etc...

mungkin qualiti control perodua dan proton tak berapa bagus...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2019 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
makkenits replied at 5-11-2019 10:52 AM
preve 2012.. among the first batch punya production.. aku ni bukan jenis mengamuk.. tp bayangkan l ...

Aiyo u dari seberang ke? Mereput la panas dalam keta. Jem jumaat plak bukan biasa2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2019 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ifanonline replied at 5-11-2019 11:02 AM
di malaysia ni kereta2 terbahagi kpd CKD dan CBU...kebanyakan kereta2 di malaysia mostly CKD dah..ba ...

CKD, CBU tu apae?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-11-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
UPDATE: tadi i call hotline Perodua, mengamuk tanya pasal quality product diorang. Adakah cap ayam? Diorang ckp nk check dgn Service Centre yg i pergi check kereta hari tu dan akan call balik sebelom 5ptg ni. Dan i dah email complaint kat website perodua juga dah complaint kat FB perodua.

Setakat tu je update buat masa ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 09:49 AM | Show all posts
bukan saja perodua. SC Honda pon macam hampeh skang ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
mofisa replied at 6-11-2019 09:49 AM
bukan saja perodua. SC Honda pon macam hampeh skang ni.

Yeke. Jadi cmna tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 10:27 AM | Show all posts

boleh pulak bagi jawapan "biasa la ni" haha
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 12:34 PM | Show all posts
nak beli kereta ni bukan main beli aje...kena banyak buat research, background check, siapa supplier di malaysia, tukang import, company, etc...

kita nak berbelanja besar sudah pasti keinginan kita perlu di penuhi...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:22 PM | Show all posts
aku beli kereta honda city 5 tahun lepas..dalam beberapa bulan je, mileage pun baru 2k+ kot, dh ada bunyi masa drive. bila pegi check diorg kata auto gearbox problem. tunggu dia order barang seminggu terus tukar. dpt gearbox baru.

sepanjang 5 tahun warranty  kereta tu dh pernah tukar auto gearbox, battery (ada warranty 2 yrs), sensor belakang. dan repair aircond (cost rm2k+) for free. xkira kereta model apa kot, kalau nk problem tu problem jgk. yg penting diorg x byk kerenah and cepat dpt tukar barang baru lps kita report. dulu kereta viva aku drive shaft problem, dari dalam warranty diorg buat bodo je, bila tanya diorg kata kena tunggu order barang. sampai abis warranty kereta tu x ganti2. jilaker btol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 7-11-2019 09:42 AM
ifanonline replied at 6-11-2019 12:34 PM
nak beli kereta ni bukan main beli aje...kena banyak buat research, background check, siapa supplier ...


Iye banyak buat research. Lepas tu kena tengok juga poket sendiri besar mana. Kalo hasil research menunujukkan kereta Y, tapi poket mampu kereta X, kita amek kereta X je lah.

Jgn salah faham, i stuju dgn point u.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2019 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 6-11-2019 02:22 PM
aku beli kereta honda city 5 tahun lepas..dalam beberapa bulan je, mileage pun baru 2k+ kot, dh ada  ...

Thanks atas perkongsian. Byk juga ye kena tukar. Ada sorg kenalan pakai Accord. Kereta dia macam ada bau. Dia x pasti bau apa. Pegi basuh pun x hilang.

I pun pakai viva dulu. Terbaik xde masalah. Kawan kat ofice baru beli proton saga dlm 2 bulan lepas. Kereta dah berbunyi bahagian depan. X sure bunyi apa. Dia lum pegi SC.

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2019 10:58 AM | Show all posts
byk feedback ckp kereta keluaran proton yg baru2 ni mcm persona, saga tu kualiti dia ok. tp tak tau la kot sama je
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2019 11:21 AM | Show all posts
Hi, i pun nak story masalah i juga ni beli Myvi 2019 baru seminggu umurnya (amek kt showroom 9/11/19) & baru 3 kali bawak pusing2 KL. Mileage baru 200KM, tetiba compressor aircond meletus. rasa2 apa perasaan i? kereta yg baru 3 kali bawak dh kena tinggal SC seminggu? hmmmmmmmmmmmm. memang takde tempat untuk report ke ek?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-11-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Yayarahaman replied at 18-11-2019 11:21 AM
Hi, i pun nak story masalah i juga ni beli Myvi 2019 baru seminggu umurnya (amek kt showroom 9/11/19 ...

Meletus?? Means meletup ke? Fuiyo dasat ye kualiti perodua skrg.

I hari tu bawa g SC dia kata ETA compressor 1 minggu tapi 3 hari dh sampai. Semasa menunggu compressors sampai tu still boleh guna kereta tu. Tu pun i dah call maki hamun perodua, siap i komplen kat FB dia.

I tanya uol punya QC tak tau buat keje ke? Perodua jawab sbb masa tu test dlm jarak dekat je tak buat test unt jarak jauh. PUIIIII !!
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 11:30 AM | Show all posts
dah bawak SC utk repair ker belum?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2019 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
palmolive replied at 19-11-2019 11:30 AM
dah bawak SC utk repair ker belum?

Kereta sy dh siap repair. Jumaat bawa g check. Pastu rabu depan tu compressor sampai. Kamis bawa kereta g repair.

Harap2 takde masalah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2019 01:38 PM | Show all posts
Naatasha replied at 19-11-2019 01:36 PM
Kereta sy dh siap repair. Jumaat bawa g check. Pastu rabu depan tu compressor sampai. Kamis bawa k ...

dh bawak balik rumah la? nanti kalo rosak lg mintak kereta baru sebijik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074316s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list