Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
4809
View
71
Reply

"Pakai Kopiah Tapi Kesian Tak Ada Adab, Angkuh" - Tiz Zaqyah 'Angin' Dengan Siapa?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-11-2019 12:52 PM | Show all posts |Read mode
Hidup dalam komuniti berjiran ada penuh warna-warni. Pun begitu, lemas juga jika dapat jiran yang mementingkan diri dan tidak faham bahasa.


Begitu juga dengan pelakon Tiz Zaqyah yang terkilan dengan sikap jiran barunya yang angkuh dan mementingkan diri.




Kredit foto: IG




Menerusi Insta Storynya, Tiz berkata, ada sebuah Mercedes diparkir di hadapan rumah mereka.


Difahamkan, Tiz baru berpindah masuk ke rumah barunya, namun proses mengangkat barang menjadi sukar apabila kereta jiran terbabit menghalang laluan mereka.




Kredit foto: IG




Apabila ditegur bapa Tiz, boleh pula individu berkenaan membalas pertanyaannya dengan angkuh.

"Dia ni ulang-alik pergi masjid. Pakai kopiah, tapi kesian adab tak ada. Angkuh," luah Tiz.




Kredit foto: IG




Amboi, tak semenggahnya perangai! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku musykil dgn dia ni, dia mmg ada issue ng melayu islam sajekah ker cuba nak bgi a good justification kt fahaman liberal
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sham143 at 6-11-2019 01:44 PM

Kalau benar bagai dikata..Ni la jenis manusia di akhir zaman.."PENUNGGANG AGAMA". Ramai manusia jenis ni skrg..kopiah tk lepas dikepala tapi sombong, riak, tamak, penipu dn bermacam2 lagi perangai yg tk melambangkan islam yg sebenarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha.. Ang ingat pkai kopiah ulang alik surau/masjid confirm masuk syurga?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasi pancit
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:45 PM | Show all posts
sarah82 replied at 6-11-2019 01:09 PM
Hahahaha.. Ang ingat pkai kopiah ulang alik surau/masjid confirm masuk syurga?

ada jugak spesies rasa dah pergi tanah suci tuh few times - smakin maksum status dia.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi mmg ada golongan hanat mcm ni..
Ulang alik mesjid tp judgemental gitchuuu...
Elok lagi tabligh yang dok jemput jemput kariah ke masjid tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
msdummy.2018 replied at 6-11-2019 01:45 PM
ada jugak spesies rasa dah pergi tanah suci tuh few times - smakin maksum status dia.....

Hahahahaa.. Nama belum tentu disebut penghuni langit tapi berlagak ya amat... Depan manusia baik.. Belakang mengadu domba.. Byk manusia mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Pantang btoi ade jiran perangai mcm ni...buat aduan kat rukun tetangga atau mgmt ctu..hampeh punyer jiran..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:05 PM | Show all posts
iols pernah encounter org macam ni.... jiran sebelah jugak... sejenis takde common sense n berlagak nak mampussss... pdahal pakai vios n accord jah pun

skrg da berambus xtau pi mana, yg xleh blah siap up iklan dekat gate rumah utk disewa utk penyewa islam sajokkkkk.... emmm baguss lg jiran iols lg sebelah wlupun kapir bela anjing upload kt IG (oopss) tahu nak hormat menghormati n tak menyusahkan org....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh kalau aku jadi tiz pun aku marah. Kereta kau banyak bukan masalah aku nak kena pikir kau nak parking mana.

Memang banyak peel jiran macam tu menyusahkan jiran2 tak kira pakai kopiah ke pakai turban sekali pun. Common sense ni tak kira agama ye dik non
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiz tgh pindah2 rumah tu mesti pakai baby tee kann.. Tu yg abam kopiah xberani dkt.. Takut dihambat bini
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakaian x menentukan seseorang tu ada adab atau tidak
Baru pakai merc so sombong
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Are you sure tiz org tua tu bukan nak mengorat you?
Kemonlah
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 03:05 PM | Show all posts
kopiah x tudung labuh = semua sama!
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 03:10 PM | Show all posts
sarah82 replied at 6-11-2019 01:09 PM
Hahahaha.. Ang ingat pkai kopiah ulang alik surau/masjid confirm masuk syurga?

haaha kannnn bener dunk
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 03:37 PM | Show all posts
Ni perkara yang memang lazim terjadi pun... even kalau pegi surau  nak solat berjemaah atau nak solat jumaat pun siap parking depan gate rumah orang.. (kalau surau tu jenis yang depan rumah).

BIla tegur, marah pulak, kata kita halang dia beribadat.. tapi kalau nak beribadat tapi menyusahkan orang lain, macam mana tu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 03:37 PM | Show all posts
dio nak terai la tuu..hahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:09 PM | Show all posts
kalau iols panggil  truck tunda  je

mudah kan

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada tgk sorg pkcik ni pkai kopiah smua mcm blik dr surau, dtg kdai mkn blagak gila ckp dgn pelayan yg amek order.. mmg kurang ajar. X tau la knpa kna  mnyombong dgn org. Darjat ko tinggi sgt ke dr org lain?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124073s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list