Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
26769
View
476
Reply

Tiada Ruang Berdamai, Sharnaz Nabila diperintah jalani proses timbang tara. Berlanjutan Disember ini.

[Copy link]

Author: lolipopbiru    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-11-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by lolipopbiru at 6-11-2019 04:30 PM

Kemelut rumah tangga di antara pelakon Sharnaaz Ahmad dan isterinya Noor Nabila, masih belum menemui jalan penyelesaian.
sharnaaz ahmad
Terbaru, Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur  menetapkan tarikh 4 Disember ini untuk melantik wakil dalam proses timbang tara (hakam), berhubung kes perceraian pasangan tersebut.  Hakam adalah proses diperuntukkan mengikut Seksyen 47 (14) dan Seksyen 48 Aktara Undang-Undang Keluarga Islam ( Wilayah Persekutuan) 1984 dimana mahkamah mempunyai kuasa melantik  dari kalangan saudara-mara terdekat kedua-dua pihak yang mempunyai maklumat mengenai isu rumah tangga Sharnaaz dan Nabila.

Hakim Syarie Ahmad Muttaqi Ismail menetapkan tarikh itu selepas kedua-dua pihak gagal mencapai jalan penyelesaian bagi masalah mereka dalam Jawatankuasa Pendamaian (JKP) yang dilantik sebelum ini.






Menurut peguam yang mewakili Sharnaaz iaitu Datuk Akberdin Abdul Kadir berkata pihaknya sedang mencari jalan terbaik untuk menyelesaikan segala masalah agar kedua-dua pihak dapat hidup aman damai.
Keputusan hari ini, mahkamah menetapkan pelantikan hakam bagi menyelesaikan semua isu dan mencari jalan terbaik. Kita ada peruntukan undang-undang untuk merujuk kes ini ke hakam pula. Dua-dua pihak ada alasan masing-masing dan kalau tiada penyelesaian mereka ada hak untuk bawa ke peringkat seterusnya iaitu hakam.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:28 PM | Show all posts
maka berhuhulah kite thread canas vs ciknab bertebaran  sehingga dis..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:34 PM | Show all posts
miemiecha replied at 6-11-2019 04:28 PM
maka berhuhulah kite thread canas vs ciknab bertebaran  sehingga dis..

hahaahhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:42 PM | Show all posts
kacak plak nanas ni...
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka ayat last nanaz yang dalam video tu. Benda ni kena ada dua org baru boleh dpt anak. Ke aku silap dgr haha
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 04:56 PM | Show all posts
Hats off to you bro Sharnazz, "kahwin cara baik, cerai pun cara baik".  Itu yg sebaik-baiknya, kepentingan pada anak sekarang okay.  Biar Jebat dapat the best out of both mom and dad, walaupun dah mereka dah berpisah. That is MATURITY.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:07 PM | Show all posts
nak bercerai pun payah

kalau yang sukanya satu pihak je satu pihak lagi tak mahu teruskan lagi perkahwinan kenapa tak ambil jalan mudah lepaskan je
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:13 PM | Show all posts
And mungkin semuanya ada hikmah, if you cant live together as husband and wife, maybe both of u can be better friends as parents to adorable baby Jebat. Insyaallah, ameen.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:17 PM | Show all posts
sedih nya muka nanas
ciknab happy semacam npk dah nekad

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya tiada halang menghalang jumpa anak ni....bercerai cara baik. ....

Betul sharnaz ckp....anak terhasil melalui hubungan 2 orang. ..so tak.patut anak ni hak aku sorang ...kena sama2 adil
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:19 PM | Show all posts
mixed replied at 6-11-2019 05:17 PM
sedih nya muka nanas
ciknab happy semacam npk dah nekad

kurus yass si nanas makan hati gamaknye uols.....
nasib la nanas.....
nanas yg dulu bkn la nanas yg skrg.....


Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:26 PM | Show all posts
nanas nak hitam putih ya.. on paper semuanya.. mungkin dia dah belajar sesuatu dari sskjp..

Rasanya dia nak semua settle so takde hal siri ungkit mengungkit atau putar alam dikemudian hari..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:47 PM | Show all posts
nanas nak hitam putih, maklum lah kang takut putar alam pulak
dekat sini cakap lain, dekat sana cakap lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 05:57 PM | Show all posts
banyak pengajaran dari idup nanas ni...dari mulut hangsuang cam takde tuhan, Allah bagi dia nikmat ade anak, dan ditarik plak nikmat tu.....now lebih berhati2 bila berkata which hakak respect.  belajarlah dari kesilapan, dosa kita dibayar dengan bermacam cara ye dek nanas,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2019 06:00 PM | Show all posts
fliphair8 replied at 6-11-2019 05:57 PM
banyak pengajaran dari idup nanas ni...dari mulut hangsuang cam takde tuhan, Allah bagi dia nikmat a ...








Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
fliphair8 replied at 6-11-2019 05:57 PM
banyak pengajaran dari idup nanas ni...dari mulut hangsuang cam takde tuhan, Allah bagi dia nikmat a ...

Btul tu..mudah2an shanaz n nabila sama2 amik iktibar, saat kita di atas jgn la mendongak angkuh sgt..kita pon tak tau apa akn jd in d future..semoga dipermudahkn
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hypothetically replied at 6-11-2019 04:56 PM
Hats off to you bro Sharnazz, "kahwin cara baik, cerai pun cara baik".  Itu yg sebaik-baiknya, kepen ...

Dari statement nanas tu mcm dah boleh predict apa ending r/ship diorang. Cuma sekarang nak capai persetujuan dari segi penjagaan JJ ja
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
SummerAutumn replied at 6-11-2019 06:06 PM
Dari statement nanas tu mcm dah boleh predict apa ending r/ship diorang. Cuma sekarang nak capai p ...

tunggu anak dah besar bleh lah tuntut hak penjagaan... klau time kecik mmg berat pd mak

tp dah cerai klau dpt laki syg anak jgn la bengap byk songeh.. berkira bagai
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 06:16 PM | Show all posts
SummerAutumn replied at 6-11-2019 06:06 PM
Dari statement nanas tu mcm dah boleh predict apa ending r/ship diorang. Cuma sekarang nak capai p ...

Ya, I rasa they will end up in divorce. Tapi, I rasa dia bukan nak susahkan keadaan sengaja nak gantung isteri. Dia cuma nak ruang berbincang, kalau dia lepaskan, dia nak sama2 dapat hak jaga anak. And then semuanya shld be in black and white, biar jelas, takde kekalutan kemudian hari. I think he just wants the opportunity to be a father to his son.


Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2019 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cara sembang mcm ada pihak yg nak conquers jebat sorang2...
cian... anak since baby lg dah jd mangsa sbb penceraian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088890s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list