Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
952
View
36
Reply

[Pelbagai] Kenali Masjid Al Aqsa 360

[Copy link]

Author: johan-adx       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-11-2019 11:37 AM | Show all posts |Read mode
Edited by johan-adx at 8-11-2019 10:36 AM

Penerangan secara details apa yang ada di kawasan masjid al aqsa..
dengar dan tengok penerangan secara details.
kalau sebelum ni kita hanya tahu dome of rock saja di al aqsa..lepas ni mungkin kita akan tahu dgn lebih banyak dari skrg..
slmt menonton



@seribulan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2019 10:36 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 05:49 PM | Show all posts

Tenet hauk 2 hari lagi, saya meriahkan ye

Good info...

@kuihbakar
@aleX-S
@noor2
@fixit
@rantaikendoq
@mdhelmi
@TalibanRock
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 8-11-2019 05:49 PM
Tenet hauk  2 hari lagi, saya meriahkan ye

Good info...

Wah.....tq cik seri.tag kita. ...
Info yang bagus mengetahui tentang masjid ni. ....

Moga lagi 2 hari tenet cik seri.kembali ok...hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 8-11-2019 05:13 PM
Wah.....tq cik seri.tag kita. ...
Info yang bagus mengetahui tentang masjid ni. ....


Geram weh. Nak bagi tacang Menglembu kat post-post pun ikut mood tenet
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 8-11-2019 09:49 AM
Tenet hauk  2 hari lagi, saya meriahkan ye

Good info...

Thank you tag. Tengok sekerat jer last week. Lupa kat youtube ada video al-kuliyyah
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 8-11-2019 05:49 PM
Tenet hauk  2 hari lagi, saya meriahkan ye

Good info...

Terima kasih tag @seribulan
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2019 09:00 PM | Show all posts
tq tt.. great info..

saya tak pernah sampai..
semoga kita semua dapat
menjejakkan kaki ke sana..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2019 10:21 AM | Show all posts
Terima kasih tag sy @seribulan . Ada pengisian pagi2 sy bukak forum.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Donutfilling at 10-11-2019 03:07 PM

Very informative.. semoga kita semua direzekikan ke sana

Siap sambung tgk ceramah ust ni psl al Aqsa juga. Paling menarik, ust mention nanti bila org Arab tak larat jaga, wakil kita org melayu yg akan pertahan kn

*pernah baca dikatakan sejarah melayu dipadam rekodnya sbbkan kita bangsa yg maju dan hebat dulu kala

share tapek sini... semoga ada yg berkemampuan meneruskan usaha ust membawa umat Islam ke sana




@papazola90  hahahaaaa mai kita fikirkan masalah dunia pulak
video yg i tepek tu kan, papazol tgk 10 min pertama pon ok dah
i rs kita pernah jumpa lah di alam roh tu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 10:23 AM | Show all posts
Edited by rantaikendoq at 11-11-2019 03:26 PM
seribulan replied at 8-11-2019 05:49 PM
Tenet hauk  2 hari lagi, saya meriahkan ye

Good info...

apa2 yg zionis freemason dok buat pada bahagian bawah tanah masjid itu
semua spt dlm keizinan Allah swt, kerana itulah JALAN KELUARNYA KEBENARAN AL MAHDI DAN ISA AS...
jika tak berlakku BENCANA, HURU HARA, MALAPETAKA....MAKA TIADALAH GUNA FUNGSI PERANAN YG MANA YG HAQ DAN BATIL
SEPERTIMANA KISAH2 LALU ADA KETURUNAN NABI2 YG SALEH DR IBRAHIM AS, NABI MUHAMMAD SAW...KELUARGA IMRAN ISA AS...
maaka adalah jua cicit keturunan BATIL SESAT DR SEBELAH FIRAUN, QORUN, HAMMAN, DAN SEBAGAINYA
JADI CICIT2 KETURUNAN ORG SOLEH AKAN BERTEMPUR DGN CICIT KETURUNAN PEMIMPIN2 BATIL YG DULU...

dan perhatikan perubahan pada CUACA, IKLIM ,GEOGRAFI MALAYSIA
DAN PERISTIWA PESANAN NABI SAW BAB 10 TANDA2 AKHIR ZAMAN DARI HADIS DAN KITAB2 IMAM2 SUFI TERDAHULU
SEPERTI IBNU MAJAH, ALQURTUBI, ANNAWAWI DAN RAMAI LAGI...

wallahu alam bissawab...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 06:16 PM | Show all posts
Donutfilling replied at 10-11-2019 01:21 AM
Very informative.. semoga kita semua direzekikan ke sana

Siap sambung tgk ceramah ust ni psl al A ...

akak baca al fatihah ke tiap malam sebelum tidur sehingga kita berjumpa di alam roh. huhuhuuh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2019 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dpt jejakkan kaki di masjid aqsa n tempat2 tggalan n makam para nabi.aamiin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2019 01:16 PM | Show all posts
Donutfilling replied at 10-11-2019 01:21 AM
Very informative.. semoga kita semua direzekikan ke sana

Siap sambung tgk ceramah ust ni psl al A ...

park dlu..nti free bole layan video ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
johan-adx replied at 11-11-2019 01:16 PM
park dlu..nti free bole layan video ni

Heh... more to intro je momod kpd video momod tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
papazola90 replied at 10-11-2019 06:16 PM
akak baca al fatihah ke tiap malam sebelum tidur sehingga kita berjumpa di alam roh. huhuhuuh

Papazol... awak dpt rating
Tania papazol
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 02:41 PM | Show all posts
Alhamdulillah iols dah pernah smpi ke Masjid Al-Aqsa
iols naik flight Etihad dr KL - Abu Dhabi (transit) - Jordan
pastu naik bas dr Queen Alia airport terus ke sempadan jerusalem - jordan
ms kat border checkpoint tu mmg berdebor2 sebegitu
Alhamdulillah, sume lepas
1st checkpoint weols ke jericho - sebuah bandar yg tertua di dunia dan plg rendah dr aras laut
kat sini ada gua tmpt nabi musa berkhalwat
pastu terus smbg lg smpi ke bandar jerusalem
1st time nmpk kubah dome of the rock (ni ms dlm bas lg) rasa mcm terharu sgt sbb selama ni nmpk dlm gambar jah
and malam tu maghrib dan isyak di al aqsa
esoknya kami explore the whole al-aqsa kompleks
and pegi ke semua bhgn kuarters - yahudi,kristian, armenian, muslim

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 02:48 PM | Show all posts
di kompleks al-aqsa tu, ada gak muzium holocaust
holocaust ni ialah kisah yg mana hitler bunuh yahudi beramai2 di jerman ms WW11 sebegitu
and muzium tu diabadikan utk semua mangsa holocaust
ms kat jewish quarter, iols dpt gak tgk jewish meratap tembok dinding, and tunnel yg diorg korek sbb kononnya nk bina haikal sulaiman temple sebegitu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Donutfilling replied at 11-11-2019 02:19 PM
Papazol... awak dpt rating
Tania papazol

Hahahhaha, thanks kak
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 04:03 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-11-2019 02:41 PM
Alhamdulillah iols dah pernah smpi ke Masjid Al-Aqsa
iols naik flight Etihad dr KL - Abu Dhabi (tra ...

alhamdulillah .. iols pun dah sampai ke sana,
dari kl fly ke tashkent .. 3 days jalan2 uzbek .. pastu naik flight terus ke tel aviv .. dari airport tu, terus ke old city
4 days di palestine ..

balik pun fly out dari tel aviv ke tashkent then ke kl

i pilih option ni sebab dgr cerita masuk palestine melalui jordan agak memenatkan utk my mum dah 74 yrs old

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090117s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list